Τι συμβαίνει τελικά με τη Μαρσέιγ; (pics, vids)

Τι συμβαίνει τελικά με τη Μαρσέιγ; (pics, vids)

Μόλις έξι ημέρες πριν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, η Μαρσέιγ δείχνει μια παρατεταμένη αστάθεια, έχει εκτός λόγω διαφόρων προβλημάτων παίκτες «κλειδιά» και πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων 14 ετών.

Μαύρα σύννεφα περιτριγυρίζουν το τελευταίο διάστημα το «Βελοντρόμ». Η Μαρσέιγ περνάει ίσως την χειρότερη της περίοδο των τελευταίων ετών και όλα αυτά μόλις λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τους Γάλλους.

«Διπλό» με ξύλο στο Παρίσι και… κατηφόρα

Μπορεί η τωρινή κατάσταση της Μαρσέιγ να προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο η αρχή της σεζόν ήταν ιδανική με όλη τη σημασία της λέξης. Οι Μασσαλοί έκαναν ποδαρικό με δύο νίκες στη Ligue 1, περνώντας μάλιστα και από το Παρίσι, οπού επικράτησαν με 1-0 σε εκείνη την αναμέτρηση που δε θα ξεχαστεί λόγω των πέντε αποβολών και των 17 συνολικών καρτών!

Μια νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα στο στρατόπεδο της Μαρσέιγ. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Άντρε Βίλας Μπόας περνάει τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων 14 ετών… Έπειτα από έξι αγωνιστικές στο γαλλικό πρωτάθλημα, η Μαρσέιγ έχει τη χειρότερη της συγκομιδή βαθμών από τη σεζόν 2006/07, τα λιγότερα συνολικά σουτ (97), τα λιγότερα σουτ εντός εστίας (56), ενώ κόντρα στη Λιόν κατάφερε να καταγράψει μόλις μια ευκαιρία στα 90 λεπτά της αναμέτρησης!

Οι δευτεραθλητές της περασμένης σεζόν στη Ligue 1 κατάφεραν μάλιστα να χάσουν ένα ρεκόρ 40ετίας, καθώς για πρώτη φορά μετά το 1979, γνώρισαν εντός έδρας ήττα από τη Σεντ Ετιέν, κόντρα στην οποία είχαν 26 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα στη Μασσαλία.

Ο άνθρωπος που έχει «στηθεί» στον τοίχο και δέχεται τη μεγαλύτερη κριτική από όλους αυτή τη στιγμή, δεν είναι άλλος από τον Άντρε Βίλας Μπόας. Ο Πορτογάλος τεχνικός δέχεται τα «πυρά» των γαλλικών Μέσων, με το μέλλον του στη Μασσαλία να βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί… Και όλα αυτά σχεδόν μια εβδομάδα πριν από το μεγάλο παιχνίδι εναντίον του Ολυμπιακού.

Ο 42χρονος έχει αναλάβει την ευθύνη για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, ωστόσο κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι μπορούν να του επιφυλάσσουν οι επόμενες ημέρες, ειδικά εάν δεν έρθει η νίκη απέναντι στη Μπορντό, σε μια κλασική γαλλική αναμέτρηση.

«Ξέρω ότι η ομάδα παίζει άσχημα, το γνωρίζω και αυτό είναι δικό μου λάθος. Δεχόμαστε πάρα πολλά γκολ, χάνουμε πάρα πολλές μεταβιβάσεις, οπότε προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Όλες οι ομάδες είναι δύσκολες γιατί όταν παίζουν εναντίον της Μαρσέιγ θέλουν να δώσουν το 100%. Αλλά δεν ανησυχώ για το ματς με τη Μπορντό, θα έχουμε πολύ καλή απόδοση. Έχουμε την ικανότητα να  κάνουμε το παιχνίδι μας, ακόμα κι αν ο Παγιέτ δεν είναι εδώ, έχουμε τους παίκτες να το κάνουν αυτό».

Εκτός από το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, ο Πορτογάλος έχει να διαχειριστεί και μερικές σημαντικές απώλειες. Η Μαρσέιγ θα αναγκαστεί να αγωνιστεί κόντρα στην Μπορντό χωρίς τον ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή της, Ντιμίτρι Παγιέτ, σε μια «μάχη» που θα κρίνει πολλά για τους 10η (!) της βαθμολογίας Μασσαλούς.

Εκτός από τον Γάλλο μέσο που δε θα αγωνιστεί εναντίον της Μπορντό, αμφίβολος θεωρείται και ο Ντάριο Μπενεντέτο, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα με τη φυσική του κατάσταση. Ο Αργεντινός είναι «άσφαιρος» τη φετινή σεζόν και η συμμετοχή του κόντρα κόντρα στους «ερυθρόλευκους» θα κριθεί την κυριολεκτικά τελευταία στιγμή.

Ένας αγώνας που μπορεί να ρίξει ακόμη περισσότερο τη Μαρσέιγ, τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά, δίνοντας στον Πέδρο Μαρτίνς και τον Ολυμπιακό ένα έξτρα «όπλο» στην πρεμιέρα του Champions League.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ