Τρομακτική Λίβερπουλ… διέλυσε την Αταλάντα – Απέδρασε από τη Δανία ο Άγιαξ

Τρομακτική Λίβερπουλ… διέλυσε την Αταλάντα – Απέδρασε από τη Δανία ο Άγιαξ

Ανεπανάληπτο πάρτι της Λίβερπουλ στο Μπέργκαμο! Οι πρωταθλητές Αγγλίας έκαναν ότι ήθελαν την Αταλάντα και με τον Ζότα να σημειώνει χατ τρικ, πέρασαν σαν... σίφουνας (0-5) από το Gewiss Stadium. Στο άλλο ματς του ομίλου, ο Αίαντας των πολλών απουσιών έφυγε με το τρίποντο (1-2) από την έδρα της Μίντιλαντ.

Λίβερπουλ από άλλον… πλανήτη! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ισοπέδωσε (0-5) εκτός έδρας την Αταλάντα, με τον Ντιόγκο Ζότα να κάνει… παπάδες. Οι Reds έκαναν ότι ήθελαν τους Μπεργκαμάσκι, ο Πορτογάλος σημείωσε χατ τρικ και η Λίβερπουλ έφυγε με τους τρεις πόντους από το Gewiss Stadium. 3/3 για τους πρωταθλητές Αγγλίας, που έχουν αγκαλιάσει πλέον την πρωτιά του ομίλου.

Στο άλλο ματς, ο Άγιαξ δεν πτοήθηκε από τις πολλές απουσίες και με τον Τάντιτς μπροστάρη έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Μίντιλαντ. Στους τέσσερις πόντους ο Αίαντας, όσους έχει και η Αταλάντα, στο… μηδέν οι Δανοί.

Αταλάντα-Λίβερπουλ 0-5

Η εμφάνιση της Λίβερπουλ στο Μπέργκαμο ήταν εκκωφαντική, με τον… χορό τον γκολ να ανοίγει ο εκπληκτικός Ζότα στο 16ο λεπτό. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ του πέρασε την κάθετη και ο Πορτογάλος έσκαψε ωραία μπροστά από τον Σπορτιέλο για το 0-1. Στο 33′ η Λίβερπουλ βρήκε και δεύτερο τέρμα με τον Γκόμες να βγάζει μακρινή μπαλιά για τον Ζότα που έκανε υπέροχο κατέβασμα και σουτ μέσα από την περιοχή για το 0-2.

Η ομάδα του Κλοπ μπήκε… φορτσάτη και στο δεύτερο μέρος, με τον Σαλάχ να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα με υπέροχο πλασέ. Στο 49΄, το κοντέρ έγραψε… τέσσερα, με τον Μανέ να προσθέτει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Στο 54′  οι πρωταθλητές Αγγλίας διαμόρφωσαν το τελικό 5-0, με τον Μανέ να πετά στο χώρο για τον Ζότα που πρόλαβε την έξοδο του Σπορτιέλο και σε κενή εστία πέτυχε το τρίτο του προσωπικό τέρμα.

Να σημειωθεί, πως στο 82ο λεπτό, ο Κώστας Τσιμίκας έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Λίβερπουλ, με τον Κλοπ να τον ρίχνει στην αναμέτρηση με τους Ιταλούς.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Τόλοϊ, Τζιμσίτι, Παλομίνο, Χατεμπόερ (82′ Ντεπάολι), Πάσαλιτς (63′ Μαλινόσκι), Φρόιλερ, Μοχίκα (81′ Ρουγκέρι), Πάπου Γκόμες (81′ Λάμερς), Μουριέλ (53′ Πεσίνα), Ζαπάτα

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (82′ Νέκο Γουίλιαμς), Γκόμες, Ράις Γουίλιαμς, Ρόμπερτσον (65′ Ναμπί Κεϊτά), Χέντερσον (65′ Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ (82′ Τσιμίκας), Κέρτις Τζόουνς, Σαλάχ, Ζότα (65′ Φιρμίνο), Μανέ

Μίντιλαντ-Άγιαξ 1-2

Μπορεί να αγχώθηκε, αλλά έκανε το καθήκον του.  Ο Άγιαξ πέρασε με 1-2 από την «Arena Herning» και ανέβηκε στην δεύτερη θέση του ομίλου, όπου συγκατοικεί με την Αταλάντα.

Η Μίντιλαντ το πάλεψε αρκετά, αλλά ο Αίαντας μπήκε στο ματς με το πόδι πατημένο στο… γκάζι. Μόλις στα 48 δευτερόλεπτα, ο Τάντιτς πέρασε στον Άντονι κι αυτός με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1.

Στο 13ο λεπτό, οι Ολλανδοί διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Τάντιτς. Ο Σέρβος επιθετικός με έμμεσο στο ύψος της μικρής περιοχής, εκτέλεσε για το 0-2.

Στο 18′ η Μίντιλαντ μείωσε με τον Ντέγερ που με ωραίο πλασέ έκανε το 1-2.

Οι δυο ομάδες έχασαν ευκαιρίες στη συνέχεια του ματς, με το 1-2 όμως να παραμένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Άντερσεν, Άντερσον (64′ Κόολς), Σβιατσένκο, Σολτς (60′ Έντσον Άλβαρεθ), Παουλίνιο, Ονιέκα, Καγιούστε (81′ Εβάντερ), Ντρέγερ (75′ Κράεφ), Σίστο, Μαμπίλ, Κάμπα (81′ Βίμπε)

ΑΓΙΑΞ: Ονάνα, Μαζράουι (77′ Κλάιμπερ), Σχουρς, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο, Εκελεκάμπ (45′ Κλάασεν), Λισάντρο Μαρτίνεθ, Γκράβενμπερτχ, Άντονι (90′ Λασινά Τραορέ), Πρόμες, Τάντιτς

Η βαθμολογία του ομίλου: 

  1. Λίβερπουλ 9
  2. Άγιαξ 4
  3. Αταλάντα 4
  4. Μίντιλαντ 0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ