Παρί Σεν Ζερμέν : Απο την χλιδή του τελικού στον «τελικό» επιβίωσης (vids)

Παρί Σεν Ζερμέν : Απο την χλιδή του τελικού στον «τελικό» επιβίωσης (vids)

Τέσσερις μήνες πριν η Παρί Σεν Ζερμέν του υπέρογκου μπάτζετ κατάφερνε να αποκλείσει τη Λειψία από τα ημιτελικά του Champions League και να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης, γράφοντας την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας της... Απόψε, οι Παριζιάνοι κινδυνεύουν να μείνουν πρόωρα εκτός του θεσμού, με τους «ταύρους» να ετοιμάζονται για εκδίκηση.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα εναλλαγών. Όχι μόνο συναισθημάτων. Τέσσερις μήνες είναι αρκετοί για να φέρουν τα πάνω – κάτω και να αλλάξουν καταστάσεις και εξελίξεις… Η Παρί Σεν Ζερμέν το έχει καταλάβει από πρώτο χέρι τη φετινή σεζόν. Δεν πάει πολύς καιρός από την πιο μεγάλη βραδιά της ιστορίας της. Εκείνη της 18ης του Αυγούστου, όταν οι Παριζιάνοι απέκλεισαν τη Λειψία από τα ημιτελικά του Champions League, κλειδώνοντας μια θέση για τον μεγάλο τελικό της Λισαβόνας.

Μπορεί η ομάδα του Τούχελ να μην κατάφερε να κατακτήσει το Champions League, γνωρίζοντας την ήττα από την Μπάγερν, ωστόσο η εξασφάλιση μιας θέσης του τελικού είναι αδιαμφισβήτητα η πιο χρυσή σελίδα του συλλόγου. Η μέρα που τα εκατομμύρια των Σαουδάραβων πιάσανε τόπο.

Σήμερα, η Παρί Σεν Ζερμέν, των Νεϊμάρ, Εμπαπέ, Ικάρντι, Ντι Μαρία κτλ, κινδυνεύει με αποκλεισμό σοκ από τους ομίλους της διοργάνωσης.  Ποιος να το φανταζόταν πως μετά από μια σεζόν που άνοιξε τις «ορέξεις» των φιλάθλων, η ομάδα θα έφτανε να αποκλειστεί πριν από τα νοκ άουτ.

Μπορεί το ταλέντο να μη λείπει στις τάξεις της Παρί, ωστόσο οι προσωπικότητες δεν μαζεύονται ούτε σε ένα χέρι… Ο Τούχελ παρακαλούσε τη διοίκηση να ανανεώσει το συμβόλαιο του αρχηγού. Ο Τιάγκο Σίλβα αποχώρησε από την Παρί έπειτα από οχτώ απολύτως επιτυχημένα χρόνια, καθώς ο σύλλογος δεν του προσέφερε ποτέ την ανανέωση. Οι πρωτευουσιάνοι δεν σεβάστηκαν έναν εκ των μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών που έχει περάσει από την ιστορία τους και έδωσε τα πάντα για τον σύλλογο. Δεν πετάς έτσι εύκολα 315 εμφανίσεις και 25 τίτλους…

Ο 36χρονος αποδεικνύει πως εξακολουθεί να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο καθώς είναι αυτός που έχει μεταμορφώσει την περσινή τραγική άμυνα της Τσέλσι, η οποία βρίσκεται στο -2 από την κορυφή της Premier League, έχοντας την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, κάνοντας τους ανθρώπους της Παρί να χτυπάνε το κεφάλι τους…

Παρόμοια είναι και η περίπτωση του Έντισον Καβάνι. Ο Ουρουγουανός ήταν μια από τις πιο βαριές προσωπικότητες της γαλλικής ομάδας, καθώς όποτε χρειαζόταν φώναζε «παρών». Πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, με 200 γκολ σε 301 συμμετοχές. Ήταν ο άνθρωπος που έπαιρνε πάντοτε την ευθύνη όταν έκαιγε η μπάλα. Κι όμως η διοίκηση της Παρί αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο και να τον «στείλει» στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία υποδέχεται απόψε τους Γάλλους, έχοντας την ευκαιρία να μειώσει τις ελπίδες πρόκρισης τους και να την κερδίσει όπως έκανε και στο Παρίσι.

Η Παρί θα πρέπει να καταφέρει να αποδράσει απόψε από το «Ολντ Τράφορντ» ώστε να κρατάει την πρόκριση στα χέρια της. Οτιδήποτε άλλο πέρα του «τρίποντου» θα τη βάλει σε μεγάλους μπελάδες… Η Γιουνάιτεντ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή του ομίλου με 9 βαθμούς και σε περίπτωση ισοπαλίας ουσιαστικά εξασφαλίζει το εισιτήριο για τους «16». Λειψία και Παρί είναι ισόβαθμες με 6 βαθμούς, με τους Γερμανούς να φιλοξενούνται από την Μπασακσεχίρ στην Τουρκία και να έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να κάνουν σημαντικό βήμα για την πρόκριση.

Η Λειψία από την πλευρά της γνωρίζει πως αυτή τη στιγμή έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει εκείνη το εισιτήριο των νοκ άουτ. Γνωρίζει πως έχει την ευκαιρία να πάρει την εκδίκηση της και να πετάξει εκτός την Παρί από τη φάση των ομίλων. Με τη νίκη στη Γερμανία απέναντι στους Παριζιάνους, η ομάδα του Νάγκελσμαν έβαλε τις βάσεις για την συγκυρία που έχει δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή… Και σίγουρα θέλει να είναι εκείνη που θα γράψει την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας της Παρί…

Η Παρί γνωρίζει πως σε περίπτωση ήττας στην Αγγλία και εφόσον η Λειψία καταφέρει να πάρει τη νίκη στην Τουρκία, τότε οι ελπίδες πρόκρισης της θα εξανεμιστούν, καθώς οι «ταύροι» υποδέχονται την ομάδα του Σόλσκιερ την τελευταία αγωνιστική.

Απόψε είναι μια ευκαιρία για τα «αστέρια» των Παριζιάνων να βγουν μπροστά και να φωνάξουν «παρών»… Ειδάλλως θα καταφέρουν να γράψουν μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου. Θα είναι εκείνοι που πριν από τέσσερις μόλις μήνες έστειλαν την ομάδα για πρώτη φορά σε τελικό Champions League…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ