Mάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: Τα πρόσωπα-κλειδιά του τελικού

Mάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: Τα πρόσωπα-κλειδιά του τελικού

Η ώρα του τελικού του Champions League έφτασε. Ο μαέστρος Ντε Μπρόινε και το τείχος Καντέ. Ποιοι θα είναι οι παίκτες-κλειδιά των δυο ομάδων στον απόψινο τελικό...

Για τρίτη φορά στην ιστορία του Champions League ο τελικός έχει… άρωμα Premier League. Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι έφτασαν μέχρι το τέλος της διοργάνωσης και απόψε (22:00) θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στο Ντραγκάο. Ένας τελικός το οποίο έχει ξεκάθαρο φαβορί. Οι Πολίτες, στον πέμπτο χρόνο του Πεπ Γκουαρντιόλα έχουν φτάσει στην πήγη και θέλουν να στεφθούν Πρωταθλητές Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Απέναντι τους θα είναι η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά στο τελευταίο δίμηνο που δυο ομάδες θα έρθουν αντιμέτωπες. Και στις δυο φορές οι Μπλε έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο νικητές. Μια φορά στα ημιτελικά του Κυπέλλου (1-0) και μια φορά για το πρωτάθλημα (2-1). Με τον Τόμας Τούχελ να φαίνεται να έχει βρει την… συνταγή για να σταματήσει την μηχανή, που ονομάζεται Μάντσεστερ Σίτι.

Μια συναταγή που ο Γερμανός τεχνικός θα θέλει να εφαρμόσει και στον αποψινό τελικό. Σε αυτά τα δυο παιχνίδια ο προπονητής της Τσέλσι έδειξε τον δρόμο στο πως μπορείς να νικήσεις χωρίς… κλεφτοπόλεμο την Μάντσεστερ Σίτι. Ήταν από τις σπάνιες φορές που η κατοχή της μπάλας δεν άνηκε στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα αλλά και έστω οριακά στον αντίπαλο της. Η Τσέλσι από το πρώτο λεπτό όχι μόνο δεν φοβήθηκε τα ματς αλλά έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθουσε να πιέσει την αντίπαλό της.

Ωστόσο, ο τελικός του Champions League είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Οι εμφανίσεις της Μάντσεστερ Σίτι την φετινή χρονιά στην διοργάνωση αγγίζουν το τέλειο. Μια ομάδα που δεν επιτρέπει στον αντίπαλο να κάνει φάσεις, ενώ μπροστά έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές που έχουν την ποιότητα να…σκοτώσουν τον αντίπαλο. Κέβιν Ντε Μπρόινε (3 γκολ, 4 ασίστ), Φιλ Φόντεν (3 γκολ, 3 ασίστ) και Ρίγιαντ Μαχρέζ (4 γκολ, 2 ασίστ) έχουν πραγματοποίησει εξαιρετικές εμφανίσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και θα είνα οι ακρογωνίαιοι λίθοι στην επίθεση των Πολιτών.

Από την άλλη η Τσέλσι, με την σειρά της έχει φτάσει και αυτή με πειστικές εμφανίσεις μέχρι το τέλος της διαδρόμης. Στους δυο ημιτελικούς κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αρκετά ανώτερη. Ο Ενγκολο Καντέ κράτησε σχεδόν μόνος του το κέντρο των Μπλε, ενώ Μάουντ και Βέρνερ ήταν συνεχώς πήγη κινδύνου για την Βασίλισσα, με τους ποδοσφαιριστές της Τσέλσι να προσπαθήσουν να κάνουν κάτι ανάλογο στον αποψνινό τελικό.

Η αποψινή γιγαντομαχία θα κρίνει ποια ομάδα θα στεφθεί Πρωταθλητής Ευρώπης, με τους προβολείς να πέφτουν στους προπονητές των ομάδων και στο τι θα έχουν σχεδιάσει. Το μόνο σίγουρο είναι δεν θα πλήξουμε. Η συνέχεια στις οθόνες μας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ