Το προφίλ της Μάντσεστερ Σίτι

Το προφίλ της Μάντσεστερ Σίτι

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League.

Ο Ολυμπιακός έμαθε τους αντιπάλους του στο Champions League. Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας στο τρίτο γκρουπ με τις Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι και Μαρσέϊγ.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος κάθεται στον πάγκο της ομάδας για πέμπτη χρονιά, είναι το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου. Ο Καταλανός τεχνικός ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει ακόμα την ευρωπαϊκή υπέρβαση με τον σύλλογο του Μάντσεστερ. Την περασμένη χρονιά η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί που αποκλείστηκε από την Λιόν του Ρούμπεν Γκάρσια και στην τελευταία χρόνια προτού εκπνεύσει το συμβόλαιο του θέλει να οδηγήσει τους Πολίτες στην κορυφή της Ευρώπης.

Οι δευτεραθλητές Αγγλίας κινήθηκαν για ακόμη μια χρονιά δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι. Ο Γκουαρντιόλα απέκτησε τους αμυντικούς Νέιθαν Άκε και Ρούμπεν Ντίας, με στόχο να βελτιώσει τις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας του, ενώ παράλληλα πρόσθεσε στο ρόστερ του και τον Φεράν Τόρες, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να καλείται να αντικαταστήσει τον Νταβίντ Σίλβα, ο οποίος αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι.

Το ρόστερ της είναι γνωστό πως είναι γεμάτο από αστέρια με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να είναι ο ποιοτικότερος όλων. Ο Βέλγος αστέρας αναδείχθηκε καλύτερος μέσος της χρονιάς στο Champions League, ενώ προέρχεται από την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Βέβαια, δεν μπορείς να σταθείς μόνο στον Ντε Μπρόινε, καθώς έχει ποδοσφαιριστές αναγνωρισμένης αξίας. Με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να έχει στήσει στο ανατολικό Μάντσεστερ μια τρομερή μηχανή.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς θα βρεθούν αντιμέτωποι με αγγλική ομάδα για 18η φορά στην ιστορία τους και σε 34 παιχνίδια μετρά 9 νίκες με 7 εντός και 2 εκτός. Έξι ισοπαλίες (5 εντός, 1 εκτός) και 19 ήττες (5 εντός 14 εκτός).

 

Η ίδρυση

Η Mάντσεστερ Σίτι ιδρύθηκε στις 16 Απριλίου1893.

Τίτλοι

6 Πρωταθλήματα Αγγλίας

6 Κύπελλα Αγγλίας

7 Λιγκ Καπ Αγγλίας

6 Community Shield

1 Κύπελλο Κυπελλούχων

Παρατσούκλια

Οι Πολίτες

Το γήπεδο

Έτιχαντ

Ο προπονητής

Πεπ Γκουαρντιόλα 49 ετών, με τον Καταλανό τεχνικό να βρίσκεται στο πέμπτο χρόνο στην ομάδα του Μάντσεστερ. Έχει κατακτήσει με τους Πολίτες 8 τίτλους (2 Premier League, 1 FA Cup, 3 League Cup, 2 Community Shield)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες

Έντερσον (27) Βραζιλία

Ζακ Στέφεν

Αμυντικοί

Εμερίκ Λαπόρτ  (26) Γαλλία

Ρούμπεν Ντίας (23) Πορτογαλία

Νέιθαν Ακε (25) Ολλανδία

Κάιλ Γουόκερ (30) Αγγλία

Μπέντζαμιν Μεντί (26) Γαλλία

Τζόν Στόουνς (26) Αγγλία

Ερικ Γκαρσία (19) Ισπανία

Ζάο Κανσέλο  (26) Βραζιλία

Μέσοι

Ρόδρι (24) Ισπανία

Φερναντίνιο (36)  Βραζιλία

Ιλκάι Γκουντογκάν (29) Γερμανία

Κέβιν Ντε Μπρόινε (28) Βέλγιο

Φεράν Τόρες (20) Ισπανία

Φιλ Φόντεν (20) Αγγλία

Μπερνάντο Σίλβα (26) Πορτογαλία

Επιθετικοί

Σέρχιο Αγουέρο (32) Αργεντινή

Ραχίμ Στέρλινγκ (25) Αγγλία

Γκάμπριελ Ζεσούς (23) Βραζιλία

Ρίγιαντ Μαχρέζ (29) Αλγερία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ