Η Σλάβια που «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό και η αγωνία για το Champions League

Η Σλάβια που «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό και η αγωνία για το Champions League

Η ισοπαλία της Σλάβια Πράγας με την Άρσεναλ έβαλε ακόμα πιο δύσκολα στον Ολυμπιακό που πλέον περιμένει με αγωνία ενόψει προκριματικών, τον νικητή του φετινού Champions League

Ο Ολυμπιακός αναμένεται μέσα στις επόμενες βδομάδες να αναδειχτεί και μαθηματικά πρωταθλητής Ελλάδος για δεύτερη σερί χρονιά και μάλιστα με χαοτική διαφορά από τους διώκτες του. Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν μετά την κατάκτηση του τίτλου θα αγωνιστούν στα προκριματικά του Champions League με σκοπό να επιστρέψουν και πάλι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Τα δεδομένα όμως δεν είναι τόσο απλά, αφού θα ξεκινήσουν από τον πρώτο προκριματικό γύρο λόγω της κατάταξης της Ελλάδας στην UEFA, αφού τα τελευταία χρόνια μόνο οι ερυθρόλευκοι φέρνουν σταθερά βαθμούς με αποτέλεσμα το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει κατρακυλήσει. Μπορεί λοιπόν όπως έγραψε to10.gr ο Ολυμπιακός να έχει το βλέμμα του στραμμένο στον φετινό νικητή που θα προκύψει στη διοργάνωση, όμως στα προημιτελικά του Europa League οι Πειραιώτες είχαν ακόμη ένα κακό νέο που ανεβάζει πολύ πιο ψηλά τον πήχη της δυσκολίες για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Όπως έχει τονιστεί, ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει την προσπάθεια του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τον α΄ γύρο, στις 7 Ιουλίου και θα πρέπει να κάνει τέσσερις προκρίσεις για να φτάσει στους ομίλους, εκτός κι αν κατακτήσει το Champions League ομάδα που θα βγει στη διοργάνωση και μέσω του πρωταθλήματος. Τη δεδομένη χρονική στιγμή δηλαδή μια εκ των Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν, Ρεάλ, Παρί και Πόρτο.

Από εκεί και πέρα όμως, η ισοπαλία της Σλάβια Πράγας με την Άρσεναλ «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό με την ομάδα της Τσεχίας να περνάει τον πρωταθλητή Ελλάδας κατά μία θέση στην κατάταξη συλλόγων της UEFA. Αυτό φέρνει διπλό κακό στον Ολυμπιακό εφόσον φτάσει μέχρι τον τρίτο γύρο των προκριματικών, αφού στα play off θα είναι στους ανίσχυρους μετά από αυτό το αποτέλεσμα. Έτσι, πιθανοί αντίπαλοι του θα είναι η Μπεσίκτας, η Ζάλτσμπουργκ, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ κι η Σλάβια Πράγας, πάρα πολύ δυνατοί αντίπαλοι δηλαδή.

Το χειρότερο όμως σενάριο είναι πως αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να φτάσει στους ομίλους για ακόμη μια σεζόν, τότε δεν θα είναι στο γ΄ γκρουπ δυναμικότητας όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά στο δ’ λόγω της ισοπαλίας των Τσέχων με την Άρσεναλ. Αυτό πρακτικά σημαίνει τρεις δυσκολότερους αντιπάλους. Και άρα λιγότερες πιθανότητες πρόκρισης. Ο μόνος τρόπος να μην συμβεί είναι να αποκλειστούν στα προκριματικά και η Σλάβια και η Ντινάμο και η Μπεσίκτας η, η Ζάλτσμπουργκ, δηλαδή τρεις εκ των τεσσάρων ισχυρών της κλήρωσης των play off. Κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ