Ολυμπιακός: Η βαθμολογία και τα σενάρια πρόκρισης

Ολυμπιακός: Η βαθμολογία και τα σενάρια πρόκρισης

Διαβάστε πως διαμορφώθηκε η βαθμολογία στον όμιλο του Ολυμπιακού μετά την 4η αγωνιστική του ομίλου και πως μπορούν να εξελιχτούν τα πράγματα για τον πρωταθλητή Ελλάδας για τη συμμετοχή του στο Champions League ή στο Europa League.

Η τέταρτη αγωνιστική του group C έμελλε να λύσεις τις περισσότερες απορίες για την τύχη του ομίλου. Επί της ουσίας μάθαμε τις δύο ομάδες που συνεχίζουν στους «16» του champions league. Έχουμε και ένα μεγάλο φαβορί για το Europa League.

Τυπικά είναι όλα ακόμη ανοιχτά. Πρακτικά όμως οι απαντήσεις μάλλον απλώθηκαν στο τραπέζι.

Η Μάντσεστερ Σίτι με τη νίκη της επί του Ολυμπιακού έκανε το 4Χ4. Έχει 12 βαθμούς, προκρίθηκε αλλά δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την πρώτη θέση. Θα το κάνει την Τρίτη στο «Ντραγκάο» με μια ισοπαλία. Ή θα πρέπει να τελειώσει την δουλειά την 6η αγωνιστική (9.12) φιλοξενώντας τη Μαρσέιγ.

Η Πόρτο τρέχει ένα σερί τριών νικών (9β.). Δύο επί της Μαρσέιγ, μια με τον Ολυμπιακό την 2η αγωνιστική σε μια βραδιά που το αποτέλεσμα (2-0) ήταν μαγική εικόνα. Θέλει έναν βαθμό για να προκριθεί στους «16». Μπορεί να μην τις χρειαστεί και κανένας αν ο Ολυμπιακός δεν νικήσει στη Μασσαλία την Τρίτη (1/12) τη Μαρσέιγ. Το goal average της είναι στο 8-3 να θυμίσουμε.

Ο Ολυμπιακός (3β) ξεκίνησε με τη νίκη επί των Γάλλων, χάρη στο γκολ του Αχμέντ Χασάν. Έχασε από την Πόρτο όπως έχασε. Και έπειτα είχε την ατυχία να δώσει τα συνεχόμενα ματς με τη Σίτι στο διάστημα που οι Άγγλοι ήθελαν να ξεμπερδεύουν με την πρόκριση.

Για να τερματίσει δεύτερη η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να νικήσει στα δύο επόμενα ματς Μαρσέιγ (εκτός) και Πόρτο (εντός). Τους Πορτογάλους όμως με τρία γκολ διαφορά. Διότι το δικό του goal average αυτή τη στιγμή είναι 1-6. Άρα και μια νίκη με 2-0 λογικά δεν θα φτάσει. Εκτός αν τη 5η αγωνιστική συμβούν πράγματα και θάματα.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν το πλεονέκτημα για τη τρίτη θέση. Είναι στο +3 από τη Μαρσέιγ, την έχουν νικήσει 1-0 έχουν και καλύτερο goal average μιας και οι Γάλλοι του Βίλας Μπόας είναι στο 0-9.

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Μαρσέιγ – Πόρτο 0-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 12 (9-1)

2. Πόρτο 9 (8-3)

3. Ολυμπιακός 3 (1-6)

4. Μαρσέιγ 0 (0-9)

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

5H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (1/12)

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός (22:00)

Πόρτο – Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9/12)

Ολυμπιακός – Πόρτο (22:00)

Μάντσεστερ Σίτι – Μαρσέιγ (22:00)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ