Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι 1-1 (pics+vids)

Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι 1-1 (pics+vids)

Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι ήρθαν ισόπαλες (1-1) στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Champions League και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 5 Μαΐου.

Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι έμειναν στο 1-1 για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο», με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 5 Μαΐου. Αήττητοι για 18ο ματς σε όλες τις διοργανώσεις οι «μερέγχες».

Εν μέσω καταρρακτώδους βροχής που δυσκόλευε την ανάπτυξη του παιχνιδιού, οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν με τον Πούλισικ στο 14′, με την ομάδα του Ζιντάν να ανεβάζει την απόδοσή της και να φτάνει στην ισοφάριση με τον Μπενζεμά στο 29′. Το ματς ήταν ισορροπημένο στο δεύτερο μέρος, το οποίο κύλησε χωρίς μεγάλες φάσεις, με το 1-1 να μένει ως το τέλος και να δίνει μικρό προβάδισμα στους «μπλε» για την πρόκριση στον τελικό.

Δείτε το LIVE και τα στατιστικά του ματς.

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα από το ξεκίνημα και έχασαν τρομερή ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα στο 9′. Ο Πούλισικ από τα δεξιά βρήκε με κεφαλιά-πάσα τον Βέρνερ, ο οποίος έκανε την προβολή από τη μικρή περιοχή αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε σωτήρια, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βέλγος τερματοφύλακας σταμάτησε ξανά τον επιθετικό της Τσέλσι.

Παρά την καταρρακτώδη βροχή στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο», το ματς είχε φοβερό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τους Λονδρέζους να παίρνουν το προβάδισμα στο 14′.

Ο Ρούντιγκερ έκανε τη βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας βρίσκοντας τον Πούλισικ, αυτός κατέβασε υπέροχα την μπάλα, απέφυγε τον Κουρτουά που είχε βγει από το τέρμα του και με δυνατό σουτ έκανε το 0-1.

Έτσι, ο 22χρονος επιθετικός της Τσέλσι έγινε ο πρώτος Αμερικανός που σκοράρει σε ημιτελικό του Champions League, έφτασε τα 5 γκολ στη διοργάνωση και ξεπέρασε τον Αμερικανό ΝταΜάρκους Μπίσλεϊ (4).

Η ομάδα του Ζιντάν προσπάθησε να αντιδράσει και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση λίγο αργότερα. Ο Μπενζεμά βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Μεντί στο 23′.

Η Ρεάλ ανέβασε σταδιακά την απόδοσή της και έφερε το ματς στα ίσα στο 29′. Ο Μαρσέλο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, μετά από κεφαλιές των Βαράν και Μιλιτάο η μπάλα έφτασε στον Μπενζεμά, ο οποίος με φοβερό γυριστό σουτ από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Αυτό ήταν το 28ο γκολ του Γάλλου επιθετικού τη φετινή σεζόν και το 71ο συνολικά στο Champions League, κάτι που τον έφερε στην 4η θέση των σκόρερ της διοργάνωσης μαζί με τον Ραούλ και πίσω μόνο από τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (73), Λιονέλ Μέσι (120) και Κριστιάνο Ρονάλντο (134).

Ο Κρόος δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει άουτ στο 32′, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Βέρνερ μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά αλλά ήταν άστοχος.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τη βροχή να συνεχίζεται και να δυσκολεύει τη δημιουργία του παιχνιδιού. Η Ρεάλ απείλησε με τον Μπενζεμά στο 50′, ενώ στη συνέχεια ο Τούχελ έβαλε στο παιχνίδι Ζίγιεχ, Χάβερτζ και Τζέιμς η Τσέλσι έγινε πιο κινητική χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Κουρτουά.

Η ομάδα του Ζιντάν πίεσε στα τελευταία λεπτά, έχασε ευκαιρίες με τους Κρόος και Βαράν στο 88′, με το 1-1 να μένει ως το τέλος.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ (77’ Οντριοθόλα), Νάτσο, Βαράν, Μιλιτάο, Μόντριτς, Κασεμίρο, Κρόος, Μαρσέλο (77’ Ασένσιο), Μπενζεμά (90+2’ Ροδρίγο), Βινίσιους (66’ Αζάρ)

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα (66’ Τζέιμς), Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Τιάγκο Σίλβα, Τσίλγουελ, Ζορζίνιο, Καντέ, Πούλισικ (66’ Ζιγές), Μάουντ, Βέρνερ (66’ Χάβερτς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ