Ολυμπιακός: Οι δύο μεγάλες στιγμές του Μπουφόν στο Καραϊσκάκη (vids)

Ολυμπιακός: Οι δύο μεγάλες στιγμές του Μπουφόν στο Καραϊσκάκη (vids)

Η υπόκλιση του Μπουφόν στον Ρομπέρτο το 2014 μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με 1-0 και η βράβευση του Ιταλού τερματοφύλακα από τον αείμνηστο Σάββα Θεοδωρίδη το 2017.

Ένα… τρελό σενάριο είδε το φως της δημοσιότητας το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης (27/4), με την ιταλική ιστοσελίδα Tuttosport να μπλέκει τον Ολυμπιακό με τον σπουδαίο, Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο οποίος στην πλούσια καριέρα του έχει κατακτήσει ένα Μουντιάλ, 11 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 7 Σούπερ Καπ Ιταλίας, 1 Σούπερ Καπ Γαλλίας και 1 Κύπελλο UEFA. Ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός μύθος.

Ενας ποδοσφαιριστής που έχει κερδίζει τον σεβασμό και την αγάπη των φιλάθλων της Γιουβέντους, αλλά και των αντιπάλων του, για όσα έχει πετύχει στην καριέρα του. Ακόμα και στο Γ. Καραϊσκάκης είχε αποθεωθεί ο Τζίτζι Μπουφόν, με τον αείμνηστο Σάββα Θεοδωρίδη να τον βραβεύει για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και τον κόσμο του Ολυμπιακού να υποκλίνεται στο μεγαλείο του.

Στις 5 Δεκεμβρίου του 2017 η Γιουβέντους είχε έρθει στην Ελλάδα για το παιχνίδι των ομίλων του Champions League. Ο Ιταλός τερματοφύλακας ήταν τραυματίας και δεν είχε αγωνιστεί, αλλά είχε ταξιδέψει στον Πειραιά μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της Μεγάλης Κυρίας.

Οι Ερυθρόλευκοι δια χειρός του Σάββα Θεοδωρίδη είχαν τιμήσει τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να σηκώνεται όρθιος και να χειροκροτεί τον σπουδαίο τερματοφύλακα. Ο ίδιος μάλιστα είχε ανεβάσει τη σχετική φωτογραφία στα social media και την είχε συνόδευσε με το παρακάτω μήνυμα: «Το να σε επαινεί ένας συμπαίκτης είναι προνόμιο. Το να βραβεύεσαι από έναν αντίπαλο, είναι τιμή. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες φιλάθλους», είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Αυτή ήταν η μοναδική φορά που είχε βρεθεί στο φαληρικό γήπεδο ο Ιταλός τερματοφύλακας, αφού η Γιουβέντους είχε κληρωθεί στον ίδιο όμιλο και τη σεζόν 2014/2015. Στις 22 Οκτωβρίου του 2014 ο Ολυμπιακός είχε υποδεχθεί την Μεγάλη Κυρία στο Καραϊσκάκη και με γκολ του Παϊτίμ Κασάμι στο 36’ είχε πετύχει μια από τις σπουδαιότερες ευρωπαϊκές νίκες της σύγχρονης ιστορίας του.

Ο Ελβετός χαφ ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τη μεγάλη εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει ο Ρομπέρτο. Ο Ισπανός είχε κατεβάσει… ρολά και είχε βοηθήσει τον Ολυμπιακό να φτάσει στη νίκη. Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Ιβηρας τερματοφύλακας έτρεξε στην αγκαλιά του Μίτσελ, που ήταν τότε προπονητής των Πειραιωτών.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών του έδωσε τα εύσημα για την εμφάνισή του, αλλά δεν ήταν ο μόνος. Ο Μπουφόν πλησίασε τον πορτιέρο του Ολυμπιακού και με το μεγαλείο που τον διακρίνει, συνεχάρη τον αντίπαλό του για τις σπουδαίες επεμβάσεις. Ο Ιταλός μετά τη λήξη της αναμέτρησης έφυγε από την εστία του και πήγε προς το μέρος του Ρομπέρτο. Τον πλησίασε και του έδωσε συγχαρητήρια για την εμφάνισή του, αποδεικνύοντας ότι εκτός από σπουδαίος κίπερ είναι και σπουδαίος άνθρωπος.

«Φίλε συγχαρητήρια για τη νίκη  σας και για την δική σου απόδοση. Έκανες πολύ μεγάλη εμφάνιση, μπράβο σου. Συνέχισε έτσι, είσαι στα αλήθεια σπουδαίος τερματοφύλακας», του είπε ο Μπουφόν, ο οποίος ήταν ένα από τα είδωλα του Ρομπέρτο. Ο Ισπανός πορτιέρο άλλωστε δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι μεγάλος θαυμαστής του Μπουφόν. Σε μήνυμά του στα social media ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε χαρακτηρίσει τον Ιταλό ως τον κορυφαίο γκολκίπερ όλων των εποχών.

Ο Μπουφόν μάλιστα ήθελε να ανταλλάξει φανέλες με τον Ρομπέρτο, ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης, αλλά τον είχε προλάβει ήδη άλλος ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους. Ετσι, αφού συνεχάρη τον Ισπανό, του ζήτησε στον αγώνα του δεύτερου γύρου να του δώσει τη φανέλα του. Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικές διακρίσεις στην καριέρα του Ρομπέρτο, αλλά μια επίδειξη μεγαλείου από τον Ιταλό τερματοφύλακα, που αναγνώρισε τη σπουδαία εμφάνιση του Ισπανού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ