Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν : Η Remontada, ο Νεϊμάρ… και η δημιουργία της «βεντέτας»! (pics & vids)

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν : Η Remontada, ο Νεϊμάρ… και η δημιουργία της «βεντέτας»! (pics & vids)

Λίγες ώρες απομένουν πριν από την πρώτη αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν για τους «16» του Champions League. Μία διαμάχη που τα τελευταία χρόνια έχει ανάψει για τα καλά, με τις δύο ομάδες να ετοιμάζονται για ακόμα έναν… πόλεμο!

Το Champions League επιτέλους επιστρέφει και είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο κυρίως γεύμα, το οποίο δεν είναι άλλο από τα νοκ άουτ! Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του θεσμού θα διεξαχθεί απόψε (22:00) στη Βαρκελώνη… Μπαρτσελόνα εναντίον Παρί Σεν Ζερμέν. Μία ακόμη «μάχη» των δύο ομάδων που τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει «βεντέτα» για πολλούς λόγους! Η απίθανη ανατροπή των «μπλαουγκράνα», η ιστορική μεταγραφή του Νεϊμάρ και το «θρίλερ» με τον Ντε Γιονγκ που είχε κλείσει στην Παρί… και τελικά κατέληξε στην Μπαρτσελόνα!

Η… Remontada!

Αποτέλεσμα εικόνας για messi 6-1

Σχεδόν τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την ιστορική βραδιά της 8ης Μαρτίου του 2017… Όταν οι «μπλαουγκράνα» έκαναν την ίσως μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Παρί Σεν Ζερμέν πήγαινε στη Βαρκελώνη, έχοντας να προστατεύσει το 4-0 του πρώτου γύρου. Ένα αποτέλεσμα που της έδινε το εισιτήριο των προημιτελικών. Ποτέ στην ιστορία του θεσμού, δεν είχε καταφέρει κάποια ομάδα να επιστρέψει από τέτοιο αποτέλεσμα. 0% έδινε η UEFA στους «μπλαουγκράνα»…

Οι Καταλανοί ωστόσο το πίστευαν. Πραγματικά, το πίστευαν. Με πρώτο και καλύτερο τον Λουίς Ενρίκε, που μία ημέρα πριν τον αγώνα έλεγε: «Εάν αυτοί μπορούν να μας βάλουν 4, εμείς μπορούμε να τους βάλουμε 6». Προφητικό;

Και ο Σουάρες στην ίδια λογική: «Αν υπάρχει κάποια ομάδα που μπορεί να ανατρέψει ένα τέτοιο σκορ, αυτή είναι η Μπαρτσελόνα».

Ως σύνθημα είχαν τη λέξη «Remontada» που στα ισπανικά σημαίνει επιστροφή. Στην προκειμένη περίπτωση, ανατροπή…

Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε όλοι. Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν… 6-1! Οι «μπλαουγκράνα» επέστρεψαν από το 4-0 του Παρισιού και έκαναν αυτό που δεν πίστευε κανένας άλλος… εκτός από τους ίδιους!

222 εκατομμύρια λόγοι για να μισιούνται περισσότερο

Αποτέλεσμα εικόνας για neymar psg presentation

Η «βεντέτα» είχε ήδη πάρει σάρκα και οστά μετά την… remontada. Οι δύο σύλλογοι άρχισαν να βγάζουν και ανακοινώσεις μετά το παιχνίδι, με την Παρί να τα ρίχνει στη διαιτησία. Η εκδίκηση των Γάλλων δεν άργησε να έρθει… Με τον Νασέρ Αλ-Κελαϊφί να αναλαμβάνει δράση. Οι Παριζιάνοι έσπασαν τη ρήτρα των 222 εκατομμυρίων του Νεϊμάρ και μαζί… έσπασαν και την κορυφαία επιθετική τριάδα που έχει δει το ποδόσφαιρο.

Ο Βραζιλιάνος αποδέχτηκε την πρόταση-πρόκληση της Παρί και μετακόμισε στο Παρίσι, αφήνοντας τους «μπλαουγκράνα» στα κρύα του λουτρού… Οι Σαουδάραβες της Παρί έκαναν πραγματικότητα το όνειρο των φιλάθλων και πραγματοποίησαν την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του αθλήματος! 222 εκατομμύρια ευρώ… Μία μεταγραφή που έβαλε λάδι στη φωτιά… στις ήδη σχέσεις των δύο συλλόγων.

Η κλοπή… του Ντε Γιονγκ

Αποτέλεσμα εικόνας για de jong bartomeu

Τον χειμώνα του 2018, ο Φρένκι Ντε Γιονγκ ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους ποδοσφαιριστές του πλανήτη, λόγω των εκπληκτικών εμφανίσεων του με τον Άγιαξ. Ο Ολλανδός είχε προτάσεις από τη μισή Ευρώπη. Η Παρί ωστόσο ήταν εκείνη που είχε σχεδόν «κλείσει» τον μέσο του «Αίαντα»… Μέχρι που ήρθε η Μπαρτσελόνα. Ο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου ανέλαβε την υπόθεση, ταξίδεψε ο ίδιος στο Άμστερνταμ και με συνοπτικές διαδικασίες έντυσε στα «μπλαουγκράνα» τον Ντε Γιονγκ.

Μία μεγάλη επικοινωνιακή ήττα για την Παρί, με τον Μπαρτομέου να πείθει τον Ολλανδό με… ιστορικά επιχειρήματα. Σύμφωνα με τα Μέσα της Ισπανίας, ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα είχε πει στον Ντε Γιονγκ: «Η Παρί δεν είναι ιστορική ομάδα. Δεν έχει την ιστορία που έχει η Μπαρτσελόνα»…

Οι αστέρες που έχουν φορέσει και τις δύο φανέλες

Αποτέλεσμα εικόνας για ronaldinho neymar barcelona psg

Εκτός από τον Νεϊμάρ, υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει και τις δύο φανέλες. Ροναλντίνιο, Ιμπραϊμοβιτς, Ντάνι Άλβες, Μάξουελ και  Ραφίνια Αλκαντάρα είναι μερικοί ακόμη…

Το πάνω χέρι οι «μπλαουγκράνα»!

Αποτέλεσμα εικόνας για suarez vs psg

Συνολικά έχουν αναμετρηθεί οχτώ φορές στο Champions League. Η Μπαρτσελόνα έχει το προβάδισμα στα head to head παιχνίδια με τέσσερις νίκες. Δύο νίκες έχει η Παρί, ενώ δύο παιχνίδια έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Φυσικά η μεγαλύτερες νίκες των δύο ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια, ήταν το 2017… Αυτές ήταν και οι δύο τελευταίες τους αναμετρήσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ