Τσέλσι – Μπαρτσελόνα 1-1

Τσέλσι – Μπαρτσελόνα 1-1

Η Τσέλσι ήταν ανώτερη από τη Μπαρτσελόνα έχοντας δύο δοκάρια με τον Γουίλιαν και ανοίγοντας πρώτη το σκορ με τον ίδιο στο 62 ολεπτό. Ενα λάθος όμως του Μάρκο Αλόνσο 13 λεπτά αργότερα, έδωσε την ευκαιρία στον Λιονέλ Μέσι να χαρίσει πολύτιμη ισοπαλία (1-1) στους Καταλανούς και παράλληλα να αποκτήσουν σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League.

Η Τσέλσι ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του ματς στο Λονδίνο, έχοντας δύο δοκάρια με τον Γουίλιαν, αλλά και γκολ με τον Βραζιλιάνο στο 62ο λεπτό, με το οποίο οι μπλε άνοιξαν το σκορ. Ωστόσο το λάθος του Αλόνσο (από τα ελάχιστα που έκαναν οι γηπεδούχοι σε όλο το ματς) στο 75’ έδωσε τη δυνατότητα στον Λιονέλ Μέσι να σκοράρει στο 75’ και να χαρίσει μια σπουδαία ισοπαλία στην Μπαρτσελόνα με 1-1.

Έτσι η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα για πρόκριση στους «8» του Champions League, καθώς ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο Καμπ Νου.

Στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, δεν είδαμε καλό ποδόσφαιρο, με τις φάσεις να είναι λίγες μπροστά από τις δύο εστίες. Η Τσέλσι πάντως είχε σαφώς καλύτερη εικόνα και μετά το ημίωρο ήταν εκείνη που κέρδισε τις εντυπώσεις, έχοντας δύο δοκάρια με τον Γουίλιαν.

Αμφότερα με σουτ-κεραυνούς έξω από την περιοχή, με το πρώτο να βρίσκει το αριστερό δοκάρι του Τερ Στέγκεν στο 33’ και το δεύτερο το δεξί στο 41’!

Από εκεί και πέρα, οι μπλε απείλησαν και στο 5ο λεπτό με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ του Αζάρ, αλλά και στο 9’ με μια κεφαλιά του Ρούντιγκερ μετά από κόρνερ του Γουίλιαν. Στο 43’ και πάλι ο Αζάρ σούταρε ωραία, για να στείλει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

Από την πλευρά της η Μπαρτσελόνα δεν φάνηκε ιδιαίτερα επιθετικά, και είχε μια καλή στιγμή στο 16’ με κεφαλιά του Παουλίνιο, μετά από σέντρα του Μέσι.

Στο 53΄η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε με ένα σουτ του Λουίς Σουάρες, ωστόσο στο 62’ το σκορ άνοιξε από την Τσέλσι. Σκόρερ ποιος άλλος, ο Γουίλιαν, το εξαιρετικό σουτ του οποίου αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα για το 1-0.

Κι ενώ φαινόταν πως η Τσέλσι είχε το πάνω χέρι για να φτάσει σε μια νίκη έστω και με το ελάχιστο προβάδισμα, ήρθε το τραγικό λάθος του Μάρκος Αλόνσο για να φέρει το ματς στο 1-1.  Ο Ινιέστα έγινε αποδέκτης της μπάλας, εν συνεχεία γύρισε στον Μέσι ο οποίος πλάσαρε και έτσι ισοφάρισε για τη Μπαρτσελόνα! Αυτό ήταν το ρώτο γκολ για τον Μέσι απέναντι στην Τσέλσι μετά από 8 παιχνίδια!

Το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε με τη Μπαρτσελόνα – έστω κι αν δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα- να παίρνει πολύτιμη ισοπαλία κι ενόψει του επαναληπτικού της Βαρκελώνης να έχει σαφές πλεονέκτημα πρόκρισης.

ΤΣΕΛΣΙ (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Φάμπρεγας (84΄ Ντρινκγουότερ), Καντέ, Αζάρ, Πέδρο (83΄ Μοράτα), Μόουζες, Γουΐλιαν, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα (90΄+2 Γκόμες), Σουάρες, Μέσι, Παουλίνιο (63΄ Βιδάλ), Ζόρντι Άλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Ουμτιτί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ