Ο Νεϊμάρ «λύτρωσε» την Παρί (1-0), εύκολο βράδυ για την Γιουνάιτεντ (4-1, vids)

Ο Νεϊμάρ «λύτρωσε» την Παρί (1-0), εύκολο βράδυ για την Γιουνάιτεντ (4-1, vids)

Οι Γάλλοι επικράτησαν με 1-0 της Λειψίας και έπιασαν στη δεύτερη θέση τους Γερμανούς με 6 βαθμούς - Εύκολη νίκη για τη Γιουνάιτεντ, 4-1 την Μπασακσεχίρ.

Νίκη-χρυσάφι που την διατηρεί στο κόλπο της πρόκρισης για τους «16» του Champions League πέτυχε η Πάρι Σεν Ζερμέν απέναντι στην Λειψία (1-0), χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νεϊμάρ, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 4-1 της Μπασακσεχίρ.

Με αυτή τη νίκη οι Παριζιάνοι έφτασαν τους 6 βαθμούς και έπιασαν στη δεύτερη θέση τους Γερμανούς, ενώ οι Βρετανοί βρίσκονται στην κορυφή με 9 βαθμούς και ουσιαστικά έχουν «κλειδώσει» την πρώτη θέση του ομίλου. Στον πάτο η τούρκικη ομάδα με 3 πόντους.

Εδωσε τη λύση ο Νεϊμάρ

Ενα γκολ ήταν αρκετό για την Παρί Σεν Ζερμέν, προκειμένου να πάρει τη νίκη απέναντι στην Λειψία. Οι Παριζιάνοι δεν έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, παρόλα αυτά κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο τρίποντο της νίκης, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νεϊμάρ. Οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν και πλέον οι δύο ομάδες βρίσκονται ισόβαθμες στη δεύτερη θέση με 6 πόντους και αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη για την πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι, αφού στο 10’ κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σάμπιτσερ πάνω στον Ντι Μαρία. Ο Νεϊμάρ ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε και έβαλε μπροστά στο σκορ τους Γάλλους. Στο 13’ η Λειψία έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Νάβας απέκρουσε την κεφαλιά του Μουκιέλε. Στο 22’ η Παρί απείλησε με τον Ντι Μαρία, με τον κίπερ της γερμανικής ομάδας να αποκρούει το σουτ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού. Στο 36′ και στο 38’ η Λειψία έφτασε δύο φορές στην περιοχή του Νάβας, με τον Πόουλσεν στην πρώτη περίπτωση να στέλνει την μπάλα άουτ και τον πορτιέρο της Παρί στη δεύτερη να αποκρούει το σουτ του Χαϊντάρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η γερμανική ομάδα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να τα παίξει όλα για όλα. Στο 49’ ο Ενκουκού έδωσε στον Φόρσμπεργκ, αυτός έκανε το γυριστό, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. Οπως και δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Σάμπιτσερ. Στο 66’ ο Ενκουκού έβγαλε σέντρα για τον Φόρσμπεργκ, αλλά ο Νάβας φώναξε και πάλι «παρών» και απέκρουσε την κεφαλιά του επιθετικού της Λειψίας. Στα εναπομείναντα λεπτά οι Γάλλοι κράτησαν το μηδέν και κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο της νίκης.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Φλορέντσι, Ντιαλό, Μαρκίνιος, Μπάκερ, Ερέρα (83′ Βεράτι), Ντανίλο Περέιρα, Παρέδες, Ντι Μαρία (63′ Ραφίνια), Νεϊμάρ (90′ Σαράμπια), Εμπαπέ (90′ Κεν)

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάστσι, Μουκιέλε (63′ Όρμπαν), Ουπαμεκανό, Κονατέ, Ανχελίνιο, Σάμπιτσερ, Χαϊντάρα, Φόρσμπεργκ (74′ Σόρλοθ), Ενκουκού, Πόουλσεν, Όλμο (63′ Κλάιφερτ)

«Πάρτι» στο Ολντ Τράφορντ για την Γιουνάιτεντ

Σε παράσταση για ένα όλο, όπως ήταν αναμενόμενο, μετέτρεψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το παιχνίδι με την Μπασακσεχίρ στο Ολντ Τράφορντ.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι χωρίς να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα, επικράτησαν με 4-1 και πέτυχαν την τρίτη τους νίκη σε τέσσερα ματς στη φετινή διοργάνωση.
Η ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2ο λεπτό δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία στην αναμέτρηση. Ο Ράσφορντ πάτησε περιοχή, ξέφυγε από δύο αμυντικούς, σούταρε, αλλά ο Γκιουνόκ απέκρουσε και κράτησε το μηδέν.

Ο τερματοφύλακας της τούρκικης ομάδας όμως δεν έκανε το ίδιο πέντε λεπτά αργότερα. Ο Αλεξ Τέλες εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι και ο Μπρούνο Φερνάντες με ένα τρομερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 12’ η Γιουνάιτεντ σκόραρε ξανά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, ενώ στο 14’ το ωραίο σουτ του Μπρούνο Φερνάντες έφυγε λίγο δίπλα από τα δοκάρια του τερματοφύλακα της Μπασακσεχίρ.

Στο 19′ η ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλκσιερ έκανε το 2-0 και πάλι με τον Μπρούνο Φερνάντες. Ο Αλεξ Τέλες έκανε τη σέντρα, ο Γκιουνόκ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο μέσος της Γιουνάιτεντ από κοντά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Κόκκινους Διαβόλους. Στο 33’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπαλινόλι στον Ράσφορντ, με τον Άγγλο επιθετικό να αναλαμβάνει την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και να κάνει το 3-0. Στο 39’ και στο 43’ ο Μπρούνο Φερνάντες έφτασε κοντά στο χατ-τρικ, αλλά του το αρνήθηκε ο κίπερ της Μπασακσεχίρ. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 3-0.

Στο δεύτερο μέρος η τούρκικη ομάδα απείλησε στο 50΄με τον Βίστσα, αλλά ο Ντε Χέα απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 75′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ με τον Τουρούτς. Ο άσος της τούρκικης ομάδας σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ και μείωσε σε 3-1 το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα η Μπασακσεχίρ μάλιστα είχε δοκάρι σε σουτ του Βίστσα. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Ντάνιλν Τζέιμς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από την πάσα του Γκρίνγουντ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα (59′ Μπράντον Γουίλιαμς), Λίντελεφ (45′ Τουανζέμπε), Μαγκουάιρ, Άλεξ Τέλες, Φρεντ, Φαν Ντε Μπέεκ, Μαρσιάλ (82′ Μάτιτς), Μπρούνο Φερνάντες (59′ Γκρίνγουντ), Ράαφορντ (59′ Ντάνιελ Τζέιμς), Καβάνι

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ: Γκιουνόκ, Ραφαέλ, Σκρτελ, Επουρεάνου, Μπαλινόλι (74′ Καλντιμίρ), Οζκάν (74′ Γκουιλάνο), Βίστσα, Τουρούτς, Καχβετσί (45′ Τεκντεμίρ), Τσαντλί (61′ Γκούλντμπραντσεν), Μπα

Το πανόραμα της 4ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο:

Μάντσεστερ Γιουν. – Μπασακσεχίρ 4-1
(7’, 19’ Φερνάντες, 35’ πεν. Μαρσιάλ, 90+2′ Τζόουνς – 75’ Τουρούκ)

Παρί Σεν Ζερμέν – Λειψία 1-0
(11’ πεν. Νεϊμάρ)

Η βαθμολογία στον 8ο όμιλο:

Μάντσεστερ Γιουν. 9
ΠΣΖ 6
Λειψία 6
Μπασακσεχίρ 3

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ