Παρί Σεν Ζερμέν – Μπασακσεχίρ 5-1

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπασακσεχίρ 5-1

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ, η Παρί επικράτησε με 5-1 κόντρα στην Μπασακσεχίρ και πέρασε στους «16» του Champions League ως πρώτη του ομίλου. Συγκλονιστική στιγμή πριν από την επανέναρξη της αναμέτρησης...

Χωρίς να δυσκολευτεί, η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε με 5-1 της Μπασακσεχίρ, καθώς είχε τον Νεϊμάρ σε μεγάλα κέφια, με τον Βραζιλιάνο να σημειώνει ένα φανταστικό χατ τρικ και να στέλνει τους Παριζιάνους στην επόμενη φάση με το καλό «εισιτήριο». Ανατριχιαστική η στιγμή που οι παίκτες γονάτισαν όλοι μαζί στο κέντρο του γηπέδου πριν από το σφύριγμα της επανέναρξης… Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και ο Νεϊμάρ προσέφερε αυτό που θέλει όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα να «απορροφά» από την στρογγυλή Θεά… Θέαμα…

Το ματς

Από νωρίς οι Παρί έδειξε τις διαθέσεις της, καθώς απείλησε δύο φορές στα πρώτα δύο λεπτά. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 21ο λεπτό και ουσιαστικά στο 8ο καθώς το παιχνίδι συνεχίστηκε από το 13ο λεπτό, έπειτα από μια ατομική προσπάθεια του Νεϊμάρ.

Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα από τον Βεράτι, «άδειασε» τον αντίπαλο αμυντικό με μια «ποδιά» από άλλον πλανήτη και τελείωσε τη φάση με ένα αριστουργηματικό πλασέ, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του Τόμας Τούχελ.

Ο 28χρονος φαινόταν πως ήταν σε μεγάλη βραδιά, καθώς όλες του οι κινήσεις «μύριζαν» κίνδυνο. Στο 38′ ο Νεϊμάρ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του, με τον ίδιο να σημειώνει επίσης το δεύτερο προσωπικό του γκολ και να γράφει το 2-0, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Εμπαπέ και διαμόρφωσε το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Μόλις πέντε λεπτά χρειάστηκαν στην Παρί για να σκοράρει και στο δεύτερο ημίχρονο και τον Νεϊμάρ να φτάνει στο χατ τρικ… Αφού πρώτα έκρυψε την μπάλα με τον Ντι Μαρία, ο Βραζιλιάνος πλάσαρε με αριστοτεχνική ακρίβεια ξανά, σημειώνοντας ακόμη μια απίθανη γκολάρα με την οποία έφτασε στο χατ τρικ. και έγραψε το 4-0

Η Μπασάκ έδειχνε να τα έχει χαμένα, ωστόσο κατάφερε να σκοράρει το γκολ της τιμής στο 57′ με τον αρχηγό της, Μεχμέτ Τοπάλ.

Η μικρή χαρά των Τούρκων ωστόσο κράτησε για μόλις πέντε λεπτά, καθώς μετά από μια πάσα πάρε-βάλε του Ντι Μαρία, ο Εμπαπέ έγραψε το 5-1 σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στη βραδιά.

ΠΑΡΙ: Νάβας, Κιμπεμπέ (80’ Ντιαλό), Μαρκίνιος (68’ Κέρερ), Μπέικερ, Φλορέντσι (79’ Πεμπελέ), Ντανίλο, Ραφίνια (46’ Ντι Μαρία), Παρέδες, Βεράτι (80’ Γκουέιγ), Νεϊμάρ, Εμπαπέ.

ΜΠΑΣΑΚΣΕΡΧΙΡ: Γκιουνόκ, Αλί Καλντιρίμ (68’ Μπολινζολί), Τοπάλ, Οζκάν, Τεκντεμίρ (89’ Τσαντλί), Καχβετσι, Κριβελί (68’ Ντεμπά Μπα), Ράφαελ (68’ Τζιουλιάνο), Πονκ, Τούρουτς, Γκούλμπραντσεν (80’ Κάπλαν)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ