Το Πόρτο στα χρόνια του κορωνοϊού…

Το Πόρτο στα χρόνια του κορωνοϊού…

Πως ζει το Πόρτο και η Πορτογαλία την πανδημία και οι διαφορές με την Ελλάδα

Μια χώρα στα δεδομένα της Ελλάδας. Σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις δυσκολίες, ακόμη και στην οικονομική κρίση. Μαζί την έζησαν Πορτογαλία και Ελλάδα, δεν την ξεπέρασαν μαζί καθώς οι Πορτογάλοι βρήκαν γρηγορότερα την λύση.

Στην εποχή του κορωνοϊού η Ελλάδα είναι στην ευχάριστη θέση να νοιώθει καλύτερα από την Πορτογαλία. Μακάβρια κουβέντα καθώς μιλάμε για πανδημία που «θερίζει» τον πλανήτη και έχει ήδη στοιχίσει την ζωή σε πάνω από 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Με την Ελλάδα να έχει αφήσει πίσω της, δυστυχώς, την περίοδο που έλεγξε απόλυτα την πανδημία και έγινε πρότυπο για όλο τον πλανήτη και να βρίσκεται σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού με κρούσματα που αγγίζουν τα χίλια την ημέρα.

Στην Πορτογαλία και στο Πόρτο που βρισκόμαστε από χθες νοιώθεις παντού την επίδραση του covid-19. Τα κρούσματα πολλαπλάσια από τη χώρα μας, εδώ και καιρό. Η Πορτογαλία άλλωστε μετράει 118.616 συνολικά κρούσματα και 2.316 θανάτους. Η τελευταία επίσημη καταγραφή θυμάτων ανέφερε 2.577 νέα κρούσματα σε μια μέρα. Οι Πορτογάλοι και στο Πόρτο ζουν στα χρόνια του κορωνοϊού, τα πάντα έχουν επηρεαστεί από την πανδημία.

Το πανέμορφο Πόρτο, το πιο κεντρικό του σημείο, η πλατεία Ριμπέιρα, η γέφυρα σήμα – κατατεθέν του Πόρτο μπροστά στο ποτάμι και γραφικά σοκάκια, τα οινοποιεία και τα πανέμορφα κτίρια «σκαρφαλωμένα» στους λόφους γύρω από το ποτάμι, βρίσκεται στη σκιά του κορωνοϊού.

Στο Πόρτο η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους είναι προαιρετική, όμως η συντριπτική πλειοψηφία όσων κυκλοφορούν στους δρόμους την φοράει. Τα μαγαζιά κλείνουν στις 11 το βράδυ, τα πάντα νεκρώνουν στην πόλη που φημίζεται, εκτός για την βροχή της και το κρασί της, για την διασκέδαση.

Τα… παλιά τα χρόνια δυστυχώς για το Πόρτο που όπως όλη η χώρα έτσι και αυτό βιώνει την επίδραση του κορωνοϊού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ