Ο… τελικός του Κονσεϊσάο

Ο… τελικός του Κονσεϊσάο

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο είναι στριμωγμένος μετά το μέτριο ξεκίνημα της Πόρτο στη σεζόν και πιθανή ήττα από τον Ολυμπιακό δεν αποκλείεται να είναι το κύκνειο άσμα στον πάγκο των Δράκων.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τρίτη (27/10, 22:00) την Πόρτο στο Ντραγκάο για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League, σε ένα παιχνίδι κομβικό για την… οικονομία του ομίλου. Οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από τη νίκη της πρεμιέρας με τη Μαρσέιγ, ενώ αντίστοιχα η Πόρτο από την ήττα στο Etihad με 3-1.

Μπορεί λοιπόν το ματς να είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό, όμως η αλήθεια είναι ότι για την Πόρτο το συγκεκριμένο ματς είναι τελικός. Και μάλιστα για πολλούς λόγους. Ο πρώτος και πιο σημαντικός είναι η βαθμολογική θέση των Δράκων, καθώς σε περίπτωση ήττας θα μειωθούν σημαντικά οι πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση, αλλά εκτός αυτού είναι και η εικόνα που παρουσιάζει στο ξεκίνημα της σεζόν.

Από εκεί και πέρα, για τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο ενδέχεται το συγκεκριμένο παιχνίδι να είναι ακόμη πιο σημαντικό, αφού σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Πορτογάλοι, ο τεχνικός των πρωταθλητών στην Primeira Liga «παίζει» το κεφάλι του. Αν δεν καταφέρει να κερδίσει τους ερυθρόλευκους θα μπει σε μπελάδες, ενώ αναμένεται και συμβούλιο στη διοίκηση της Πόρτο για το μέλλον του.

Αν μάλιστα ηττηθεί από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς τότε είναι πιθανό ακόμη και να δει την πόρτα της εξόδου, αφού δεν υπάρχει ικανοποίηση για τα όσα έχει παρουσιάσει φέτος η Πόρτο. Βέβαια, η θέση του μπορεί να είναι επισφαλής, αλλά δεν είναι και δεδομένο πως θα αποχωρήσει, αφου το πρότζεκτ της Πόρτο έχει στηριχτεί πάνω του και με βάση την περασμένη σεζόν δεν τα πήγε άσχημα.

Ωστόσο, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ένα κρας τεστ που μπορεί ανάλογα το αποτέλεσμα να σημαίνει πολλά για τον Κονσεϊσάο. Για αυτό τον λόγο και ήδη ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν προπονητής της Πόρτο έχει δώσει τη σημασία… τελικού στο αυριανό ματς. Τόσο από βαθμολογικό ενδιαφέρον για την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Champions League, αλλά και για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ