Μούσα Μαρεγκά : Ο Μαρτίνς εκτόξευσε την καριέρα της μεγαλύτερης απειλής για τον Ολυμπιακό (vids)

Μούσα Μαρεγκά : Ο Μαρτίνς εκτόξευσε την καριέρα της μεγαλύτερης απειλής για τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Μουσά Μαρεγκά είναι το βαρύ πυροβολικό της Πόρτο και ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Ολυμπιακό, με τον Πέδρο Μαρτίνς να είναι ο άνθρωπος που «εκτίναξε» την καριέρα του Αφρικανού φορ

O Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (22:00) την Πόρτο στο Ντραγκάο για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League και με θετικό αποτέλεσμα παίρνει προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού, ενώ ξέρει πολύ καλά και τι να περιμένει από τους Δράκους, αλλά και τα «ατού» της ομάδας του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Φυσικά το μεγάλο «όπλο» της Πόρτο και η μεγαλύτερη απειλή για την εστία του Ολυμπιακού δεν είναι άλλος από τον Μουσά Μαρεγκά, έναν εξαιρετικό επιθετικό που… τρομάζει τόσο με την παρουσία του αλλά και με την εκτελεστική του δεινότητα.

Ο Μαρτίνς το γνωρίζει αυτό και μάλιστα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κληθεί να βρει λύση απέναντι στον Αφρικανό στράικερ. Εξάλλου είναι αυτός που «εκτόξευσε» την καριέρα του Μαρεγκά, αυτός που πίστεψε στο ταλέντο του και που τον ήθελε σχεδόν κάθε χρόνο στις ομάδες που ήταν.

Ο δανεισμός στη Γκιμαράες και το «μπαμ» με τον Μαρτίνς

Η Πόρτο τη σεζόν 2015-16 απέκτησε τον Μαρεγκά από την Μαρίτιμο, όμως ο παίκτης δεν «χωρούσε» στα πλάνα της ομάδας και προτιμήθηκε να δοθεί δανεικός. Η πρώτη ομάδα που ενδιαφέρθηκε για να τον αποκτήσει με υποσχετική ήταν η Γκιμαράες. Με προπονητή τον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος από την πρώτη στιγμή είχε διακρίνει το ταλέντο του και «άρπαξε» την ευκαιρία που του έδωσε η Πόρτο.

Αυτό που ακολούθησε στην Γκιμαράες ήταν ξεχωριστό τόσο για τον Μαρτίνς αλλά και για τον Μαρεγκά, αφού υπό τις οδηγίες του νυν τεχνικού του Ολυμπιακού η ομάδα έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου και τους ομίλους του Europa League, ενώ ο Αφρικανός φορ «μεγάλωσε» ποδοσφαιρικά, κάνοντας μέχρι τότε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Ο Μαρτίνς εκτόξευσε τα νούμερα του Μαρεγκά, η συνεργασία τους ήταν άψογη και σε συνολικά 31 παιχνίδια με τη φανέλα της Βιτόρια, ο «τρομακτικός» στράικερ πέτυχε 14 τέρματα και μοίρασε 9 ασίστ, όντας ο παίκτης-κλειδί στην ξέφρενη πορεία της Γκιμαράες.

Η σεζόν υπό την καθοδήγηση του Μαρτίνς άνοιξε και πάλι τις πόρτες στην Πόρτο, ο Μαρεγκά έγινε το βασικό «όπλο» στην επιθετική γραμμή των Δράκων και μέχρι σήμερα από εκείνη την αξέχαστη σεζόν στη Γκιμαράες μετράει 151 εμφανίσεις και 62 γκολ με τους πρωταθλητές Πορτογαλίας. Και φυσικά η αξία του είναι στον… Θεό, αφού κοστολογείται από τη διοίκηση της Πόρτο με περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ, για όποιον ενδιαφερόμενο θέλει να τον αποκτήσει.

Οι εισηγήσεις του Μαρτίνς για τον Μαρεγκά 

Ο Μαρεγκά τη σεζόν 2013-14 αγωνιζόταν στην Αμιάν και ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν προπονητής στη Μαρίτιμο. Ο 21χρονος τότε επιθετικός είχε «γυαλίσει» για τη δύναμη του και όχι μόνο στον Πορτογάλο προπονητή που τον είχε στη λίστα του και επί μήνες προσπαθούσε να τον αποκτήσει. Ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Ο Μαρεγκά μεταγράφηκε τη σεζόν 2014-15 στην Εσπεράνς της Τυνησίας και η Μαρίτιμο προσπάθησε να τον κάνει δικό της τον Ιανουάριο. Ο Μαρτίνς είχε αποχωρήσει, όμως η εισήγηση για την απόκτηση του ήταν δική του και τελικά οι άνθρωποι της Μαρίτιμο έκαναν πράξη την επιθυμία του Μαρτίνς, χωρίς τον Μαρτίνς στον πάγκο τους. Ο Πορτογάλος ωστόσο είχε ξεχωρίσει το ταλέντο του από πολύ νωρίς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ