Τσάμπιονς Λιγκ : Τι σημαίνουν για τον Ολυμπιακό οι αποκλεισμοί της Λίβερπουλ και της Ντόρτμουντ

Τσάμπιονς Λιγκ : Τι σημαίνουν για τον Ολυμπιακό οι αποκλεισμοί της Λίβερπουλ και της Ντόρτμουντ

Καλά νέα για τους Ερυθρόλευκους

Με το βλέμμα καρφωμένο στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός. Και δικαίως καθώς το φινάλε της φετινής διαδρομής θα κρίνει αν οι Ερυθρόλευκοι θα ξεκινήσουν από τον πρώτο προκριματικό (6/7) ή από τον δεύτερο (21/7) την προσπάθεια τους για μια θέση στους ομίλους της επόμενης σεζόν.

Τι θέλει η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς για να κερδίσει έναν γύρο; Να κατακτήσει το τρόπαιο μια ομάδα που θα κερδίσει την θέση της στο Τσάμπιονς Λιγκ από το εθνικό της πρωτάθλημα. Μια τέτοια εξέλιξη σχηματίζει ένα ντόμινο που στέλνει τον Ολυμπιακό απευθείας στον δεύτερο γύρο. Είναι πολύ καλό νέο λοιπόν ότι απόψε αποκλείστηκαν η Λίβερπουλ και η Ντόρτμουντ, από Ρεάλ και τη Σίτι αντίστοιχα. Και αυτό διότι ούτε οι reds αλλά ούτε και οι Βεστφαλοί φαίνεται πιθανό να τερματίσουν σε θέση «Τσάμπιονς Λιγκ» στα πρωταθλήματα τους.

H Ντόρτμουντ είναι 5η αλλά και 7 βαθμούς μακριά από την Αίντραχτ που αυτή τη στιγμή κερδίζει εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η Λίβερπουλ πάλι μπορεί να είναι μόλις στο -3 από την Γουεστ Χαμ αλλά αυτή τη στιγμή τη συναντάς στην 6η θέση της Πρέμιερ Λιγκ.

Αντίθετα η Σίτι κερδίζει εύκολα το πρωτάθλημα. Και η Ρεάλ το διεκδικεί στην Ισπανία. Άρα δύο επιλογές «ασφαλείας» στους «4». Και μακάρι να είναι αυτό και το ζευγάρι του τελικού. Διότι η Παρί Σεν Ζερμέν (που αντιμετωπίζει τη Σίτι) είναι ναι μεν στη δεύτερη θέση στη Γαλλία αλλά η Μονακό που την καταδιώκει βρίσκεται έναν βαθμό μακριά (και εισιτήριο Τσάμπιονς Λιγκ στο Σαμπιονά έχουν μόνο οι θέσεις 1-2). Και βέβαια γιατί και η Τσέλσι είναι εκτός 4άδας στην Πρέμιερ Λιγκ. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Τούχελ βρίσκεται στη 5η θέση του πίνακα με έναν λιγότερο βαθμό από τη Γουεστ Χαμ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ