Άμεση συνάντηση Πέρεθ – Τσέφεριν με φόντο το… νέο Champions League

Άμεση συνάντηση Πέρεθ – Τσέφεριν με φόντο το… νέο Champions League

Συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέρεφιν, αναμένεται να έχει ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, αναφορικά με την ιδέα του Super Champions League.

Η ιδέα της European Super League, σήμανε «κόκκινο» συναγερμό στην UEFA. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έδρασε άμεσα και απείλησε τους ποδοσφαιριστές, πως σε περίπτωση που θα παίζανε στην κλειστή λίγκα, θα χάνανε το δικαίωμα συμμετοχής τους στις υπόλοιπες διοργανώσεις της UEFA, όπως το Euro.

Έτσι η UEFA έβγαλε το δικό της πλάνο το οποίο θα έχει νέο ανανεωμένο Champions League με 36 ομάδες και playoffs. Η πρόταση της UEFA περιλαμβάνει αντικατάσταση της φάσης των ομίλων με 10 παιχνίδια για κάθε ομάδα απέναντι σε διαφορετικούς αντιπάλους από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο. Στα νοκ-άουτ θα περνούν οι πρώτοι 16, με τα παιχνίδια να διεξάγονται με αβαντάζ έδρας για τους οκτώ πρώτους, κάτι σαν τα playoffs του NBA δηλαδή. Για παράδειγμα, ο 1ος της βαθμολογίας θα παίζει με τον 16ο, ο 2ος με τον 15ο κ.ο.κ.

Το πλάνο της UEFA έφερε αντιδράσεις από τους «μεγάλους» της Ευρώπης, με τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας να κανονίζει άμεσο ραντεβού με τον ισχυρό άνδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Όπως αναφέρει η Marca, οι δύο άνδρες θα συζητήσουν για την ιδέα του ανανεωμένου Champions League, με τα οικονομικά κέρδη των συλλόγων να είναι το βασικό θέμα της κουβέντας τους… Φυσικά τα «μεγαθήρια» θέλουν να λαμβάνουν περισσότερα κέρδη από ότι παίρνουν τώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ