Νεϊμάρ : Ένας «φραγκοφονιάς» που διψάει για αναγνώριση και για ένα Champions League (pics & vids)

Νεϊμάρ : Ένας «φραγκοφονιάς» που διψάει για αναγνώριση και για ένα Champions League (pics & vids)

Έχει ακούσει τα πάντα, έχει αμφισβητηθεί όσο κανένας άλλος, αλλά εκείνος συνεχίζει να... μιλάει στο γήπεδο και να δείχνει τη μεγάλη του ποιότητα. Ο λόγος για τον Νεϊμάρ που για ακόμη μία φορά απέδειξε πως πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση που όταν... θέλει δεν πιάνεται.

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο… Μία τέτοια ήταν και η χθεσινή για την Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στην Μπάγερν, καθώς οι Παριζιάνοι κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League και να αφήσουν εκτός την κάτοχο Μπάγερν, από την οποία είχαν ηττηθεί στον τελικό της Λισαβόνας την περασμένη σεζόν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο, ήταν φυσικά ο Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος ήταν αυτός που έκρινε το ζευγάρι. Μπορεί ο Εμπαπέ να ήταν εκείνος που σκόραρε τα δύο μεγάλα γκολ στο Μόναχο, ωστόσο ο Νεϊμάρ ήταν αυτός που όριζε τον ρυθμό και όλο το παιχνίδι της Παρί σε αυτά τα δύο παιχνίδια με την Μπάγερν.

Ένας ποδοσφαιριστής που έχει ακούσει τα πάντα από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Ευρώπη. Ο Βραζιλιάνος ήρθε στη «Γηραιά Ήπειρο» ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πλανήτη. Και το απέδειξε πολύ σύντομα με τις εμφανίσεις του στην Μπαρτσελόνα και τη δημιουργία του MSN, της καλύτερης επιθετικής τριάδας όλων των εποχών.

Η μεταγραφή του στην Παρί, ήταν ο λόγος που του έβαλε το «ταμπελάκι» του υπερτιμημένου. Για την ακρίβεια τα 222 εκατομμύρια που έδωσε η Παρί για χάρη του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ, έφεραν μία αιώνια αμφισβήτηση στο πρόσωπο του πλέον 29χρονου επιθετικού.

Ο Βραζιλιάνος έχει περάσει από χίλια κύματα την τελευταία τετρετία στο Παρίσι. Οι συνεχόμενοι και σοβαροί τραυματισμοί, δεν έχουν αφήσει τον Βραζιλιάνο να βρει ρυθμό στη Γαλλία, με τον Νεϊμάρ να μην έχει βρει τα πατήματα του μέχρι και σήμερα…

Οι αριθμοί του πάντως παραμένουν εξαιρετικοί, καθώς σε 106 παιχνίδια με τη φανέλα της Παρί έχει καταφέρει να σκοράρει 83 φορές και να… σερβίρει άλλες 49, με τον Νασέρ Αλ Κελαϊφί να δηλώνει μάλιστα πως οι δύο πλευρές βρίσκονται μία ανάσα από την οριστική συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας τους έως το 2026.

Ωστόσο, η ποιότητα και η αξία του Βραζιλιάνου αρκουν για να… μιλήσουν στα δύσκολα. Όταν η μπάλα καίει και εκεί όπου χρειάζεται να βγουν μπροστά αυτοί που έχουν τα… cojones. Ο Νεϊμάρ είναι ένας από αυτούς. Ό,τι και να ακούγεται, ο Βραζιλιάνος είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κρίνει ένα μεγάλο παιχνίδι με μία μονάχα ενέργεια.

Στο Μόναχο έκανε δύο από αυτές, με τις οποίες έβγαλε ισάριθμες φορές, πάσες πάρε-βάλε στους συμπαίκτες του. Στο Παρίσι θα μπορούσε να είχε ολοκληρώσει το παιχνίδι με τρία και τέσσερα γκολ, ωστόσο η ατυχία και ο Νόιερ δεν του το επέτρεψαν. Και πάλι ο Νεϊμάρ ήταν ο MVP της αναμέτρησης και βοήθησε την Παρί να κάνει αυτό που ήθελε ο Ποκετίνο μέσα στο παιχνίδι, με την Μπάγερν να μην πιάνει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τα στάνταρ της και να βρίσκει μονάχα ένα γκολ…

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Παρί βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League και περιμένει μία εκ των Μάντσεστερ Σίτι και Ντόρτμουντ για να μάθει την αντίπαλο της. Και φυσικά μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση του τροπαίου με τα… μεγάλα αυτιά.

Το πεπρωμένο του τον έφερε να πανηγυρίζει μπροστά στον Κίμιχ, που πριν από τα διπλά παιχνίδια δήλωνε σίγουρος για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

«Είναι αστείο, γιατί δεν ήθελα καν να πανηγυρίσω μπροστά του για να τον πικάρω, αλλά ήθελα να πανηγυρίσω με τον Παρέδες. Ήταν το πεπρωμένο που με έβαλε κοντά στον Κίμιχ. Έλεγε ότι η ομάδα τους είναι καλύτερη κι ότι θα νικούσαν. Ήταν σίγουρος ότι θα πήγαιναν στους ημιτελικούς», δήλωσε ο Νεϊμάρ μετά το τέλος της δεύτερης αναμέτρησης στο Παρίσι.

Με τα δύο του παιχνίδια απέναντι στην Μπάγερν και τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά, ο Νεϊμάρ έκλεισε οριστικά τα… στόματα των επικριτών του και απέδειξε ξανά πως είναι ο… Best of the rest του πλανήτη, μετά τους δύο κορυφαίους ποδοσφαιριστές της γενιάς αυτής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ