Τριάρα και πρόκριση για την Μπάγερν (3-1), γκέλαρε η Ατλέτικο (0-0)

Τριάρα και πρόκριση για την Μπάγερν (3-1), γκέλαρε η Ατλέτικο (0-0)

Οι Βαυαροί επικράτησαν με 3-1 της Σάλτσμπουργκ και «σφράγισαν» την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση στους «16» - Ολα ανοιχτά για τη δεύτερη θέση μετά το 0-0 στο Ατλέτικο - Λοκομοτίβ.

Την πρόκρισή της στους «16» του Champions League σφράγισε η Μπάγερν Μονάχου, μετά τη νίκη της επί της Σάλτσμπουργκ με 3-1. Οι Γερμανοί ξεπέρασαν το εμπόδιο των Αυστριακών, έκαναν το «4 στα 4» στον όμιλο και μαζί με την πρόκριση «καπάρωσαν» και την πρώτη θέση.

Αντίθετα, η Ατλέτικο Μαδρίτης γκέλαρε απέναντι στην Λοκομοτίβ Μόσχας, με τις δύο ομάδες να μένουν κολλημένες στο 0-0. Η ισοπαλία αφήνει τα πάντα ανοιχτά, όσον αφορά την δεύτερη θέση και την πρόκριση, αφού οι Ισπανοί έχουν 5 πόντους και οι Ρώσοι 3 βαθμούς. Στον πάτο του ομίλου η Σάλτσμπουργκ με 1 πόντο σε 4 ματς.

Την επόμενη αγωνιστική η Ατλέτικο υποδέχεται την Μπάγερν (1/12) και η Λοκομοτίβ την Σάλτσμπουργκ (1/12).

Τριάρα και πρωτιά για την Μπάγερν

Το παιχνίδι στο πρώτο μισάωρο είχε λιγοστές φάσεις, με τις δύο ομάδες να είναι ακίνδυνες. Στο 35’ η Σάλτσμπουργκ έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Σομποσλάι σπατάλησε το τετ α τετ που είχε με τον Νόιερ.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας είπε «όχι» στον άσο της αυστριακής ομάδας και πέντε λεπτά αργότερα είδε τον Λεβαντόφσκι να σκοράρει για το 1-0. Στο 42’ ο Λεβαντόφσκι έστρωσε με τακουνάκι στον Μίλερ, αυτός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο κίπερ της Λοκομοτίβ απέκρουσε, ο Πολωνός επιθετικός πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-0 για την Μπάγερν. Αυτό ήταν το υπ’ αριθμόν 71 γκολ του «Λέβα» στο Champions League.

Στο 52’ η Μπάγερν έκανε το 2-0 αυτογκόλ του Βέμπερ. Ο Κομάν βρήκε χώρο, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Βέμπερ έκανε το τάκλιν, άλλαξε την πορεία της μπάλας, ο κίπερ της Σάλτσμπουργκ αιφνιδιάστηκε και οι Βαυαροί διπλασίασαν τα τέρματά τους. Στο 66’ η Μπάγερν έμεινε με δέκα παίκτες, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ρόκα. Δύο λεπτά αργότερα όμως σκόραρε για τρίτη φορά και «καθάρισε» το τρίποντο. Ο Κόμαν έκανε τη σέντρα και ο Σανέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 3-1 στο 73’ με τον Μπερίσα. Ο άσος της Σάλτσμπουργκ βγήκε τετ α τετ με τον Νόιερ, νίκησε τον Γερμανό τερματοφύλακα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Παβάρ (62′ Λούκας Ερναντές), Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ρίτσαρντς (79′ Χάβι Μαρτίνεθ), Μαρκ Ρόκα, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (62′ Σανέ), Μίλερ, Κομάν (79′ Ντάγκλας Κόστα), Λεβαντόφσκι

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Στάνκοβιτς, Κρίστενσεν, Ραμάλιο, Βέμπερ, Ούλμερ, Καμαρά, Γιουνούζοβιτς (71′ Αντεγέμι), Εμεπού (71′ Ασιμέρου), Μπερίσα, Σζόμποσζλαϊ (71′ Σούτσιτς), Κοϊτά

«Κόλλησαν» στο μηδέν Ατλέτικο και Λοκομοτίβ

Τα εύκολα… δύσκολα έκανε η Ατλέτικο Μαδρίτης, με τους Ισπανούς να μένουν στο 0-0 με την Λοκομοτίβ. Οι Ρώσοι πήραν τον βαθμό και έμειναν ζωντανοί στη μάχη της πρόκρισης στους «16» του Champions League.

Η ομάδα του Σιμεόνε μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε στο 3’ με τον Κορέα, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Στο 13’ ήταν σειρά του Γιορέντε να σουτάρει, με τον κίπερ της Λοκομοτίβ να του λέει «όχι». Στο 24′ ο Γκιλιέρμε απέκρουσε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Καράσχο και τέσσερα λεπτά αργότερα είπε για δεύτερη φορά «όχι» στον Γιορέντε.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου άνηκε στην Λοκομοτίβ. Ο Μουρίλο πήρε την κεφαλιά, μετά την εκτέλεση του Ρίμπους, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 54′ η Ατλέτικο απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καράσχο, με τον Γκιλιέρμε να αποκρούει και να κρατάει το μηδέν.

Στο 68′ οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Κόκε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στα εναπομείναντα λεπτά οι Ρώσοι κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν και να βάλουν… φωτιά στον όμιλο, αφού παρέμειναν ζωντανοί στη μάχη της πρόκρισης.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Χιμένεθ, Ρενάν Λόντι (60′ Ερμόσο), Μάρκος Γιορέντε (60′ Λεμάρ), Σαούλ, Κόκε, Καράσχο (80′ Καμέλο), Ζοάο Φέλιξ, Κορέα

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ: Γκιλιέρμε, Ζιβογκλιάντοφ, Τσόρλουκα, Μουρίλο, Ρίμπους, Ιγνατίεφ, Κουλίκοφ, Κριχόβιακ, Καμανό (76′ Ριμπίνσκι), Άντον Μίραντσουκ (76′ Μαγκέεφ), Ζε Λουίς

Tα αποτελέσματα:

Μπάγερν Μονάχου-Ζάλτσμπουργκ 3-1
(43’ Λεβαντόβσκι, 52’αυτ. Βέμπερ, 68’ Σανέ – 74’ Μπερίσα)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λοκομοτίβ Μόσχας 0-0

Η βαθμολογία του ομίλου:

Μπάγερν Μονάχου 12
Ατλέτικο Μαδρίτης  5
Λοκομοτίβ Μόσχας  3
Ζάλτσμπουργκ 1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ