Μάντσεστερ Σίτι : Όταν ο Αγουέρο έγραψε ιστορία στον… τόπο λατρείας του Μαραντόνα (vid)

Μάντσεστερ Σίτι : Όταν ο Αγουέρο έγραψε ιστορία στον… τόπο λατρείας του Μαραντόνα (vid)

Mια μέρα σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια ο Αργεντινός επιθετικός έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι, στο γήπεδο που ο πρώην πεθερός του, Ντιέγκο Μαραντόνα λατρεύτηκε σαν Θεός.

28 Ιουλίου του 2011. Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοινώνει την απόκτηση του Σέρχριο Αγουέρο. Μια μεταγραφή η οποία κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί εκείνη την στιγμή ότι θα ήταν σημαντική τόσο για τον ίδιον, όσο και για τους Πολίτες.

Ο Αγουέρο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Σίτι τα τελευταία δέκα χρόνια. Ήταν ένα από τα σημεία αναφοράς των Πολιτών. Ο ποδοσφαιριστής που βοήθησε τα μέγιστα για να ανεβεί ο σύλλογος επίπεδο. Το πόσο καθοριστικός θα ήταν για τους Citizens το έδειξε μόλις στο πρώτο του παιχνίδι στην Premier League.

Το ντεμπούτο του ήταν ονειρικό. Σημείωσε δυο γκολ κόντρα στην Σουόνσι, δείχνοντας από την αρχή τι θα επακολουθήσει.263 παιχνίδια μετά από αυτό κόντρα στην Σουόνσι ο Σέρχιο Αγούερο έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι.

Στις 1/11/2017 ο Αργεντινός επιθετικός έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία των Πολιτών, καθώς πέτυχε το τέρμα με το οποίο έγινε ο πρώτος σκόρερ των citizens διαχρονικά. Σε ματς κόντρα στην Νάπολι για το Champions League, ο 29χρονος τότε άσος σημείωσε το 178ο γκολ, ξεπερνώντας μετά από 77 χρόνια στην λίστα των σκόρερ τον Έρικ Μπρούκ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Αγουέρο έγραψε ιστορία στον τόπο που ο Μαραντόνα λατρεύτηκε ως Θεός, καθώς ο Αργεντινός ήταν γαμπρός του Ντιέγκο, δίνοντας ακόμα μια όμορφη χροιά στο γεγονός αυτό.

Ωστόσο, αν έπρεπε να διαλέξει κανείς το γκολ της ζωής του Αγουέρο με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, ακόμα και ο ίδιος θα επέλεγε το τέρμα που πέτυχε κόντρα στην ΚΠΡ το 2012 στο τελευταίο ματς της Πρέμιερ Λιγκ που έδωσε τον τίτλο του πρωταθλητή στους «πολίτες» μετά από 44 χρόνια αναμονής, στο πιο δραματικό φινάλε πρωταθλήματος από καταβολής της σύγχρονης μορφής του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ