Το all time ranking της UEFA : 23ος ο Ολυμπιακός, 29ος ο Παναθηναϊκός!

Το all time ranking της UEFA : 23ος ο Ολυμπιακός, 29ος ο Παναθηναϊκός!

Η UEFA έκανε γνωστό το all time ranking των ομάδων στην ιστορία του Champions League από το 1955 έως και το 2020, με τον Ολυμπιακό να είναι στην 23η θέση και τον Παναθηναϊκό στην 29η.

Η UEFA ανακοίνωσε όπως κάθε χρόνο στην επίσημη ιστοσελίδα της το all time ranking του Champions League από το 1955 έως και το 2020, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να συμπεριλαμβάνονται στις πρώτες 30 ομάδες όλων των εποχών. Πιο συγκεκριμένα, ο πίνακας αυτός αποτελείται από 526 ομάδες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και πέντε ομάδες από την Ελλάδα, με τους δυο «αιώνιους» να έχουν περίοπτη θέση σε αυτόν τον πίνακα.

Η πρώτη ελληνική ομάδα που συναντάμε στη σχετική λίστα είναι ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στην 23η θέση. Οι ερυθρόλευκοι έχουν παίξει στην κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη 33 φορές και έχουν δώσει έως τώρα 180 παιχνίδια. Σε αυτά είχαν 64 νίκες, 33 ισοπαλίες και 83 ήττες ενώ η συνολική τους συγκομιδή σε πόντους είναι 161.

Από εκεί και πέρα εκτός από τον Ολυμπιακό αρκετά ψηλά είναι και ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι έχει να αγωνιστεί πολλά χρόνια. Οι πράσινοι είναι στην 29η θέση, έχουν συνολικά 28 συμμετοχές και έχουν δώσει 157 παιχνίδια έχοντας 49 νίκες ενώ έχει παράλληλα 45 ισοπαλίες και 63 ήττες και η συνολική του συγκομιδή είναι 143 πόντοι.

Η ΑΕΚ είναι στην 72η θέση με 16 συμμετοχές και συνολικά 74 παιχνίδια στα οποία είχε 18 νίκες 22 ισοπαλίες και 34 ήττες, ενώ ο ΠΑΟΚ που είναι 133ος έχοντας μόλις 9 συμμετοχές και 28 παιχνίδια στα οποία είχε 6 νίκες, 9 ισοπαλίες και 13 ήττες. Τελευταία ελληνική ομάδα στη λίστα είναι η ΑΕΛ που βρίσκεται στην 364η θέση με μόλις μια συμμετοχή και δύο παιχνίδια.

Στην κορυφή της λίστας η πολυνίκης Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ακολουθεί η Μπάγερν Μονάχου και η Μπαρτσελόνα. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Μίλαν, Λίβερπουλ, Μπενφίκα, Πόρτο και Άγιαξ συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Η «ειδική βαθμολογία» προέκυψε βάση των αποτελεσμάτων κάθε ομάδας στη διοργάνωση, όπου κάθε νίκη «μετράει» για 2 βαθμούς, κάθε ισοπαλία για 1, ενώ προσμετρούνται και τα τελικά αποτελέσματα των παρατάσεων. Τα ματς που κρίθηκαν στα πέναλτι μετρήθηκαν σαν «ισοπαλίες».

Δείτε την κατάταξη στo all time ranking της UEFA:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ