Το 24ωρο του Ερνέστο Βαλβέρδε στην Αθήνα (pics, vid)

Το 24ωρο του Ερνέστο Βαλβέρδε στην Αθήνα (pics, vid)

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιστρέφει εκεί που λατρεύτηκε κι αυτό είναι το 24ωρο του στην Αθήνα ως... «αντίπαλος» του Ολυμπιακού.

Στις 7 Μαρτίου 2003, οι The White Stripes κυκλοφόρησαν το «Seven Nation Army». Ο ρυθμός του τραγουδιού έμελλε να συνδεθεί με τον Ολυμπιακό και με τους φιλάθλους του, όταν φώναζαν ρυθμικά «Ερνέστο Βαλβέρδε» για χάρη του Ισπανού τεχνικού τρεις σεζόν (2008-09, 2010-12) στις εξέδρες του Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Πέντε χρόνια αργότερα, ο τόπος είναι ίδιος αλλά οι συνθήκες εντελώς διαφορετικές. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, χθες, βρέθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης όχι όμως με ερυθρόλευκη φόρμα αλλά με… μπλαουγκράνα. Είναι πλέον ο προπονητής της Μπαρτσελόνα και στον αποψινό αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει εκεί που λατρεύτηκε αλλά ως… «αντίπαλος».

Η Μπαρτσελόνα έφτασε, χθες, στην Αθήνα με όλα τα πρωτοκλασάτα ονόματά της. Ο Λουίς Σουάρεζ κι ο Λιονέλ Μέσι ήταν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κόσμου που συγκεντρώθηκε έξω από το ξενοδοχείο που διαμένει η καταλανική ομάδα. Τα μέτρα, όμως, ήταν αυστηρά. Ύστερα, όλοι κατευθύνθηκαν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και την πρώτη προπόνηση κι οι μνήμες δεν άργησαν να ξυπνήσουν.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έγινε δεκτός από τον διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και μετά τις δηλώσεις στους δημοσιογράφους κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια. Εκεί είχε πανηγυρίσει με τους «ερυθρόλευκους», άλλωστε, τρία πρωταθλήματα Ελλάδας (2008-09, 2010-11, 2011-12) και δύο Κύπελλα Ελλάδας (2008-09, 2011-12).

Ο Ισπανός τεχνικός, λίγο πριν από την προπόνηση της Μπαρτσελόνα, βγήκε στον αγωνιστικό χώρο και απαθανάτισε με το κινητό του τις άδειες εξέδρες του Γεώργιος Καραϊσκάκης. Μόνο που ήταν άδειες τυπικά γιατί ουσιαστικά «ηχούσε» ακόμα το …ρυθμικό «Ερνέστο Βαλβέρδε» από περίπου 30.000 φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Το βράδυ, παλιοί γνώριμοι και φίλοι του τον επισκέφθηκαν στο ξενοδοχείο και θυμήθηκαν στιγμές από την πορεία του στον Ολυμπιακό. Εξάλλου, αν και φύσει άνθρωπος χαμηλών τόνων, ο «Τσινγκούρι» ποτέ δεν έκρυψε το δέσιμό του με την Ελλάδα και κυρίως με τους ανθρώπους που άφησε πίσω του φεύγοντας από τον Πειραιά.

Από χθες, ήδη συναντά αρκετούς από αυτούς και θυμάται τις σπουδαίες στιγμές που πέρασε μαζί τους, στο δεύτερο σπίτι του. Γιατί όσο κι αν το Μπιλμπάο είναι η πόλη του, η Αθήνα θα είναι πάντα το μέρος που πέρασε ορισμένες από τις σημαντικότερες και πιο όμορφες στιγμές της ζωής του. Και αυτό δεν το ξεχνάει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ