Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (vids)

Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (vids)

Η Γιουνάιτεντ «άλωσε» το Παρίσι με γκολ των Μπρούνο Φερνάντες και Ράσφορντ και έγινε με το… καλημέρα το αφεντικό του ομίλου – Ανετη νίκη για την Λειψία.

Η Παρί υποκλίθηκε στην Γιουνάιτεντ! Η ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ επικράτησε εκτός έδρας των πρωταθλητών Γαλλίας με 2-1, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League και έγινε με το… καλημέρα του ομίλου. Οι Κόκκινοι Διάβολοι θύμισαν την ομάδα που μεγαλουργούσε στο παρελθόν και επιστρέφουν στο Μάντσεστερ με το τρίποντο της νίκης στις αποσκευές τους. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Νορβηγού προπονητή ήταν ο Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος στο 87’ πέτυχε το γκολ της νίκης. Το σκορ άνοιξε στο 23’ με πέναλτι ο Μπρούνο Φερνάντές, ενώ οι Γάλλοι είχαν ισοφαρίσει στο 55’ σε 1-1 με αυτογκόλ του Μαρσιάλ. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που φεύγει με το διπλό από το Παρίσι ο Σόλσκιερ ως προπονητής της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, μετά το 3-1 τον Μάρτιο του 2019, όταν οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν πάρει την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Η εικόνα του αγώνα:              

Οι γηπεδούχοι μπήκα να καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησαν πρώτοι στο 12’ με σουτ του Ντι Μαρία, αλλά ο Ντε Χέα έδιωξε σε κόρνερ. Στο 21’ η Γιουνάιτεντ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντιαλό στον Μαρσιάλ. Ο Μπρούνο Φερνάντες ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Νάβας απέκρουσε. Μετά την εξέταση του VAR δόθηκε επανάληψη, καθώς ο πορτιέρο της Παρί δεν πάταγε στη γραμμή. Τη δεύτερη φορά ο Πορτογάλος δεν λάθεψε και έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Στο 40’ η ομάδα του Σόλσκιερ απείλησε ξανά με τον ΜακΤόμινεϊ, αλλά η κεφαλιά του Βρετανού έφυγε άουτ.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο αυτή που απείλησε πρώτη ήταν η Παρί. Στο 48’ ο Εμπαπέ έκανε… πάρτι ανάμεσα σε ΜακΤόμινεϊ και Γουάν-Μπισάκα, σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Ντε Χέα απέκρουσε. Στο 56’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 με αυτογκόλ του Μαρσιάλ. Ο Νεϊμάρ εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Γάλλοι, ο επιθετικός της Γιουνάιτεντ προσπάθησε να διώξει, αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 59′ η Γιουνάιτεντ απείλησε με κεφαλιά του Μαρσιάλ, μετά από σέντρα του Σο, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια των γηπεδούχων.

Στο 63′ ο Εμπαπέ έφτασε κοντά στο 2-1, αλλά ο Ντε Χέα απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ εξαιρετική ήταν και η απόκρουση του Νάβας στο σουτ του Ράσφορντ στο 66’. Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα λήξει με το σκορ στο 1-1, όμως, ο Ράσφορντ είχε διαφορετική άποψη. Ο επιθετικός της Γιουνάιτεντ με ωραία ενέργεια βρέθηκε σε θέση βολής και διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νάβας για το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και έφυγαν με το τρίποντο της νίκης από το Παρίσι.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Φλορέντσι (79′ Νταγμπά), Ντιαλό, Κιμπεμπέ, Κουρζαβά (86′ Μπέκερ), Ερέρα (79′ Ραφίνια), Ντανίλο Περέιρα, Ιντρίσα Γκέιγ (45′ Κεν), Ντι Μαρία (86′ Σαράμπια), Εμπαπέ, Νεϊμάρ

 ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Τουανζέμπε, Λίντελεφ, Σο, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Ράσφορντ, Άλεξ Τέλες (67′ Πογκμπά), Μπρούνο Φερνάντες (89′ Φαν Ντε Μπεκ), Μαρσιάλ (89′ Ντάνιελ Τζέιμς)

Ανετη νίκη για τη Λειψία

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Λειψία το παιχνίδι με την Μπασακσεχίρ για την πρεμιέρα των ομίλων, με τους Γερμανούς να παίρνουν τη νίκη με 2-0, χάρη στα δύο τέρματα που πέτυχε ο Ανχελίνο.

Στο 16’ ο Καμπλ σήκωσε στον Ανχελίνο και αυτός με τρομερό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της τούρκικης ομάδας για το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι παίκτες του Γιούλιαν Νάγκελσμαν έκαναν το 2-0 και πάλι με τον ίδιο παίκτη. Ο Πόουλσεν έκλεψε την μπάλα από τον Επουρεάνου, έδωσε στον Ενκουκού, αυτός είδε τον Ανχελίνιο στην άλλη πλευρά, έκανε την πάσα και ο 23χρονος μπακ με ωραίο σουτ διπλασίασε τα τέρματα της Λειψίας, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του.

Στο 52’ η γερμανική ομάδα έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά ο Γκιουνόκ απέκρουσε το σουτ του Χουάνγκ, όπως επίσης και το σουτ του Ενκουκού στο 69’. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με την Λειψία να ξεκινάει με το δεξί τις υποχρεώσει της στη φετινή διοργάνωση.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάστσι, Όρμπαν, Ουπαμεκανό (65′ Κονατέ), Χάλτσενμπεργκ, Μουκιέλε, Ενκουκού (70′ Κλάιφερτ), Καμπλ (59′ Άνταμς), Ανχελίνιο, Ντάνι Όλμο (65′ Χένρινκς), Φόρσμπεργκ (45′ Χουάνγκ), Πόουλσεν

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ: Γκιουνόκ, Καϊσάρα (30′ Οζκάν), Σκρτελ, Επουρεάνου, Μπολινόλι, Ραφαέλ, Τοπάλ (67′ Ντεμπά Μπα), Καχβετσί (83′ Αλεκσίτς), Βίστσα, Τουνούτς, Κριβελί

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής 

Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2
Λειψία-Μπασακσεχίρ 2-0

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1. Λειψία 3 (2-0)
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3 (2-1)
3. Παρί Σεν Ζερμέν 0 (1-2)
4. Μπασακσεχίρ 0 (0-2)

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Τετάρτη 28/10

Μπασακσεχίρ-Παρί Σεν Ζερμέν (19:55)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λειψία (22:00)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ