Σαχτάρ – Ρόμα 2-1

Σαχτάρ – Ρόμα 2-1

Σπουδαία εντός έδρας νίκη με σκορ 2-1 και μάλιστα με ανατροπή για τη Σαχτάρ κόντρα στη Ρόμα με τους Ουκρανούς να έχουν το προβάδισμα για πρόκριση.

Στην παγωμένη Ουκρανία η Σαχτάρ πέταγε «φλόγες»! Οι Ουκρανοί αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους κατάφεραν να επιβληθούν της Ρόμα με 2-1 και να πάρουν εκείνοι το προβάδισμα για πρόκριση στους «8» του Champions League.

Από τα πρώτα λεπτά και οι δύο ομάδες έδειχναν πως είχαν μπει με επιθετικούς προσανατολισμούς. Η Ρόμα αργά, αλλά σταθερά κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό της και να έχει τον πρώτο λόγο. Οι Ιταλοί με κοντινές πάσες προσπαθούσαν να «χτίσουν» το παιχνίδι τους, προκειμένου να απειλήσουν τους Ουκρανούς που τους περίμεναν.

Σε μία από τις πολλές οργανωμένες επιθέσεις των Τζιαλορόσι ο Έντιν Τζέκο βρήκε ωραία τον Τσενγκίζ Ουντέρ, ο οποίος με ωραίο τελείωμα στο 41′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σαχτάρ, βάζοντας με αυτό τον τρόπο μπροστά στο σκορ τη Ρόμα. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Σαχτάρ μπήκε αλλαγμένη. Προς το καλύτερο. Οι γηπεδούχοι πίεζαν από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, προκειμένου να φέρουν το ματς στα ίσα. Δεν άργησαν να το πετύχουν. Συγκεκριμένα στο 52′ ο Ρακίτσκι πραγματοποίησε μία μακρινή μπαλιά από την άμυνα της ομάδας του και βρήκε τον Φερέιρα, ο οποίος αφού πρώτα πέρασε τον Κώστα Μανωλά στη συνέχεια νίκησε με ωραίο πλασέ το Άλισον, κάνοντας το 1-1.

Από εκεί και πέρα το ένα σουτ μετά το άλλο των Ουκρανών έβρισκαν στον Βραζιλιάνο γκολκίπερ της Ρόμα που ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων. Ωστόσο, στο 71′ ο Φρεντ τον νίκησε.

Ο παίκτης των γηπεδούχων με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή των Ρωμαίων, έστειλε την μπάλα εκεί που ο Άλισον, όσο και αν προσπάθησε, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να σταματήσει και αυτό το σουτ. Από εκεί και πέρα θα περίμενε κανείς τη Ρόμα να ανέβει για να προσπαθήσει να κάνει το 2-2. Αντί να γίνει όμως αυτό οι Ιταλοί έμοιαζαν σαν να μην έχουν δυνάμεις την ώρα που οι παίκτες της Σαχτάρ τα έδιναν όλα γι’ ακόμη ένα τέρμα.

Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη και έτσι το 2-1 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα με τους γηπεδούχους να έχουν το προβάδισμα για να περάσουν στην επόμενη φάση του Champions League, ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει στο Ολίμπικο.

Σαχτάρ (Φονσέκα): Πιατόφ, Μπούτκο, Κριβτσόφ (Όρντετς 45’), Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Φρεντ, Στεπανένκο, Μάρλος, Τάισον, Μπερνάρ, Φερέιρα.

Ρόμα (Ντι Φραντέσκο): Άλισον, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάτσιο, Ντε Ρόσι, Στρούτμαν, Τζενγίζ Ουντέρ, Ναϊνγκολάν, Περότι, Τζέκο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ