Champions League: Πόρτο – Λειψία 3-1

Champions League: Πόρτο – Λειψία 3-1

Αν και ισοφαρίστηκε στο 48', η τελικά η Πόρτο κατάφερε να «λυγίσει» τους Γερμανούς εντός έδρας και να περάσει αυτή στην 2η θέση του ομίλου.

Σπουδαία νίκη με 3-1, πέτυχε η Πόρτο επί της Λειψίας στην Πορτογαλία, για την 4η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Champions League. Με τη νίκη αυτή οι «δράκοι» έφτασαν τους 6 βαθμούς και πέρασαν έτσι στην 2η θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας τους Γερμανούς στην 3η με 4.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Μεξικανός Χέκτορ Ερέρα με σουτ μέσα από την περιοχή στο 14ο λεπτό. Ωστόσο η Λειψία κατάφερε να «παγώσει» το Ντραγκάο μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους.

Συγκεκριμένα, ο Τίμο Βέρνερ, που πέρασε στο ματς στο 46’ κατάφερε να κάνει το 1-1 στο 48’ μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και ένα εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ στην απέναντι γωνία!

Η χαρά των φιλοξενούμενων όμως δεν έμελλε να διαρκέσει για πολύ. Κι αυτό γιατί στο 62΄ ο Ντανίλο Περέιρα (με κεφαλιά) έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του. Μετά από ασίσι του Βραζιλιάνου Αλεξ Τελες, ο Περέιρα έκανε το 2-1, με οπαδούς και παίκτες των γηπεδούχων να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

Η Πόρτο έδωσε πανηγυρικό τόνο στην επικράτησή της, καθώς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (κ ενώ η Λειψία πίεζε για την ισοφάριση) έκανε το 3-1 με τον Μαξιμιλιάνο Περέιρα στην αντεπίθεση! Έτσι πήρε μια τεράστια νίκη, ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τη Μπεσίκτας την επόμενη αγωνιστική (Μονακό – Λειψία το άλλο ματς).

Νωρίτερα σήμερα (1/11) Μπεσίκτας και Μονακό αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 επί τουρκικού εδάφους.

Πόρτο (Κονσεϊσάο): Ζοζέ Σα, Ρικάρντο Περέιρα, Φελίπε, Ιβάν Μαρκάνο, Αλέξ Τέλες, Ντανίλο Περέιρα, Έκτορ Ερέρα, Χεσούς Κορόνα (72′ Μαξιμιλιάνο Περέιρα), Μπραχιμί (89′ Μπραχίμι), Μαρεγκά (13′ Αντρε), Αμπουμπακάρ.

Λειψία (Χασενούτλ): Γκουλάσι, Μπερνάρντο, Όρμπαν, Ουπαμεκανό, Χάλστενμπεργκ (46′ Κλόστερμαν), Καμπλ, Ναμπί Κεϊτά, Ζάμπιτσερ, Φόρσμπεργκ, Μπρούμα (46′ Βέρνερ), Ογκουστίν (75′ Πούλσεν).

 

Βαθμολογία

Μπεσίκτας 10

Πόρτο 6

Λειψία 4

Μονακό 2

Τα σημερινά(1/11) αποτελέσματα του 7ου ομίλου

Μπεσίκτας – Μονακό 1-1

Πόρτο – Λειψία 3-1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ