Τα πιο παράξενο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός και η Ατλέτικο Μαδρίτης

Τα πιο παράξενο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός και η Ατλέτικο Μαδρίτης

Ταξίδι αχαρτογράφητο. Για όλους. Και ήδη οι ομάδες μετρούν συνέπειες.

Δεν χωρά αμφιβολία: Δεδομένα η πιο παράξενη ποδοσφαιρική σεζόν στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες. Και μιας και όσα επηρεάζουν δεν έχουν σύνορα; Πιθανότατα μπροστά και από το πιο παράξενο Τσάμπιονς Λιγκ όλων των εποχών. Με τα σύννεφα του covid 19 να κρύβουν τα άστρα. Με προβλήματα που ήδη επέβαλλαν μια νέα τάξη πραγμάτων, και με την ελπίδα πως δεν θα υπάρξουν στην πορεία μεγαλύτερα.

Από αυτό το σημείο επιχειρούν οι 32 ομάδες που βρίσκονται στη φάση των ομίλων. Από αυτό ετοιμάζεται να ριχτεί στη «φωτιά» και ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς που από το πρώτο και όλας βράδυ, αύριο στο Φάληρο, βρίσκεται μπροστά από μια παρτίδα «κλειδί». Η Μαρσέιγ σύμφωνα με τα γκρουπ δυναμικότητας είναι ο βασικός αντίπαλος για την τρίτη θέση. Φυσικά ούτε οι Γάλλοι αρκούνται σε αυτό. Ούτε οι Ερυθρόλευκοι. Θα γίνουν μάχες. Θα συμμετέχει σε αυτό τον «πόλεμο» και η Πόρτο. Όλοι θα επιδιώξουν να συνοδεύσουν (το ακλόνητο φαβορί) τη Σίτι του Πεπ στους «16» της διοργάνωσης. Από κάπου όμως πρέπει να το «πιάσεις». Και στη πρώτη νύχτα τους οι νταμπλούχοι Ελλάδας καλούνται να εξασφαλίσουν ότι πηγαίνοντας στη 2η αγωνιστική θα έχουν διατηρήσει τουλάχιστον αυτό: Το δικαίωμα να υπολογίζονται ως η 3η δύναμη σε αυτό το γκρουπ.

Μόνο η Σάλτσμπουργκ

Στα προβλήματα που προλογίσαμε; Ένας παρονομαστής «κοινός». Ουσιαστικά κανείς δεν είναι έτοιμος και ας βρισκόμαστε στα μέσα του Οκτώβρη. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ελάχιστοι έκαναν κανονικά την προετοιμασία τους (οι Γάλλοι είχαν αυτό το προνόμιο, αλλά για να συμβεί αυτό σταμάτησαν το πρωτάθλημα τους Μάρτη), ελάχιστοι έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Έβαλαν δυσκολότερα το ανοιχτό μεταγραφικό παράθυρο ως τον Οκτώβρη, οι εθνικές διακοπές. Όλοι ψάχνονται. Και κυρίως: Ελάχιστοι παίρνουν την απαραίτητη ώθηση από τις εγχώριες διοργανώσεις. Προφανώς δεν το έχουν παρατηρήσει πολλοί, αλλά από τις 32 ομάδες που μπαίνουν –από απόψε- στο κόλπο του Τσάμπιονς Λιγκ, μόνο μια δεν έχει ως τώρα απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα: Η Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία που έχει «ξεκινήσει» με 4Χ4.

Απώλειες

Στη φωτογραφία της στιγμής είναι πρώτη στην Ισπανία η Σοσιεδάδ, στην Ιταλία η Μίλαν, στην Αγγλία η Έβερτον, στη Γαλλία η Λιλ. Μαντέψτε: Καμία εξ αυτών δεν συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και η Ισπανία, η Ιταλία, η Αγγλία και η Γαλλία έχουν τις 15 από τις 32 ομάδες της διοργάνωσης. Η (πρωταθλήτρια) Μπασακσεχίρ στην Τουρκία έχει χάσει ήδη 11 βαθμούς σε έξι αγωνιστικές. Η αυριανή αντίπαλος του Ολυμπιακού η Μαρσέιγ 9 σε επτά αγωνιστικές, όσους και η Ζενίτ στη Ρωσία σε 11 μιας και εκεί το πρωτάθλημα είναι πιο βαθιά «περπατημένο» από κάθε άλλο. Το πιο παράξενο όμως το βλέπεις στα ακλόνητα φαβορί: Από 5 βαθμούς η Λίβερπουλ (5αγ) και η Σίτι (4αγ) στην Αγγλία. Τέσσερις η Γιουβέντους στην Ιταλία (4αγ). Από πέντε βαθμούς Ρεάλ (5αγ) και Μπαρτσελόνα (4αγ) στην Ισπανία. Έξι βαθμούς η Παρί στη Γαλλία (7αγ.) Μετά την απόλυτη Σαλτσμπουργκ στην Αυστρία τις μικρότερες απώλειες ως τώρα τις έχουν ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα (2 βαθμούς σε 4 αγωνιστικές), η Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία (2 βαθμούς σε 5 αγωνιστικές) και η Λειψία στην Γερμανία (2 βαθμούς σε 4 αγων).

Ο Ολυμπιακός και η Ατλέτικο

Τι κοινό έχουν όλες αυτές οι ομάδες; Την καλή ανασταλτική τους λειτουργία να «υπογράφει» αυτές τις πρώτες στροφές. Ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα. Η Λειψία 2, η Φερεντσβάρος 3 και η Σάλτσμπουργκ 4. Στην αντίπερα όχθη η Λίβερπουλ έχει προλάβει να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα της 13 φορές (7 σε εκείνο το μυθικό πλέον ματς με την Άστον Βίλα). Ο Ολυμπιακός και η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι οι μοναδικές από τις «32» ομάδες της διοργάνωσης που έχουν το μίνιμουμ παθητικό στα εγχώρια πρωταθλήματα. Και μιας και δεδομένα όλοι ψάχνουν από κάπου να πιαστούν σε αυτή την αφετηρία; Δεν γεννάται θέμα για την Ερυθρόλευκη επιλογή. Η αποτελεσματικότητα της άμυνας είναι που μπορεί να δώσει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Η προειδοποίηση του Βίλας Μπόας

Η Μαρσέιγ έρχεται από μια καλή νίκη στο πρωτάθλημα: Επικράτησε με 3-1 της Μπορντό το Σάββατο. Ο Αντρές Βίλας Μπόας για πρώτη φορά αποχωρίστηκε το αγαπημένο του 4-3-3 μετά από έναν ολόκληρο χρόνο. Επέλεξε ένα κλασικό 4-4-2 με «ρόμβο» στη μεσαία γραμμή με τον Τζόρνταν Αμαβί να κάνει «ένα από τα καλύτερα ματς της ζωής του» σύμφωνα με τα Γαλλικά ΜΜΕ. «Μετά τις μεταγραφές που έγιναν έχουμε την ευχέρεια να παίξουμε και 4-4-2 με ρόμβο. Η διακοπή μας βοήθησε να δουλέψουμε πάνω σε αυτή τη διάταξη. Βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη ο σχηματισμός, αλλά γενικά η εμφάνισή μας ήταν εξαιρετική. Είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμη από τους αντιπάλους μας αυτή η διάταξη, εάν βέβαια βρεθούμε σε καλή ημέρα» προειδοποίησε τον Πέδρο Μαρτίνς, ο Βίλας Μπόας. Μπλοφάρει ή το εννοεί; Θα φανεί στη σκηνή του «Καραϊσκάκης». Η ιστορία του Μαρτίνς πάντως στον Ολυμπιακό λέει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός σπανίως πέφτει θύμα «εκπλήξεων» στη σκακιέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ