Στη 15η θέση της βαθμολογίας της UEFA η Ελλάδα

Στη 15η θέση της βαθμολογίας της UEFA η Ελλάδα

Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ από τη συνέχεια του Europa League και αυτό σημαίνει πως από τη σεζόν 2019/2020, το Champions League θα είναι όνειρο… απατηλό για τις ελληνικές ομάδες.

Η Βικτόρια Πλζεν όπως ήταν αναμενόμενο μετά το πρώτο ματς του Βελιγραδίου, πήρε τη πρόκριση επί της Παρτιζάν κα έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην Τσεχία, αυξάνοντας τη διαφορά από την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως η ΑΕ θα έπρεπε να… κατακτήσει το Europa League για να έβλεπε η χώρα μας άνοδο στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Αντί αυτού, η Ελλάδα τελειώνει τη σεζόν στη 15η θέση με 28.600 βαθμούς, κάτι που σημαίνει πως από την μεθεπόμενη σεζόν τόσο ο πρωταθλητής όσο και ο δεύτερος της Superleague, θα ξεκινούν με δεδομένο πως θα πρέπει να κάνουν τρεις προκρίσεις για να μπουν στη φάση των ομίλων του Champions League.

Αυτό σημαίνει πως ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπως και ο δεύτερος της βαθμολογίας. Ο Κυπελλούχος που θα παίρνει και το καλύτερο εισιτήριο για το Europa League θα ξεκινάει από τον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, ενώ οι 3οι και 4οι της βαθμολογίας του ελληνικού πρωταθλήματος από τον 2ο προκριματικό γύρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ