Η μεγάλη ώρα έφτασε: Ματσάρες με φόντο τα ημιτελικά του Champions League

Η μεγάλη ώρα έφτασε: Ματσάρες με φόντο τα ημιτελικά του Champions League

Τα προημιτελικά του Champions League ξεκινούν απόψε με δυο ματσάρες, με φόντο το προβάδισμα για μια θέση στην τετράδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

To Champions League επιστρέφει και κάνει σέντρα στη φάση των «8» με δυο σπουδαία ματς, αφού Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ κοντράρονται για μια θέση στα ημιτελικά, ενώ την ίδια ώρα Μάντσεστερ Σίτι και Ντόρτμουντ δίνουν τη δική τους «μάχη» στο Etihad. Μαδριλένοι και κόκκινοι συναντώνται για πρώτη φορά από τον τελικό του Κιέβου το 2018 που βρήκε τους «μερένγκες» εκείνο το βράδυ να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τροπαίου. Συνολικά ρίχνονται στη μάχη της Ρεάλ με τη Λίβερπουλ 19 τίτλοι στη διοργάνωση σε μια πραγματική τιτανομαχία.

Από τους μερένχες δεν θα αγωνιστεί ο αρχηγός, Σέρχιο Ράμος, ενώ από τους κόκκινους θα απουσιάσουν οι Γκόμεζ, Χέντερσον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Οριγκί, ενώ στο όριο όσον αφορά στις κάρτες βρίσκονται οι Χέντερσον, Μίλνερ και Βαϊνάλντουμ. Η Λίβερπουλ έχει γνωρίσει την ήττα και στα τελευταία τρία ματς με τη Ρεάλ στη διοργάνωση, ενώ η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας έχει νικήσει στο πρώτο ματς των οκτώ εκ των τελευταίων εννιά νοκ-άουτ (γνώρισε την ήττα πέρυσι από τη Μάντσεστερ Σίτι).

Από την άλλη στο έτερο παιχνίδι της βραδιάς, οι πολίτες του Πεπ Γκουαρντιόλα θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την τετράδα, στοχεύοντας σε μια επική κατάκτηση και των τεσσάρων τίτλων μέσα στη σεζόν, με το Champions League να είναι αυτό πάντως που αποτελεί τον διακαή πόθο. Η Σίτι πέρασε άνετα την Γκλάντμπαχ με δύο νίκες με το ίδιο σκορ (2-0) στη Βουδαπέστη, όπου διεξήχθησαν και τα δύο ματς λόγω περιορισμών για τον κορωνοϊό, ενώ ο Καταλανός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει κανονικό πρόβλημα, με τους σίτιζενς να είναι σε δαιμονιώδη κατάσταση εδώ και 4 μήνες.

Η Ντόρτμουντ έκανε τα εύκολα… δύσκολα κόντρα στη Σεβίλλη, αλλά πήρε το εισιτήριο για τους οκτώ, την ώρα που στο πρωτάθλημα παραπαίει. Το έργο της Μπορούσια είναι δύσκολο κόντρα στη Σίτι, ο Τέρζιτς το γνωρίζει, ενώ το κάνουν ακόμα πιο δύσκολο οι απουσίες, αφού δεν μπορεί να υπολογίζει στους οι Ζαγκαντού, Βιτσέλ, Σμέλτσερ, Σάντσο και Μουκοκό. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ βρίσκεται στο όριο των καρτών και θα θέλει σίγουρα να δείξει τον καλύτερο εαυτό του κόντρα σε μία από τις ομάδες που δεδομένα θέλουν να τον αποκτήσουν. Αυτό είναι το τρίτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες με τη Σίτι να έχει καλή παράδοση έχοντας 12 νίκες κόντρα σε γερμανικά κλαμπ (10 νίκες στα τελευταία 11 ματς).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 6/4

Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ
Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ

Τετάρτη 7/4

Μπάγερν – Παρί Σεν Ζερμέν
Τσέλσι – Πόρτο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ