Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 0-0

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 0-0

Σπουδαίος Ολυμπιακός... σταμάτησε την μεγάλη Μπαρτσελόνα (0-0) έδειξε το ευρωπαικό του "μέταλλο" και έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στο Europa League!

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ Ολυμπιακός είναι εδώ και “τρέλανε” όλο τον κόσμο με μια εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Οι πρωταθλητές Ελλάδος πήραν την ισοπαλία (0-0) από την τεράστια Μπάρτσα του Λιονέλ Μέσι και του Λουίς Σουάρες και όλος ο πλανήτης συζητά το μεγαλειώδες αποτέλεσμα που πήραν οι “ερυθρόλευκοι” στο “Καραϊσκάκη”.

Ο ψυχωμένος Ολυμπιακός, τα “λιοντάρια” του Πειραιά, η ομαδάρα με τα κόκκινα έκανε το μεγάλο μπαμ κόντρα σε μια ομάδα που είναι διαστημική.

Ο Ολυμπιακός πήρε τον πρώτο του βαθμό στον όμιλο και έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα στη Ευρώπη, μετά την Ατλέτικο Μαδρίτης, που δε χάνει από την Μπαρτσελόνα είτε αυτό αφορά το ισπανικό πρωτάθλημα είτε το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό και μόνο φανερώνει το τεράστιο επίτευγμα της ομάδας του Πειραιά. Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» μένουν στο «κόλπο» για την κατάκτηση της τρίτης θέσης του ομίλου, που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο κόσμος της ομάδας του λιμανιού σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μπορεί να υπερηφανεύεται για τη μεγαλειώδη εμφάνιση των Πειραιωτών. Ο Ολυμπιακός ήταν όντως κάτι μαγικό…

Ο Ολυμπιακός ανέβασε πολύ ψηλά απόψε τη σημαία της Ελλάδας και όλος ο κόσμος μιλάει για την ελληνική ομάδα που κοίταξε στα μάτια την Μπαρτσελόνα. Την ομάδα που έκανε το μεγάλο “ερυθρόλευκο θαύμα”.

Η έκπληξη του Λεμονή με Ταχτσίδη

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής έκανε τελικά την έκπληξη χρησιμοποιώντας τον Ταχτσίδη στο αρχικό σχήμα, επιλέγοντας διάταξη 4-3-3. Έβαλε τον Φορτούνη σέντερ φορ κάτι που είχε φανεί απ’ την τελευταία προπόνηση, ενώ επέλεξε να “δέσει” τα άκρα της ομάδας του, με το Φιγκέιρας να παίζει στο δεξί “φτερό” της επίθεσης.

Οι επιλογές του Βαλβέρδε

Απ’ την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε ν’ αφήσει εκτός τον Ντεουλοφέου, δίνοντας θέση βασικού στον Ντένις Σουάρες. Η δεύτερη έκπληξη του Ισπανού τεχνικού ήταν η χρησιμοποίηση του Σέρτζι στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Ράκιτιτς να μένει στον πάγκο.

Το καλό ξεκίνημα του Ολυμπιακού

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν πολύ καλό ξεκίνημα στο ματς και είναι ενδεικτικό πως στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά δεν υπήρξε κάποια φάση στην οποία οι Καταλανοί να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Η Μπάρτσα ήταν αυτή που είχε βέβαια τον έλεγχο του αγώνα και ο Ολυμπιακός έκλεινε τους “διαδρόμους” , αλλά προσπάθησε κι έβγαλε και δυο καλές κόντρες.

Το πλάνο των “ερυθρόλευκων” είχε μπει σε σωστές “ράγες” και ο Λεμονής παρακολουθούσε με ικανοποίηση την προσπάθεια των παικτών του. Αν μη τι άλλο οι πρωταθλητές Ελλάδος έδειχναν το πάθος που χρειάζονται τέτοια ματς κι αυτό ήταν σημαντικό για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού με καλές τοποθετήσεις του Ταχτσίδη στη μεσαία γραμμή αλλά και του Ένγκελς στο κέντρο άμυνας.

Η άνοδος της Μπάρτσα

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι μετά το 17′ η Μπαρτσελόνα ανέβασε “στροφές” πιέζοντας περισσότερο την άμυνα των “ερυθρόλευκων”. Οι Καταλανοί είχαν μάλιστα και καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν με τον Προτό πάντως να δείχνει ετοιμότητα όταν χρειάστηκε να επέμβει. Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά ποια ομάδα βρέθηκε απέναντι στον Ολυμπιακό και η Μπαρτσελόνα είναι «υπερηχητική». Βρήκε όμως απέναντι της τεράστιο Ολυμπιακό.

Εξαιρετικός ο Φορτούνης

Θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στην πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Κώστας Φορτούνης, παίζοντας σαν “ψευτοεννιάρι”. Ο διεθνής άσος της ομάδας του λιμανιού έκανε πολλές δουλειές στο γήπεδο, προσπαθώντας να δημιουργήσει παιχνίδι και παράλληλα μάρκαρε ψηλά. Είχε και την καλές προσπάθειες στο 30′ και στο 37′ του αγώνα και η εικόνα του χαρακτηρίζεται εξαιρετική, καθώς πρόσφερε πολλά πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Οι κόντρες του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έψαξε στην κόντρα το γκολ και μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα τελευταία δέκα λεπτά του ημιχρόνου, οι “ερυθρόλευκοι”βρήκαν τρόπους για να “τρυπήσουν” την άμυνα των Καταλανών. Με “αιχμή του δόρατος” τον Φορτούνη, ο Ολυμπιακός είχε κι αυτός τις καλές του στιγμές στο ματς, δείχνοντας διάθεση να παίξει και να δημιουργήσει.

Ήταν ένα πρώτο ημίχρονο που όλα πήγαν καλά για την ομάδα του Πειραιά και ο Λεμονής είδε τους “ερυθρόλευκους” να κάνουν ότι έπρεπε για να κοντράρουν την Μπαρτσελόνα.

Τα “λιοντάρια” του Πειραιά

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλά πατήματα και στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε με σωστή εφαρμογή του πλάνου να μην επιτρέψει στην Μπαρτσελόνα να βρει “διαδρόμους”. Οι Καταλανοί πίεσαν αλλά τόσο οι δύο στόπερ των Πειραιωτών (Μποτία και Ένγκελς) αλλά και ο ανεβασμένος Κούτρης στο β’ μέρος, είχαν εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά.

Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι “ερυθρόλευκοι” έψαξαν, με κύριο εκφραστή τον Φορτούνη, το γκολ και στο δεύτερο 45λεπτο. Είχαν μάλιστα δυο – τρεις περιπτώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν πιο απειλητικοί, αν γίνονταν σωστά η τελική πάσα.

Οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν “απαντήσεις” στην πίεση της Μπαρτσελόνα στο τελευταίο δεκάλεπτο και με τους δύο “βράχους” Μποτία – Ένγκελς να “καθαρίζουν” τις φάσεις, πήραν ένα τεράστιο αποτέλεσμα.

Οι “μπλαουγκράνα” είχαν την καλύτερη τους στιγμή στο ματς στο 80′ με το δοκάρι του Σουάρες και τελικά έφυγαν απ’ την Ελλάδα, χωρίς να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν.

Όλα δούλεψαν «ρολόι» για τον Ολυμπιακό και φάνηκε περίτρανα πως όταν αυτή η ομάδα είναι συγκεντρωμένη, μπορεί να κάνει τεράστιες υπερβάσεις.

Το κλειδί Ο μεγάλος βαθμός συγκέντρωσης που έδειξαν οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού. Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας τήρησαν το πλάνο και δικαιώθηκαν.

10άρι Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν τεράστια προσπάθεια. Ωστόσο θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην εντυπωσιακή εμφάνιση του Αλμπέρτο Μποτία. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του.

Στον πάγκο Ο Ντένις Σουάρες πήρε την ευκαιρία από τον Βαλβέρδε αλλά δε δικαίωσε τον προπονητή του.

Γιατί κόουτς; Βλέποντας αυτόν τον Ολυμπιακό, οι φίλοι του δικαίως ρωτούν για ποιο λόγο δεν είδαν ανάλογο πάθος και ένταση και σε ματς του πρωταθλήματος.

 

Διαιτητής Πολύ καλή η διαιτησία του Τέιλορ.

Γήπεδο: “Καραϊσκάκη”

Διαιτητής: Τέιλορ (Αγγλία)

Βοηθοί: Μπέσγουικ, Ναν (Αγγλία).

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Πόουσον, Άτγουελ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 0

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής) Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Μποτία, Κούτρης, Ρομαό Ταχτσίδης, Οφόε (75′ Ζιλέ), Φιγκέιρας, Καρσελά (78′ Πάρντο), Φορτούνης (84′ Τζούρτζεβιτς).

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε) Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Μασεράνο, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπουσκέτς, Σέρτζι (45′ Ντεουλοφέου), Παουλίνιο (62′ Ράκιτιτς), Μέσι, Ντένις Σουάρες (75′ Αντρέ Γκόμες), Λουίς Σουάρες.

ΓΚΟΛ –

Κίτρινες 36′ Ταχτσίδης, 57′ Ένγκελς / 42΄Σέρτζι, 77′ Αντρέ Γκόμες

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ