Ρεάλ Μαδρίτης : Το «Μαύρο κουτί» της πτώσης (vids)

Ρεάλ Μαδρίτης : Το «Μαύρο κουτί» της πτώσης (vids)

Νέο «χαστούκι» για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ήττα με 2-0 από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και «φλερτ» της Βασίλισσας με αποκλεισμό όχι μόνο από το Champions League, αλλά και γενικότερα από την Ευρώπη. Σε ρηχά νερά οι Μαδριλένοι από την αρχή της σεζόν...

Από το κακό στο χειρότερο αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης…

Η «Βασίλισσα» που πλέον περισσότερο μοιάζει με… παραδομένο στρατιώτη γνώρισε νέα ήττα – σοκ από τη Σαχτάρ στην Ουκρανία (1/12) με 0-2 και «φλερτάρει» με πρόωρο αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η κατρακύλα της Ρεάλ μοιάζει με αρρώστια χωρίς γιατρειά, η οποία ωστόσο δεν ήρθε από το πουθενά. Κάθε εβδομάδα η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν μας αποδεικνύει ότι περνάει μία από τις χειρότερες περιόδους της και αυτό φαίνεται τόσο στην αγωνιστική όσο και στη βαθμολογική εικόνα.

Τα προβλήματα πολλά. Ένα από αυτά κατέγραψε και η κάμερα της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης της Ρεάλ στο Ντόνετσκ. Πέντε παίκτες των φιλοξενούμενων σε… απαράδεκτη αμυντική λειτουργία, ενώ το σκορ είναι στο 0-0 και ο αγώνας μόλις στο 55ο λεπτό του. Η φάση αυτή ολοκληρώθηκε με γκολ των γηπεδούχων, που άνοιξαν το σκορ.

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ ήταν αυτή που είχε βγάλει πρώτη στη… φορά τα συμπτώματα της νόσου που πάσχει εφέτος η Ρεάλ Μαδρίτης, όταν είχε φύγει με το διπλό από την Ισπανία (2-3) στην πρεμιέρα των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ισοπαλία με την Γκλάντμπαχ (1-1) και εν συνεχεία δύο νίκες «ανάσα» με την Ίντερ μέσα – έξω (3-2, 0-2). Όλα αυτά, για να φτάσουμε στο ματς της Ουκρανίας και τη νίκη της Σαχτάρ που την… προσγείωσε για τα καλά και την έριξε στην τρίτη θέση του δεύτερου ομίλου του Champions League με επτά βαθμούς, όσους έχει και η χθεσινή αντίπαλός της. Την πρώτη θέση του γκρουπ καταλαμβάνει η Γκλάντμπαχ με οκτώ ενώ τελευταία είναι η φιναλίστ του Europa League Ίντερ με πέντε. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έκανε ένα μικρό «δώρο» στην ομάδα του Ζιντάν, αφού επικράτησε στη Γερμανία της Γκλάντμπαχ και άφησε τη «Βασίλισσα» να ονειρεύεται (με συνδυασμό αποτελεσμάτων) ακόμα και την πρωτιά.

Όλα αυτά, μπορεί να φαίνονται εύκολα για το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο ποιος τολμά να πει με σιγουριά ότι θα ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και θα πάρει στο τέλος αυτό που επιθυμεί; Κανείς.

Εγχώριος διασυρμός

Πέραν από τα άσχημα αποτελέσματα και την κακή εικόνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Ρεάλ απογοητεύει και εντός των συνόρων. Οι «Μερένχες» μετά και την ήττα τους από την Αλαβές την περασμένη εβδομάδα, μετρούν τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα και τέσσερις στα τελευταία πέντε παιχνίδια, με τη μόνη επικράτηση να είναι αυτή στο «Καμπ Νου» κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Στη La Liga είναι τέταρτη στον βαθμολογικό πίνακα με 17 βαθμούς σε δέκα παιχνίδια!

Η τελευταία νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στο ισπανικό πρωτάθλημα συνέβη στις 24 Οκτωβρίου:

Οι εφιάλτες δεν έχουν τέλος για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα που κατέκτησε όλες τις κούπες με τα «μεγάλα αυτιά» από το 2016 μέχρι και το 2018, βρίσκεται σε βαθύτατη κρίση, η οποία για να λήξει θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές.

Και ήδη τα δημοσιεύματα φέρνουν τον Ποτσετίνο ως υποψήφιος αντικαταστάτη του Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος για να διατηρήσει τη θέση του θα πρέπει την ερχόμενη εβδομάδα, έστω και στα… χασομέρια της φάσης των ομίλων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ