H Mάντσεστερ Σίτι είναι το τελευταίο εμπόδιο του Μεντί για να γράψει ιστορία (pic)

H Mάντσεστερ Σίτι είναι το τελευταίο εμπόδιο του Μεντί για να γράψει ιστορία (pic)

Ο Έντουαρντ Μέντι έχει 8 clean sheets στο φετινό Champions League και κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι θέλει να γράψει ιστορία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η Τσέλσι το περασμένο καλοκαίρι βρήκε στο πρόσωπο του Εντουάρντ Μεντί τον νέο τερματοφύλακα που έψαχνε. Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Κέπα ανάγκασε τον τότε τεχνικό των Μπλε, Φρανκ Λάμπαρντ να βγει στην μεταγραφική αγορά και να αναζητήσει τον πορτιέρο, ο οποίος θα της αλλάξει επίπεδο.

Η πρώτη χρονιά του Μεντί στην Αγγλία ήταν κάτι παραπάνω από αντιπροσωπευτική των ικανοτήτων του. Ο Γάλλος τερματοφύλακας είχε 16 clean sheets στην Premier League. Μόνο ο Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι είχε περισσότερα την φετινή σεζόν (19). Ο 21άχρονος τερματοφύλακας είχε παρόμοια επίδοση και στην πρώτη του χρόνια και στο Champions League. Όντας ένας από τους πρωταγωνιστές που η Τσέλσι επέστρεψε στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2013.

Κόντρα στην Ρεν έσπασε το ρεκόρ 10ετίας του Τσεχ, με τον Μεντί να κρατάει ανέπαφη την εστία του για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι στο Champions League, ξεπερνώντας τα τέσσρρα που είχε ο Θρύλος των Μπλε. Ενώ αυτή την στιγμή λίγο πριν τον τελικό κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκοαυρντιόλα έχει κρατήσει το μηδέν συνολικά 8 φορές.

Πλέον, ο επόμενος στόχος του είναι το απόλυτο ρεκόρ της διοργάνωσης. Κανένας τερματοφύλακας στο παρελθόν δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του για 9 παιχνίδια μέσα στην ίδια σεζόν στην παρθενική του συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.Και ο Μεντί έχει την ευκαιρία να το πράξει κόντρα στους Πρωταθλητές Αγλλίας το ερχόμενο Σάββατο, καθώς παρά τον τραυαμισμό που υπέστη στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην Άστον Βίλα, θα προλάβει τον τελικό κόντρα στους Πολίτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ