Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ : Η ώρα των πρωταθλητών (vids)

Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ : Η ώρα των πρωταθλητών (vids)

Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ ή αλλιώς πρωταθλήτρια Ισπανίας και πρωταθλήτρια Αγγλίας συναντώνται για πρώτη φορά μετά από τον τελικό του Κιέβου το 2018 με φόντο τους «4» του Champions League.

Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τα προημιτελικά του Champions League. Οι δύο πρωταθλήτριες θα δώσουν μάχη για το εισητήριο στους «4» και αμφότερες το θέλουν με όλο τους το είναι.

Μπορεί αμφότερες να είναι πρωταθλήτριες, όμως καμία από τις δύο δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Από την μια η «Βασίλισσα» έχει περάσει πολλά σκαμπανεβάσματα και έχει ταλαιπωρηθεί από πολλά προβλήματα τραυματισμών.

Από την άλλη οι «ρεντς» βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα, καθώς έχουν ταλαιπωρηθεί από την αρχή της σεζόν με ακόμη πιο πολλούς τραυματισμούς, είναι στην 7η θέση της Premier League, στο -25 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι και πλέον παλεύουν για την έξοδο τους στην Ευρώπη.

Ωστόσο, το Champions League είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση. Και όταν «κονταροχτυπιούνται» δύο μεγάλα ευρωπαϊκά μεγέθη όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και η Λίβερπουλ, το τι έχουν κάνει μέχρι στιγμής στη σεζόν μπαίνει στην άκρη.

Αυτό αποδείχτηκε και τη σεζόν 2017-2018, όπου οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ ούτε η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ούτε οι Μαδριλένοι ήταν στα καλύτερα τους.

Συγκεκριμένα, εκείνη τη χρονιά οι Μαδριλένοι είχαν τερματίσει στην 3η θέση της La Liga (στο -17 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα) και η αγγλική ομάδα είχε τερματίσει στην 4η θέση (στο -25 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι).

Φυσικά, αυτός ο τελικός δεν είναι το μόνο που συνδέει τους δύο συλλόγους. Έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους άλλες έξι φορές, οι οποίες είναι όλες στο Champions League. Δύο φορές σε τελικό, δύο φορές στη φάση των «16» και δύο φορές στην φάση των ομίλων του θεσμού.

Ο… killer Μπενζεμά και ο έμπειρος Κλοπ

Ο Καρίμ Μπενζεμά ξέρει πολύ καλά τη Λίβερπουλ και ο Γιούργκεν Κλοπ γνωρίζει αρκετά τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος επιθετικός βλέπει την αγγλική ομάδα και… αφηνιάζει, ενώ η κληρωτίδα έχει φροντίσει τα τελευταία χρόνια να φέρει πολλές φορές τον Γερμανό τεχνικό αντιμέτωπο με τους Μαδριλένους.

Συγκεκριμένα, ο Μπενζεμά είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει «εκτελέσει» τη Λίβερπουλ τις περισσότερες φορές στην ιστορία του Champions League, μετρώντας εναντίον της 4 τέρματα.

Από την άλλη, ο Κλοπ έχει αντιμετωπίσει την «Βασίλισσα» 7 φορές. Είναι η μόνη ομάδα που έχει βρεθεί στον δρόμο του τόσες φορές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και όλες ήταν όταν καθόταν στον πάγκο της Μπορούσια Ντόρτμουντ, μετρώντας 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες.

Η ισορροπημένη προϊστορία

Δεν είναι πολλές οι φορές που οι δύο ομάδες έχουν «κονταροχτυπηθεί» μεταξύ τους, όμως σε αυτές τις λίγες τα αποτελέσματα είναι απολύτως μοιρασμένα. Συγκεκριμένα, έχουν κοντραριστεί 6 φορές και έχουν πανηγυρίσει από 3 νίκες έκαστος.

Στις 27 Μαϊου του 1981 έλαβε χώρα η πρώτη αναμέτρηση των δύο, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Τότε, η Λίβερπουλ επικράτησε και κατέκτησε τον τίτλο χάρη σε γκολ του Άλαν Κένεντι στο 83ο λεπτό.

Τα δύο επόμενα παιχνίδια τους διεξήχθησαν έπειτα από 28 χρόνια, για την φάση των «16» του Champions League. Και στα δύο ματς οι οι «ρεντς» είχαν επικρατήσει των «μερένχες». Στον πρώτο αγώνα στη Μαδρίτη με 1-0, ενώ στον επαναληπτικό με 4-0.

Ύστερα από το 3Χ3 της Λίβερπουλ η Ρεάλ αντέδρασε, καθώς και στους δύο επόμενους αγώνες τους για την φάση των ομίλων της σεζόν 2014/2015 πανηγύρισε τη νίκη. Στο πρώτο παιχνίδι είχε επικρατήσει με 3-0, ενώ στο δεύτερο στην Ισπανία είχε νικήσει με 1-0.

Μετά ήρθε ο τελικός του Κιέβου…

Η τελευταία τους συνάντηση

Η τελευταία τους αναμέτρηση έλαβε χώρα στις 26 Μαϊου του 2018 στον τελικό του Champions League. Η «Βασίλισσα» είχε επικρατήσει με 3-1 στο Κίεβο και είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για τρίτη διαδοχική σεζόν.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο τότε τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Λόρις Κάριους, ο οποίος έκανε δύο απίστευτες γκαφές. Συγκεκριμένα, στο 50ο λεπτό ο Μπενζεμά άνοιξε το σκορ αφού του είχε δώσει απλόχερα την μπάλα ο Κάριους, ο Μανέ ισοφάρισε μετά από 5 λεπτά, όμως στο 63ο λεπτό ο Μπέιλ με ένα εκπληκτικό «ψαλιδάκι» έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 83ο λεπτό ο Ουαλός διαμόρφωσε και το τελικό 3-1 με τη βοήθεια του Γερμανού τερματοφύλακα που του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια. Έτσι, η Ρέαλ ισοφάρισε τη Λίβερπουλ σε νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά και σε μεταξύ τους τελικούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ