Γιατί θυμήθηκαν τον Ολυμπιακό στη Λίβερπουλ (vids)

Γιατί θυμήθηκαν τον Ολυμπιακό στη Λίβερπουλ (vids)

Τι κοινό έχουν ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα; Γιατί τους θυμήθηκαν οι Αγγλοι, λίγες ώρες πριν τον επαναληπτικό της Λίβερπουλ με την Ρεάλ Μαδρίτης;

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Λίβερπουλ, μετά την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία με 3-1, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Champions League.

Οι Μαδριλένοι επικράτησαν με δύο γκολ του Βινίσιους (27’, 65’) και ένα του Ασένσιο (36’), αλλά το τέρμα που πέτυχε ο Σαλάχ στο 51’, μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι στην προσπάθεια που θα κάνει η Λίβερπουλ στον επαναληπτικό του Ανφιλντ, για την ανατροπή και την πρόκριση στα ημιτελικά.

Η ομάδα του Κλοπ το βράδυ της Τετάρτης (14/4) θα υποδεχθεί τη Ρεάλ, με στόχο να ανατρέψει το 3-1 του πρώτου αγώνα και να πάρει το εισιτήριο για την τελική τετράδα της διοργάνωσης. Το έργο της ομάδας του Μερσεϊσάιντ θα είναι δύσκολο, αλλά οι Reds είναι αποφασισμένοι να παλέψουν.

Στο παρελθόν άλλωστε η Λίβερπουλ έχει βρεθεί πολλές φορές σε παρόμοια θέση και κατάφερε στο τέλος να κάνει την ολική ανατροπή και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι Βρετανοί θυμήθηκαν τις μεγάλες ανατροπές που έχουν κάνει οι Reds τις τελευταίες δεκαετίες.

Ανάμεσα στα παιχνίδια που μνημόνευσαν ήταν και αυτό με τον Ολυμπιακό, στις 8 Δεκεμβρίου του 2004, όταν οι Reds επικράτησαν με 3-1 και πήραν εκείνοι το εισιτήριο για τους 16 της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός και η Λίβερπουλ εκείνη τη χρονιά είχαν μαζέψει από 10 βαθμούς στον όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά η ομάδα του Μερσεϊσάιντ μετά το 3-1 υπερτερούσε στην ισοβαθμία με τους Πειραιώτες και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Οι Αγγλοι θυμήθηκαν επίσης την επική ανατροπή που έκανε το 2019 απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Η Λίβεπουλ είχε ηττηθεί στο Καμπ Νου με 3-0, αλλά στο Ανφιλντ επικράτησε με 4-0 και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, την οποία μάλιστα κατέκτησε επικρατώντας της Τότεναμ στον τελικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ