Ενγκολό Καντέ: Ο άνθρωπος που δεν σταματά να τρέχει, να χαμογελά και να… νικά! (pics & vids)

Ενγκολό Καντέ: Ο άνθρωπος που δεν σταματά να τρέχει, να χαμογελά και να… νικά! (pics & vids)

Δεν σταματάει να τρέχει, δεν σταματάει να χαμογελάει και δεν σταματάει να… νικάει! Ο Ενγκολό Καντέ ήταν ο απόλυτος MVP του τελικού του Champions League και ανέβασε την Τσέλσι στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της!

«Δεν έχει υπάρξει κάποια ευκαιρία μέχρι στιγμής. Ο Καντέ είναι παντού σε όλο το παιχνίδι, εάν μπορέσουμε να τον περάσουμε ίσως να μπούμε ξανά στο κόλπο».

Αυτή ήταν η ανάρτηση της Μάντσεστερ Σίτι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου στην live εξέλιξη του τελικού. Μία ανάρτηση… χίλιες λέξεις. Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή εμφάνιση του Ενγκολό Καντέ.

Δεν υπάρχουν επίθετα που να μπορούν να χαρακτηρίσουν τέλεια την επική εμφάνιση του Γάλλου μέσου. Του ανθρώπου που καλύπτει το υπόλοιπο 30% του πλανήτη που δεν καλύπεται από το νερό. Του ανθρώπου που δεν σταματάει να τρέχει, να χαμογελά αλλά και να νικά!

Ένας τελικός στον οποίο ο Καντέ κατάφερε να «καταπιεί» μόνος του τη μεσαία γραμμή της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Γάλλος κατέστρεψε μόνος του την… ιδέα του Πεπ με τους τέσσερις μεσοεπιθετικούς! Ο μικροκαμωμένος μέσος της Τσέλσι ανακηρύχθηκε MVP για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι σε επίπεδο Champions League!

Στους δύο ημιτελικούς με την πολυνίκη του θεσμού, Ρεάλ Μαδρίτης και στον μεγάλο τελικό με την (κατά πολλούς) καλύτερη ομάδα της Ευρώπης στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν.

Ένας άνθρωπος που πριν από μόλις επτά χρόνια, στα 23 του, έκανε το ντεμπούτο του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο! Έναν χρόνο αργότερα αγωνίστηκε στην Ligue 1 με την Καέν, πριν πάρει τη μεγάλη μεταγραφή για τα σαλόνια της Premier League.

Τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι… Επικό πρωτάθλημα με τη Λέστερ, μεταγραφή στην Τσέλσι, πρωτάθλημα και με τους «μπλε» και το 2018 Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική Γαλλίας.

Τελικά πήρε και το Champions League. Με τέτοια εμφάνιση δε γινόταν και αλλιώς… 85% ευστοχία στις μεταβιβάσεις, 53 επαφές, 11(! Οι περισσότερες από κάθε άλλον) κερδισμένες μονομαχίες, 10 (! Οι περισσότερες από κάθε άλλον) ανακτήσεις της μπάλας, 4 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες (ο πιο κοντός παίκτης του αγωνιστικού χώρου), 100% επιτυχία στα τάκλιν και 100% επιτυχία στα take ons!

Νούμερα που ίσως και να κουράζουν, αλλά αυτή ήταν η εμφάνιση του Καντέ. Νούμερα που αποδεικνύουν πως ο Γάλλος ήταν από άλλον πλανήτη στον τελικό και αναδείχθηκε δικαίως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του αγώνα.

Του μεγάλου τελικού του Champions League στο «Ντραγκάο», όπου η Τσέλσι έγραψε ακόμη μία χρυσή σελίδα στην πλούσια (πλέον) ιστορία της. Στη μεγάλη εποχή του Ρόμαν Αμπράμοβιτς που μετράει 17 τίτλους σε 18 χρόνια.

Ο 30χρονος έχει μάλιστα και ένα ολόκληρο Euro μπροστά του και εφόσον το κατακτήσει και αυτό με την Εθνική Γαλλίας, τότε θα μιλάμε για ένα… τέλος στο ποδόσφαιρο, καθώς θα καταφέρει να τερματίσει το άθλημα! Και γιατί όχι να μην πάρει και τη Χρυσή Μπάλα; Όλα θα είναι πιθανά αν αυτός ο παικταράς πάρει και το Euro!

Μήπως πλέον αυτή η θέση, η θέση «Μακελελέ» πρέπει να μετονομαστεί τελικά σε θέση… «Καντέ»;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ