Μάντσεστερ Σίτι: Η «φονική μηχανή» του Πεπ έτοιμη να κατακτήσει την Ευρώπη

Μάντσεστερ Σίτι: Η «φονική μηχανή» του Πεπ έτοιμη να κατακτήσει την Ευρώπη

Η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε στον τελικό του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της, είναι έτοιμη να κατακτήσει τη Ευρώπη και δείχνει πλέον την ωριμότητα που χρειάζεται για να φτάσει στην κορυφή.

Είναι η χρονιά της. Είναι η στιγμή της. Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία στην ιστορία της να κάνει αυτό που όλοι περίμεναν τα τελευταία χρόνια, αλλά πάντα κάτι «στράβωνε» την τελευταία στιγμή και τα όνειρά της διαλύοντας σαν άλλος πύργος από τραπουλόχαρτα. Ο λόγος φυσικά για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει… ραντεβού με την ιστορία και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να το χάσει.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ξεπέρασε το εμπόδιο της Παρί Σεν Ζερμέν στα ημιτελικά του Champions League και με δύο νίκες κατάφερε να πάρει τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της, δικαιώνοντας όλους τους κόπους της τα τελευταία χρόνια.

Οι «πολίτες» είναι πλέον έτοιμοι να κατακτήσουν την Ευρώπη και να ανέβουν στον πολυπόθητο θρόνο τον οποίο κυνηγούν μανιωδώς τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Πλέον όμως όλα είναι διαφορετικά. Φέτος μοιάζει να είναι η χρονιά της και κανείς δεν φαίνεται ικανός να σταματήσει την καλοκουρδισμένη μηχανή του Καταλανού τεχνικού.

Ο «μαέστρος» Πεπ

Manchester has advanced to the Champions League final after the Pep Guardiola drought. - London News Time

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να είχαν συμβεί αν δεν υπήρχε στον πάγκο των Βρετανών ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο 50χρονος προπονητής, που αποτελεί χωρίς καμία αμφισβήτηση έναν εκ των κορυφαίων όλων των εποχών, κάθε βράδυ παρατάσσει ένα εντυπωσιακό σύνολο το οποίο διαθέτει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Έχει πάρει τον χρόνο του από τη στιγμή που ανέλαβε τον σύλλογο και με στοχευμένες κινήσεις κατάφερε να δημιουργήσει μια φονική… μηχανή, που δεν διστάζει να διαλύει κάθε αντίπαλο στο διάβα της, προκαλώντας τον τρόμο με τον τρόπο που αγωνίζεται και το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που υπηρετεί.

Ο Πεπ έχει βρει το «κουμπί» του κάθε παίκτη του. Έχει δουλέψει στις αδυναμίες και στα πλεονεκτήματα τους, δείχνοντας έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε κατάσταση που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, βρίσκοντας πάντα έναν διαφορετικό πρωταγωνιστή. Μέσα όμως από την ομαδική δουλειά που κάνει το σύνολο του να μοιάζει… άτρωτο.

Ο Ντίας, ο Ζιντσένκο, ο Γκουντογκάν…

Man City tames blizzard to reach maiden UCL final

Οι ομάδες του Γκουαρντιόλα φημίζονται, αν μη τι άλλο, για το επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζουν και την αποτελεσματικότητα που έχουν στο… μπροστά μέρος του γηπέδου. Η Μάντσεστερ Σίτι όμως πέραν του επιθετικού ταλέντου της, διαθέτει και μια εξαιρετική άμυνα η οποία παίρνει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τη μέχρι τώρα επιτυχία της.

Κύριος υπεύθυνος για την εικόνα του αμυντικού κομματιού των «πολιτών» δεν είναι άλλος από τον Ρουμπέν Ντίας. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη ως ένα μεγάλο ταλέντο από τη Μπενφίκα έναντι του ποσού των 68 εκατομμυρίων ευρώ. Και με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του αξίζει το κάθε ευρώ που βγήκε από τα ταμεία του συλλόγου, αποτελώντας τον «βράχο» της άμυνας και έναν από τους πιο  σταθερούς παίκτες της σεζόν.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και σε παίκτες όπως ο Ολεξάνταρ Ζιντσένκο, που στα 24 του έχει καταφέρει, από μεσοεπιθετικός, να μετατραπεί σε ένα από τα καλύτερα φουλ μπακ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Ή όπως ο Ιλγκάι Γκουντογκάν, με τον Γερμανό μέσο να αποτελεί τον άνθρωπο που κρατά όλο το κέντρο της ομάδας, συνδέοντάς το άψογα τόσο με την άμυνα, όσο και με την επίθεση, επιδεικνύοντας μαεστρικές ικανότητες.

Φυσικά δεν μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε παίκτες όπως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο Ριγιάντ Μαχρέζ, ο Μπερνάρντο Σίλβα και ο Φιλ Φόντεν που αλλάζουν συνεχώς θέσεις μεταξύ τους, είτε στα «φτερά», είτε στην κορυφή της επίθεσης, ζαλίζοντας έτσι τους αντίπαλους αμυντικούς και κάνοντας τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης να μοιάζει με εφιάλτη.

Είναι η χρονιά της

PSG v Man City: Player ratings from Parc des Princes

Οι «πολίτες» δείχνουν με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο πως φέτος είναι η χρονιά τους. Έχουν καθαρίσει ουσιαστικά με το πρωτάθλημα όντας στο +13 από τη δεύτερη Γιουνάιτεντ, ενώ πριν από λίγες μέρες εξασφάλισε και τον πρώτο τίτλο της σεζόν, επικρατώντας με σκορ 1-0 της Τότεναμ στον τελικό του League Cup Αγγλίας.

Όλες οι συγκυρίες φαίνεται πως είναι με το μέρος της Σίτι. Μπορεί πλέον να τα δώσει όλα για να κάνει τον μεγάλο της στόχο των τελευταίων χρόνων πραγματικότητα. Είναι το απόλυτο φαβορί για το Champions League αποδεικνύοντας το κάθε φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Όποιον κι αν βρήκε στον δρόμο της.

Η Παρί ερχόταν με φόρα μετά τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου, όμως ο Γκουαρντιόλα και οι παίκτες του έδειξαν πως δεν είχαν όρεξη ούτε για παιχνίδια, ούτε για αστεία, παίζοντας επιβλητικά και στα δύο ματς, για να πάρουν το εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό των τελικών.

Εκεί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία εκ των Ρεάλ Μαδρίτης ή Τσέλσι. Οι Άγγλοι έχουν βρει τον τρόπο να κερδίζουν και το συγκεκριμένο ματς δεν θα αποτελέσει καμία εξαίρεση. Άλλωστε είναι ο μεγάλος στόχος, Χωρίς καμία αμφιβολία. Μένει μόνο το σύνολο του Πεπ να αποδείξει για μια ακόμη φορά την ανωτερότητα της και η κούπα με τα «μεγάλα αυτιά» θα καταλήξει για πρώτη φορά στη -γαλάζια- πλευρά του Μάντσεστερ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ