Η Μάντσεστερ Σίτι ακολούθησε την Τσέλσι και την πολιτική του Ρόμαν Αμπράμοβιτς…

Η Μάντσεστερ Σίτι ακολούθησε την Τσέλσι και την πολιτική του Ρόμαν Αμπράμοβιτς…

Ο φετινός τελικός μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι αποτελεί τη δικαίωση των νεόπλουτων...

Τα τελευταία 20 χρόνια, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο «ανήκει» στους Ισπανούς. Κυριολεκτικά. Οποτε ισπανική ομάδα βρέθηκε στον τελικό Champions League ή Europa League, σήκωσε το τρόπαιο. Από το 2000 έως σήμερα, αυτό είναι ο κανόνας. Οι Αγγλοι, που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια, είχαν την ευκαιρία να κάνουν το δύο στα δύο φέτος. Μάλιστα, είχαν μια ιστορική ευκαιρία να κάνουν κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Να βρεθούν και οι δύο ευρωπαϊκοί τίτλοι στην ίδια πόλη. Το Μάντσεστερ. Αλλά φευ. Η Βιγιαρεάλ νίκησε τη Γιουνάιτεντ στον τελικό του Europa League, έναν τελικό που τελείωσε στα… 11 πέναλτι! Με τον «άρχοντα του Europa», Ουνάι Εμερι, να παίρνει πάλι το «δικό του» τρόπαιο. Για 4η φορά στην καριέρα του. Σε πέντε τελικούς!

Οι Αγγλοι, όμως, θα κατακτήσουν σίγουρα το «κύπελλο με τα αφτιά». Το σημαντικό. Το φετινό Champions League τους ανήκει. Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι φρόντισαν για αυτό. Φρόντισαν να πετάξουν έξω όλα τα «θηρία» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και να είναι οι ίδιοι στον τελικό του «Ντραγκάο». Στον τελικό των «νεόπλουτων», όπως φροντίζουν να τον αποκαλούν εκείνοι που βλέπουν με φθόνο την παρουσία τους στον τελικό. Πόση σημασία, όμως, έχει αυτό; Για τον Πεπ Γκουαρντιόλα, τον Τόμας Τούχελ και τους ποδοσφαιριστές τους, σίγουρα καμία. Η αξία ενός τελικού Champions League δεν μειώνεται από «κακίες» ή από… λογιστικές πράξεις. Ναι, από το 2008 έως σήμερα η Σίτι έχει ξοδέψει περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα στον πλανήτη.

Από τους απεριόριστους πόρους του Abu Dhabi United Group (ADUG), που ανήκει στον Σεΐχη Μανσούρ Μπεν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, έχουν ξοδευτεί συνολικά 1,858 δισ. ευρώ σε μεταγραφές, χωρίς να υπολογίζονται οι αποδοχές του Πεπ Γκουαρντιόλα και των συνεργατών του, αλλά και των προπονητών που προηγήθηκαν.

Επί της ουσίας η Σίτι είναι η… συνέχεια του δρόμου που άνοιξε η Τσέλσι. Ακολούθησε το δόγμα Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Επένδυσε σχεδόν 1.5 δισεκατομμύριο ευρώ σε μεταγραφές, και έφτασε σε τρίτο τελικό Champions League. Και θέλει να επαναλάβει το επίτευγμα του 2012. Τότε, «θύμα» ήταν η Μπάγερν. Στα πέναλτι. Στη διαδικασία όπου χάθηκε το τρόπαιο της σεζόν 2007-08. Πάλι σε τελικό με ομάδα από το Μάντσεστερ. Τη Γιουνάιτεντ. Συνολικά, αυτός θα είναι ο 8ος τελικός ανάμεσα σε ομάδες από την ίδια χώρα, με την Αγγλία να ισοφαρίζει την Ισπανία (3). Από μία φορά έχει συμβεί για Γερμανία και Ιταλία.

Ο φετινός τελικός θα θυμίζει… κανονικό ποδόσφαιρο. Εστω και κατά… 33%. Τη μάχη του «Ντραγκάο» θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 16,500 θεατές, ήτοι το 33% της χωρητικότητας της φυσικής έδρας της Πόρτο. Μετά από έγκριση των τοπικών αρχών, η UEFA έδωσε από 6.000 εισιτήρια σε κάθε ομάδα, συν κάποια για τις δικές της υποχρεώσεις και των χορηγών της. Ετσι και ο τελικός του Champions League, θα γίνει με κόσμο. Οπως πρέπει να παίζεται το ποδόσφαιρο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ