Ολυμπιακός : Η μοναξιά του Φορτούνη (pic+vid)

Ολυμπιακός : Η μοναξιά του Φορτούνη (pic+vid)

Τελευταία φορά που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός στην Πορτογαλία ήταν στις 22/11/2017, όταν αντιμετώπισε την Σπόρτινγκ στην Λισαβόνα. Από την 18άδα που είχε ταξιδέψει στην Ιβηρική Χερσόνησο μόνο ο Κώστας Φορτούνης παραμένει στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ.

Σε ρυθμούς Πόρτο κινούνται πλέον άπαντες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, με τους Ερυθρόλευκους την Δευτέρα να ταξιδεύουν στην Πορτογαλία, για το παιχνίδι της Τρίτης με την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Οι Πειραιώτες μετά την σπουδαία νίκη που πέτυχαν την περασμένη Τετάρτη απέναντι στην Μαρσέιγ (1-0), ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του στοχεύουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα στο Ντραγκάο, που θα τους φέρει πιο κοντά στον στόχο της δεύτερης θέσης και της πρόκρισης στους «16» του Champions League.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, μετά τη νίκη που πέτυχαν επί των Μασσαλών, συγκατοικούν στην πρώτη θέση του ομίλου με την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα, που επικράτησε με 3-1 της Πόρτο. Το παιχνίδι με την Μαρσέιγ, ωστόσο, ανήκει στο παρελθόν και όπως προαναφέραμε, άπαντες πλέον στο μεγάλο λιμάνι σκέφτονται μόνο το παιχνίδι με τους Δράκους του Κονσεϊσάο. Μία από τις πιο σημαντικές ομάδες της Ευρώπης, που διαθέτει στο ρόστερ της σπουδαίους παίκτες, παγκοσμίου κλάσης.

Αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Πορτογαλία από τότε που ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας των Πειραιωτών ο Πέδρο Μαρτίνς. Τελευταία φορά που είχαν αντιμετωπίσει πορτογαλική ομάδα οι Ερυθρόλευκοι ήταν τη σεζόν 2017/2018 στους ομίλους του Champions League και συγκεκριμένα την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με την ομάδα του Ζόρζε Ζέσους, αλλά και τις σπουδαίες Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους. Τελευταία φορά που είχαν αγωνιστεί επί πορτογαλικού εδάφους οι Πειραιώτες ήταν στις 22/11/2017, για την 5η αγωνιστική των ομίλων, όταν είχαν ηττηθεί στη Λισαβόνα από την Σπόρτινγκ με 3-1.

Από τότε μέχρι σήμερα οι Ερυθρόλευκοι έχουν αλλάξει ριζικά. Από τους 18 παίκτες που είχαν ταξιδέψει τότε στην Πορτογαλία, μόνο ο Κώστας Φορτούνης υπάρχει ακόμα στο ρόστερ των Πειραιωτών, αφού όλοι οι υπόλοιποι που έχουν «σαλπάρει» για άλλες πολιτείες. Συγκεκριμένα, σε εκείνο το παιχνίδι ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, είχε παρατάξει την ομάδα του με τους Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Ενγκελς, Κούτρη, Ζιλέ, Ρομαό, Ταχτσίδη, Καρσελά, Φορτούνη και Πάρντο.

Ο Κώστας Φορτούνης μάλιστα είχε αγωνιστεί ως false 9 στην κορυφή της επίθεσης, με τους Πάρντο και Καρσελά στα δύο άκρα. Στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν οι Καπίνο, Οφόε, Μάριν, Τζούρτζεβιτς, Ομάρ, Βούκοβιτς και Σεμπά. Οι Οφόε, Τζούρτζεβιτς και Σεμπά είχαν μπει ως αλλαγή, με τον Βέλγο μάλιστα να σκοράρει το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού.

Από εκείνη την 18άδα μόνο ο Φορτούνης υπάρχει ακόμα στο ρόστερ των Πειραιωτών. Οι υπόλοιποι έχουν διασκορπιστεί σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης. Αρχικά, όσον αφορά στην οπισθοφυλακή του Ολυμπιακού σε εκείνο το παιχνίδι, ο Προτό είναι στην Λάτσιο, ο Φιγκέιρας στην Μπράγκα, ο Μποτία στην Αλ Γουάντα και ο Ενγκελς στην Αστον Βίλα, ενώ ο Κούτρης αγωνίζεται στην Φορτούνα Ντίσελντορφ, ως δανεικός από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Ζιλέ είναι στην Σαρλερουά, ο Ρομαό στην Γκινγκάμπ και ο Ταχτσίδης στην Λέτσε. Ο Καρσελά είναι στην Σταντάρ Λιέγης και ο Πάρντο στην Πατσούκα.

Οσον αφορά στους παίκτες που ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Καπίνο αγωνίζεται στην Γερμανία με τα χρώματα της Βέρντερ Βρέμης, ο Οφόε στην Γάνδη, ο Τζούρζεβιτς στην Σπόρτινγκ Χιχόν, ο Μάριν στην Αλ Αχλί, ο Ομάρ στην Γαλατάσαραϊ, ο Βούκοβιτς στην Κινγντάο της Κίνας και ο Σεμπά στην Αλ Σαμπάντ. Ο Τάκης Λεμονής, που ήταν ο τεχνικός των Πειραιωτών, δεν εργάζεται αυτή τη στιγμή σε κάποια ομάδα.

Από τους 18 παίκτες που είχαν ταξιδέψει τότε στην Πορτογαλία, μόνο ο Κώστας Φορτούνης έχει μείνει στο ρόστερ των Πειραιωτών. Όλα έχουν αλλάξει στο μεγάλο λιμάνι από τον Νοέμβριο του 2017, με τον Ολυμπιακό από τότε να έχει γίνει άλματα προόδου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ