Το μεγάλο «ευχαριστώ» του Ολυμπιακού στον Γκάρεθ Μπέιλ

Το μεγάλο «ευχαριστώ» του Ολυμπιακού στον Γκάρεθ Μπέιλ

Αν ο Γκάρεθ Μπέιλ δεν είχε φέρει... τούμπα το ματς της Λέστερ με την Τότεναμ πριν λίγες μέρες, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League...

Η Τσέλσι κατέκτησε πριν λίγη ώρα το Champions League κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά αυτό δεν επηρεάζει καθόλου την προετοιμασία του Ολυμπιακού εν όψει της επόμενης σεζόν. Διότι οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις για τη σεζόν 2021-22. Ενώ το πρώτο ματς θα το δώσουν στις 20 ή στις 21 Ιουλίου 2021. Συνεπώς, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο τριών αντιπάλων (σε σύνολο 6 αγώνων) για να βρεθεί για 3η σερί χρονιά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Ωστόσο, αξίζει να σταθούμε σε κάτι. Στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός γλίτωσε στο… τσακ δύο εβδομάδες ξεκούρασης και την ταλαιπωρία του 1ου προκριματικού γύρου. Και ότι οι Πειραιώτες χρωστάνε μάλλον ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Γκάρεθ Μπέιλ! Γιατί αυτό; Εξηγούμαστε.

Η Λέστερ, μέχρι και το 76ο λεπτό της αναμέτρησης με την Τότεναμ για την τελευταία αγωνιστική της Premier League, κρατούσε στα χέρια της το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Καθώς ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 κόντρα στα «σπιρούνια» και άφηνε μέχρι εκείνο το σημείο εκτός τετράδας την Τσέλσι. Στο 76′ όμως, το αυτογκόλ του Σμάιχελ, έφερε το 2-2, ενώ τα 2 γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ στο 87′ και το 90+6′ διαμόρφωσαν το τελικό 2-4 της Τότεναμ μέσα στο «King Power Stadium».

Αυτή η ανατροπή έφερε την Τσέλσι στο Champions League και τη Λέστερ στο Europa League. Αν όμως έμενε το 2-1 και οι «μπλε» του Λονδίνου δεν κατάφερναν να πάρουν το εισιτήριο για το UCL της επόμενης περιόδου, σε συνδυασμό με την αποψινή κατάκτηση του τροπαίου με τα μεγάλα αυτιά από τους ίδιους, θα ανάγκαζε τον Ολυμπιακό να ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι από τον 1ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και η ξεκούραση για τους ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς θα ήταν ελάχιστη. Διότι ο πρώτος αγώνας της σεζόν θα λάμβανε χώρα είτε την 6η είτε την 7η του Ιούλη!

Συνεπώς, ο Ολυμπιακός χρωστάει αυτές τις 2 υπερπολύτιμες εβδομάδες του και τον έναν γύρο λιγότερο στον Γκάρεθ Μπέιλ και την Τότεναμ, η οποία πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες μία σπουδαία ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Ουαλό επιθετικό.

Το γκολ που έδωσε το Champions League στην Τσέλσι:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ