Ο Πεπ απέναντι στο… παιδί που ήθελε να γίνει Πεπ

Ο Πεπ απέναντι στο… παιδί που ήθελε να γίνει Πεπ

Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι δίνουν απόψε το μεγαλύτερο παιχνίδι της σεζόν, με τον Τόμας Τούχελ να αντιμετωπίζει στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της καριέρας του το ίνδαλμα του. Τη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης του, τον Πεπ Γκουαρντιόλα!

Βραδιά τελικού Champions League. Το πιο μεγάλο ραντεβού της Ευρώπης. Απόψε (22:00) στο «Ντραγκάο» της Πόρτο. Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι διασταυρώνουν τα ξίφη τους λοιπόν, στην Πορτογαλία για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Την κούπα με τα μεγάλα αφτιά. Το Champions League!

Ένας ακόμη αγγλικός «εμφύλιος», ο τρίτος από το 2008! Φαβορί στα… χαρτιά, μοιάζει να είναι η Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο ένας τελικός δεν χωράει και πολλές προβλέψεις. Ειδικά εάν βάλουμε στο «κόλπο» τα δύο τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, στα οποία η Τσέλσι έφυγε από το γήπεδο με τη νίκη…

Μία πραγματική «μάχη», με κεντρικά πρόσωπα τους δύο προπονητές. Ο λόγος φυσικά για τον Πεπ Γκουαρντιόλα και τον Τόμας Τούχελ. Από τη μία ο Καταλανός τεχνικός. Μάλλον δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις.

Ένας εκ των κορυφαίων προπονητών όλων των εποχών. Και μιλάνει τα τρόπαια για αυτό, καθώς ο Πεπ έχει κατακτήσει 31 τίτλους σε μόλις 12 χρόνια προπονητικής. Ένας ζωντανός θρύλος.

Από την άλλη ο Τόμας Τούχελ. Ο Γερμανός τεχνικός κατάφερε να μεταμορφώσει την Τσέλσι μέσα σε αυτούς τους τέσσερις μήνες και από την 9η θέση, εξασφάλισε μία θέση στην τετράδα για τους «μπλε» και φυσικά την παρουσία τους στον τελικό του «Ντραγκάο».

Δύο προπονητές με μεγάλη προϊστορία. Γιατί; Διότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποτελεί το προπονητικό ίνδαλμα του Τόμας Τούχελ. Καθόλου τυχαίο και ο Γερμανός το αποδεικνύει συνεχώς στον αγωνιστικό χώρο. Άλλωστε και οι δυο τους έχουν μιλήσει με τα καλύτερα ο ένας για τον άλλον. Μία σχέση αμοιβαίου σεβασμού που θα κορυφωθεί απόψε.

Το εστιατόριο, το αλατοπίπερο και το πάθος για το… ποδόσφαιρο

Man City boss Pep Guardiola makes Thomas Tuchel prediction after Chelsea appointment - Manchester Evening News

Ήταν 2014, όταν οι δυό τους είχαν την πρώτη τους τετ α τετ κουβέντα. Στο Μόναχο, σε ένα εστιατόριο της περιοχής. Οι δυο τους έδωσαν το «παρών» σε ένα μίτινγκ προπονητών που γινόταν τότε στη Βαυαρία.

Αμέσως έδεσαν και ξεκίνησαν να μιλάνε. Για τι άλλο; Φυσικά για το ποδόσφαιρο. Τακτικές, αγαπημένα συστήματα. Τα πάντα όλα! Μέχρι και τα αλατοπίπερα χρησιμοποίησαν για να κάνουν τις αναλύσεις τους! Μία βραδιά που έμεινε χαραγμένη και στους δύο, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Είδωλο του Τούχελ ο Γκουαρντιόλα

Bayern & Germany on Twitter: "Thomas Tuchel: "Pep Guardiola is a very special and exceptional coach. I think it's great to learn from him" https://t.co/YL104ZhQfT"

Σε μία από τις πρώτες συνεντεύξεις του στην Αγγλία, ο Τόμας Τούχελ μίλησε για την… αγάπη που τρέφει για τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Για τον ρόλο που έχει παίξει ο Καταλανός στην προπονητική του καριέρα.

«Η Μπαρτσελόνα του Πεπ μου έμαθε τα πάντα για το συγκεκριμένο άθλημα. Μου έμαθε πως μπορείς να κερδίζεις τα πάντα, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Μπορείς να επιτίθεσαι και ταυτόχρονα να κάνεις έντονη άμυνα με ψηλό πρέσινγκ και μάλιστα με παιδιά από τις ακαδημίες.

Νομίζω πως σε κάθε του παιχνίδι μπορείς να μάθεις και κάτι καινούργιο. Είναι μεγάλη δοκιμασία να είμαι στο ίδιο πρωτάθλημα με εκείνον», δήλωσε ο Γερμανός που δεν έκρυψε για ακόμη μία φορά τον θαυμασμό του για τον Καταλανό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα Μέσα του «Νησιού», ο Τούχελ είχε επικοινωνήσει με τον Γκουαρντιόλα πριν πάρει την οριστική του απόφαση για την Τσέλσι. Ο Καταλανός είναι ο άνθρωπος που έχει βοηθήσει περισσότερο από κάθε άλλον τον Γερμανό.

Η μεγαλύτερη του πηγή έμπνευσης από τα πρώτα του βήματα στους πάγκους. Στη Μάιντζ μελετούσε συνεχώς τα παιχνίδια του Καταλανού. «Μία μέρα ήμασταν στο πούλμαν και τον είδα να παρακολουθεί ένα ντοκιμαντέρ του Γκουαρντιόλα. Κάποια στιγμή έδειξε έαν γράφημα με τις πάσες των ποδοσφαιριστών και τον τρόπο παιχνιδιού που ακολουθούσε τότε η Μπαρτσελόνα.

Ξαφνικά σταμάτησε το ντοκιμαντέρ. Είδα τον Τούχελ να διαβάζει και να σημειώνει. Όλο αυτό κράτησε για δύο ώρες!», είχε διηγηθεί πριν από μερικά χρόνια ο τότε αθλητικός διευθυντής της Μάιντζ, Κρίστιαν Χάιντελ.

Η απόψη του Γκουαρντιόλα για τον Τούχελ

REVEALED: Guardiola wanted Dortmund boss Tuchel to replace him at Bayern

Με τα καλύτερα λόγια έχει μιλήσει και ο Καταλανός για τον Γερμανό. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι κλήθηκε να κάνει δηλώσεις για τον ερχομό του Τούχελ στην Premier League, με τον Καταλανό να πλέκει το εγκώμιο του Γερμανού.

«Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Είμαι σίγουρος πως θα πετύχει στην Αγγλία. Όταν ήμουν στην Μπάγερν τον αντιμετώπισα αρκετές φορές. Έκανε εξαιρετική δουλειά και στη Μάιντζ και στην Ντόρτμουντ», είχε δηλώσει ο Γκουαρντιόλα τον Γενάρη…

Τα head to head

Dates set for Chelsea's Premier League games against Fulham and Man City in May - football.london

Επτά φορές έχουν αναμετρηθεί. Πέντε στη Γερμανία και δύο στην Αγγλία. Τέσσερις νίκες μετράει ο Γκουαρντιόλα, η μία στα πέναλτι στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου το 2016. Δύο εύκολες νίκες για τον Καταλανό όταν ο Τούχελ ήταν στη Μάιντζ (4-1, 0-2), μία πεντάρα (5-1) σε ένα Κλάσικερ και μία λευκή ισοπαλία…

Από την άλλη ο Γερμανός μετράει δύο νίκες. Αυτές των τελευταίων εβδομάδων στο FA Cup και στο πρωτάθλημα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ