Ολυμπιακός : Ξανά στους ισχυρούς στο Champions League

Ολυμπιακός : Ξανά στους ισχυρούς στο Champions League

Ο πρωταθλητής Ελλάδας εξαργυρώνει τη συνέπεια του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα έχει πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις στις κληρώσεις του Champions League. Ο κίνδυνος που «πηγάζει» από τη Λίβερπουλ.

Η Ελλάδα καταρρέει στη βαθμολογία της UEFA και χάνει θέσεις και εκπροσώπους στο Europa League, αλλά για τον Ολυμπιακό η συνέπεια του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις διευκολύνει τη ζωή του.

Η ανταγωνιστική παρουσία του πρωταθλητή Ελλάδας στο Champions League και στο Europa League της φετινής σεζόν, εξασφαλίζει ότι κατά 99% θα είναι στους ισχυρούς στους προκριματικούς γύρους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης την επόμενη σεζόν, αφού σε πρώτη φάση θα βρίσκεται στην 36η θέση στην κατάταξη της UEFA (ή στην 37η θέση, αν η Σλάβια πάρει έστω μία ισοπαλία με την Άρσεναλ).

Η μόνη περίπτωση να μην συμπεριληφθεί ο Ολυμπιακός στους ισχυρούς, είναι η ομάδα που θα κατακτήσει το Champions League, να μην κερδίσει τη συμμετοχή της την επόμενη περίοδο μέσα από το πρωτάθλημα της.

Πρακτικά, ο συγκεκριμένος κίνδυνος προέρχεται μόνο από τη Λίβερπουλ, αφού αυτή απέχει πολύ από την τετράδα της Premier League.

Ο Ολυμπιακός θα αρχίσει την πορεία του στη διοργάνωση από τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, συμμετέχοντας στο γκρουπ των ισχυρών, και το ίδιο θα συμβεί και στον γ’ προκριματικό γύρο.

Το μοναδικό σενάριο να ξεκινήσει από τον α’ προκριματικό γύρο και σε αυτή την περίπτωση είναι να πάρει τη θέση του η Λίβερπουλ, με την κατάκτηση του τίτλου του Champions League Στο κακό σενάριο, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα εκκινήσει τις υποχρεώσεις του την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Στα Play Off του Champions League οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Μπεσίκτας, Σάλτσμπουργκ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Σλάβια Πράγας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ