Έρλινγκ Χάαλαντ : Μια μηχανή παραγωγής γκολ (vids)

Έρλινγκ Χάαλαντ : Μια μηχανή παραγωγής γκολ (vids)

Κάθε παιχνίδι και γκολ, κάθε παιχνίδι κι ένα νέο ρεκόρ. Ο Έρλιγκ Χάαλαντ είναι μόλις 20 χρονών αλλά τα κατορθώματά του θα τα ζήλευαν ακόμη κι ο Μέσι με τον Ρονάλντο.

Στις 21 Ιουλίου ο Έρλινγκ Χάαλαντ έκλεισε τα 20 του χρόνια. Κι όμως τα μέχρι στιγμής κατορθώματά του, για άλλους αποτελούν όνειρα που κυνηγούν σε όλη τους την καριέρα. Ο ψηλός (1,94μ) από τη Νορβηγία έχει βαλθεί να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του και μοιάζει ασταμάτητος. Ή μάλλον είναι, δεν μοιάζει…

Τον προσεχή Ιανουάριο θα συμπληρώσει έναν χρόνο με τα κιτρινόμαυρα της Ντόρτμουντ η οποία κινήθηκε πιο γρήγορα από κάθε άλλη ομάδα και τον απέκτησε από τη Σάλτσμπουργκ. Κι αν τα 29 του γκολ σε 27 ματς με τους Αυστριακούς προμήνυαν ότι οι Βεστφαλοί πέτυχαν διάνα, αυτό που θα ακολουθούσε, μάλλον ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Σε 28 συμμετοχές ο Χάαλαντ μετράει 26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ένα γκολ σχεδόν ανά παιχνίδι σε απλά μαθηματικά, δημιουργώντας στους αντίπαλους αμυντικούς εφιάλτες. Εκεί όμως που οι αριθμοί του ζαλίζουν ακόμη περισσότερο, είναι στο Champions League.

O πανύψηλος επιθετικός έφτασε τα 14 γκολ σε 11 παιχνίδια στη διοργάνωση (με Σάλτσμπουργκ και Ντόρτμουντ) με τα δύο τεμάχια κόντρα στην Μπριζ. Κανείς άλλος ποδοσφαιριστής, δεν έπιασε αυτά τα γκολ με μόλις 11 ματς. Ούτε καν οι Μέσι και Ρονάλντο.

Ο Αργεντινός χρειάστηκε 28 ματς για να φτάσει τα 14 γκολ ενώ ο Πορτογάλος που είναι και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία, χρειάστηκε 51 παιχνίδια! Ο δεύτερος γρηγορότερος, τον οποίο άφησε πλέον πίσω του ο Χάαλαντ, είναι ο Χάρι Κέιν που έφτασε τα 14 γκολ σε 17 ματς.

Ένα άλλο απίθανο στοιχείο, είναι το γεγονός πως ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο, ο κορυφαίος για πολλούς επιθετικός ever, έβαλε 14 γκολ στο Champions League σε όλη του την καριέρα συνολικά. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς για τί φαινόμενο πρόκειται και πόσο δικαιωμένη πρέπει να αισθάνεται με την επιλογή της η Ντόρτμουντ που φυσικά αναμένεται να βάλει και πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της, όταν και αν αποφασίσει να τον πουλήσει.

Με τα δύο γκολ κόντρα στην Μπριζ, ο Χάαλαντ κατάφερε και κάτι ακόμα. Πλέον έχει σκοράρει απέναντι σε κάθε αντίπαλο που έχει βρει στο Champions League. Συγκεκριμένα έχει βάλει τέσσερα γκολ στην Γκενκ, τρία στη Νάπολι, από δύο σε Παρί και Μπριζ κι από ένα σε Λίβερπουλ, Λάτσιο και Ζενίτ. Δεν άφησε παραπονεμένη καμία.

Απόψε (19:30) μάλιστα υπάρχει το ντέρμπι της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν, εκεί όπου ο Χάαλντ θα βρει απέναντί του τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και σίγουρα θα θέλει να δείξει στον Πολωνό ότι το αφεντικό πια είναι εκείνος. Θα τα καταφέρει;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ