Μαρσέιγ – Πόρτο 0-2

Μαρσέιγ – Πόρτο 0-2

Η Πόρτο επικράτησε 2-0 της Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ και «κλείδωσε» τουλάχιστον την παρουσία της στο Europa League.

Στη μαύρη βίβλο του Champions League θα μνημονεύεται πλέον η Μαρσέιγ, ενώ αντίθετα η Πόρτο επικρατώντας 2-0 στο Βελοντρόμ πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της και εξασφάλισε μίνιμουμ τη συνέχιση της ευρωπαϊκής παρουσίας της μέσω του Europa League.

Για τη Μαρσέιγ, αυτή ήταν η 13η συνεχόμενη ήττα στη διοργάνωση. Ένα αρνητικό σερί που καμία άλλη ομάδα δεν έχει υποστεί και το οποίο θα χρειαστεί αρκετός καιρός μέχρι να καταρριφθεί…

Η Πόρτο με το «διπλό» στη Μασσαλία έχει 9 βαθμούς στον όμιλο, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Την οποία υποδέχεται στο Ντραγκάο την επόμενη Τρίτη (1/12) και εφόσον αποσπάσει έστω ένα βαθμό, θα προκριθεί μαθηματικά στους «16» του Champions League.

Βέβαια, ο μόνος τρόπος για να αποκλειστεί η Πόρτο, είναι να ηττηθεί στην έδρα της από τη Σίτι, να νικήσει ο Ολυμπιακός στο Βελοντρόμ και την τελευταία αγωνιστική στο «Καραϊσκάκης», ο πρωταθλητής Ελλάδας να επικρατήσει με 3-0. Επειδή στην Πορτογαλία η Πόρτο ήταν η νικήτρια με 2-0.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Πόρτο υπερείχε την Μαρσέιγ από την αρχή. Ο Μαναντά κράτησε τους Μασσαλούς με συνεχόμενες αποκρούσεις μέχρι το 39′ και το 0-1. Όταν και πάλι είπε «όχι» στον Ζαϊντού στο πρώτο σουτ, αλλά το δεύτερο ήταν εξουδετερωμένος και δεν μπόρεσε να το αποσοβήσει.

Οι «δράκοι» έμειναν με δέκα παίκτες στο 64′, όταν ο Γκρουίς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, οι γηπεδούχοι έδειξαν αδύναμοι να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα τους. Αντίθετα, δέχτηκαν δεύτερο γκολ στο 70′, όταν ο Μπαλέρντι υπέπεσε σε πέναλτι, τραβώντας τον Μαρέγκα.

Μάλιστα, ήταν η δεύτερη κίτρινη για τον Μπαλέρντι, ο οποίος αποβλήθηκε. Αμέσως μετά, ο Σέρτζιο Ολιβέιρα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Σακάι, Άλβαρο, Καμαρά (59’ Παγέτ), Μπαλέρντι, Σανσόν (79’ Ακέ), Λουίς Ενρίκε (59’ Κιζάνς), Ρονζιέ, Αμαβί, Τοβέν (79’ Ναγκατόμο), Ζερμέν (59’ Μπενεντέτο)

ΠΟΡΤΟ: Μαρκεσίν, Κορόνα (78′ Ταρεμί), Ζαϊντού Σανούσι, Σαρ, Εμπεμπά, Μαναφά, Οτάβιο, Ολιβέιρα (90′ Λουμ), Γκρούιτς, Μαρεγκά (78’ Ζοάο Μάριο), Λουίς Ντίας (79’ Νακατζίμα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ