Ισοπαλία στο Τσέλσι-Κράσνονταρ (1-1), διπλό στη Γαλλία για τη Σεβίλλη (1-3)

Ισοπαλία στο Τσέλσι-Κράσνονταρ (1-1), διπλό στη Γαλλία για τη Σεβίλλη (1-3)

Τσέλσι και Κράσνονταρ ήρθαν 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριζ», ενώ η Σεβίλλη επικράτησε εκτός έδρας της Ρεν με 3-1 - Στους «16» οι Βρετανοί και οι Ανδαλουσιάνοι, στο Europa οι Ρώσοι.

Την πρόκρισή τους στους «16» του Champions League σφράγισαν και τυπικά οι Τσέλσι και Σεβίλλη, με τους Αγγλους να περνούν ως πρώτοι με 14 πόντους και τους Ανδαλουσιάνοι ως δεύτεροι με 13.

Στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων οι δύο ομάδες ήταν αδιάφορες, με την Τσέλσι να έρχεται στο 1-1 με την Κράσνονταρ στο Στάμφορντ Μπριζ και την Σεβίλλη να κερδίζει με 3-1 την τραγική Ρεν. Οι Ρώσοι θα συνεχίσουν στο Europa League ως τρίτοι (5 β.), ενώ οι Γάλλοι έμειναν στον πάτο του ομίλου (1β.).

Αδιάφοροι και ισόπαλοι

Ολοι ικανοποιημένοι έμειναν στο Στάμφορντ Μπριζ, με την αδιάφορη Τσέλσι να έρχεται ισόπαλη 1-1 με την Κράσνονταρ. Ο Φρανκ Λάμπαρντ έκανε αρκετές αλλαγές, με τον Βρετανό τεχνικό να δίνει χρόνο συμμετοχής σε παίκτης που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά μέχρι τώρα.

Παρά τις αλλαγές η Τσέλσι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 3ο λεπτό απείλησε με τον Εμερσον, αλλά η άμυνα της Κράσνονταρ έδιωξε την τελευταία στιγμή προ του Εϊμπραχαμ. Στο 12’ οι Ρώσοι απάντησαν, με τον Κέπα να αποκρούει το εξαιρετικό σουτ του Βιλχένα. Στο 16’ η Κράσνονταρ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Κλάεσον έφυγε άουτ.

Η τρίτη επίσκεψη στα καρέ της Τσέλσι ήταν και η… φαρμακερή, με τον Βιλχένα να κάνει το γύρισμα από αριστερά και τον Καμπελά με σουτ από το ύψος του πέναλτι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κέπα για το 1-0. Η χαρά των φιλοξενούμενων όμως κράτησε μόλις για δύο λεπτά, αφού στο 26’ ο Κάιο ανέτρεψε τον Έιμπραχαμ και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Ο Ζορζίνιο το ανέλαβε, δεν λάθεψε και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 43’ ο Ειμπραχαμ άγγιξε το 2-1, αλλά η κεφαλιά που έκανε πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι λιγοστές. Στο 59’ ο Ειμπραχαμ πήρε μια ακόμα κεφαλιά αλλά και πάλι δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 64’ ο Κέπα απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Βάντερσον. Στο 68’ ήταν σειρά του Γκορόντοβ να δείξει την αξία του, με τον κίπερ της Κράσνονταρ να αποκρούει το σουτ του Έιμπραχαμ, ενώ στο 77’ ο Βέρνερ έχασε απίθανη ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στους Μπλε. Ετσι το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ, Κρίστενσεν, Γκίλμουρ, Έμερσον, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (74’ Βέρνερ), Χάβερτς (74’ Καντέ), Ανζορίν (79’ Ζιρού), Έιμπραχαμ

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: Γκορόντοβ, Μαρτινόβιτς, Σμολνίκοβ, Κάιο (74’ Σορόκιν), Ραμίρες, Καμπελά (79’ Σουλεϊμάνοβ), Όλσον (79’ Καμπόλοβ), Φιλένα, Κλάεσον, Βάντερσον (79’ τσερνόβ), Μπεργκ (90′ Μάρκοβ)

Εύκολο βράδυ για τη Σεβίλλη

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Σεβίλλη το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ρεν, με τους Ανδαλουσιάνους να παίρνουν εύκολα τη νίκη με 3-1. Η ομάδα του Λοπετέγκι πέτυχε την 4η νίκη της σε 6 αγώνες, έφτασε τους 13 βαθμούς και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την φάση των ομίλων, παίρνοντας την πρόκριση στους «16», ως δεύτερη πίσω από την Τσέλσι. Από την άλλη, οι Γάλλοι ολοκλήρωσαν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις για τη φετινή σεζόν, αφού έμειναν στην τελευταία θέση του ομίλου, συγκεντρώνοντας μόλις έναν βαθμό.

Η Σεβίλλη προηγήθηκε λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού με γκολ του Κουντέ (32’). Ο Ιντρίσι έστρωσε στον συμπαίκτη του και αυτός με ένα καταπληκτικό σουτ στην κίνηση με το αριστερό έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 1-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Σεβίλλη έκανε το 2-0 με τον Εν-Νεσίρι. Ο Τόρες έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Εν-Νεσίρι με κεφαλιά νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρο και διπλασίασε τα τέρματα των Ανδαλουσιάνων.

Στο 81’ ο Εν-Νεσίρι σκόραρε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και έκανε το 3-0 για την Σεβίλλη. Ο Οσκαρ με κάθετη πάσα άνοιξε στα δύο την αντίπαλη άμυνα και ο Μαροκινός επιθετικός με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαλίν. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 3-1 στο 86’ με πέναλτι του Ρούτερ.

ΡΕΝ: Σαλίν, Νταλμπέρ, Ντα Σίλβα (70’ Οζέρντ), Γκρενιέ (79’ Τάιτ), Ενζονζί, Καμαβινγκά, Μαουασά (79’ Τρουφέρ), Νιάνγκ (70’ Ρούτερ), Σοπί, Τραορέ, Ντοκού (79’ Γκμποό)

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Ρεκίκ, Σέρχι Γκόμεθ (79’ Φερνάντο), Ντιέγκο Κάρλος, Κουντέ, Ράκιτιτς, Γκουντέλι, Σουσο (79’ Όσκαρ Ροντρίγκεθ), Εν Νεσιρί (83’ Κάρλος Φερνάντεθ), Ιντρίσι (72’ Οκάμπος), Τόρες (83’ Βάσκες)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ