Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν 2-0: Η Σίτι του Πεπ ζωντάνεψε το όνειρο 140 ετών

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν 2-0: Η Σίτι του Πεπ ζωντάνεψε το όνειρο 140 ετών

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ριγιάντ Μαχρέζ που σκόραρε δύο φορές, η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να επικρατήσει και στην Αγγλία της Παρί (2-0), κλειδώνοντας την πρόκριση της στον τελικό της Κωνσταντινούπολης. Για πρώτη φορά σε τελικό Champions League οι «πολίτες».

Πρόπερσι δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τότεναμ σε ένα επικό παιχνίδι στο «Έτιχαντ». Πέρσι… έπεσε με κατεβασμένα τα χέρια από τη Λιόν στη Λισαβόνα. Τρίτη και… φαρμακερή!

Με τον Ριγιάντ Μαχρέζ να φωνάζει ξανά «παρών» και να σκοράρει δύο γκολ, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 της Παρί Σεν Ζερμέν στην Αγγλία και να κάνει αυτό που ονειρευόταν όλα αυτά τα χρόνια. Να βρεθεί σε έναν τελικό Champions League!

Οι «πολίτες» περίμεναν 140 χρόνια ωστόσο τα κατάφεραν και θα δώσουν το «παρών» στον μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης στις 29 του μηνός, περιμένοντας να μάθουν τον αντίπαλο τους από τη βραδινή αναμέτρηση στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πρώτος ευρωπαϊκός τελικός για τη Μάντσεστερ Σίτι μετά από το 1970!

Μόλις 10 λεπτά χρειάστηκαν στη Σίτι για να πάρει κεφάλι στο σκορ και να διευρύνει το προβάδισμα που είχε πάρει έτσι και αλλιώς στο Παρίσι. Ο Έντερσον έκοψε στα δύο την άμυνα της Παρί με μία τρομερή μπαλιά, βρήκε τον Ζιντσένκο, ο οποίος έκανε το γύρισμα, με τον Μαχρέζ να εκμεταλλεύεται τις κόντρες και να γράφει το 1-0.

Οι «πολίτες» είχαν σε τρομερή ημέρα και την αμυντική τους γραμμή, με τον Ρούμπεν Ντίας να φωνάζει «παρών» και να σταματάει τους ποδοσφαιριστές της Παρί. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του πρώτου μέρους…

Στο δεύτερο ημίχρονο η Παρί προσπάθησε να ανέβει και να πιέσει, ωστόσο η Σίτι ήταν αυτή που βρήκε και πάλι γκολ. Σκόρερ ξανά ο Ριγιάντ Μαχρέζ! Φόντεν και Ντε Μπρόινε συνεργάστηκαν άψογα, με τον Άγγλο να βγάζει μία τρομερή σέντρα, δίνοντας πάσα πάρε-βάλε στον Αλγερινό ο οποίος δεν αστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 63ο λεπτό!

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απαντήσουν και μάλιστα ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα ποδοσφαιριστές, με τον Άνχελ Ντι Μαρία να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Φερναντίνιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ