Κάι Χάβερτς: Ο Raumdeuter του μέλλοντος! (pics & vids)

Κάι Χάβερτς: Ο Raumdeuter του μέλλοντος! (pics & vids)

Άκουσε τα πάντα σε όλη τη σεζόν, αλλά ο ίδιος… μίλησε στο μεγαλύτερο ραντεβού του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Κάι Χάβερτς απέδειξε πως δεν έχει... δείξει ακόμα τίποτα και ετοιμάζεται για το μεγάλο του «ξεπέταγμα»!

“Do be honest, I don’t give a f@@@. We won the f@@@@@@ Champions League». Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Κάι Χάβερτς όταν ρωτήθηκε μετά το τέλος του τελικού του Champions League για το χρηματικό ποσό που δαπάνησε η Τσέλσι το περασμένο καλοκαίρι για να τον ντύσει στα «μπλε».

Τι άλλο θα μπορούσε να πει άλλωστε; Ο Κάι Χάβερτς έβγαλε «ασπροπρόσωπους» τους ανθρώπους της Τσέλσι με το προχθεσινό του γκολ. Με το συγκεκριμένο γκολ η Τσέλσι ανέβηκε στο… Έβερεστ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για δεύτερη φορά στην ιστορία της!

Ο Γερμανός άσος των «μπλε» σκόραρε το μεγάλο τέρμα, είχε μία τρομερή απόδοση καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και αν δεν ήταν ο… επικός Ενγκολό Καντέ θα είχε πάρει σπίτι του το βραβείο του MVP.

Αρχοντικός, με ένα τρομερό στιλ και μία αρμονία που δύσκολα τα βρίσκεις σε κάποιον ποδοσφαιριστή. Ένας ποδοσφαιριστής διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Ούτε εννιάρι, ούτε… ψεύτοεννιάρι, ούτε δεκάρι, ούτε οχτάρι. Τίποτα από όλα αυτά.

Ο Κάι Χάβερτς είναι ένας Raumdeuter με όλη τη σημασία της λέξης. Ένας ποδοσφαιριστής που απλώς δεν έχει θέση. Γιατί; Επειδή μπορεί να παίξει παντού και να κινείται σε όλο το επιθετικό τρίτο με την ίδια ακριβώς άνεση.

Τι σημαίνει η λέξη Raumdeuter όμως… Ουσιαστικά είναι ο ποδοσφαιριστής που δεν έχει όρια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτός που δεν έχει μία συγκεκριμένη και ξεκάθαρη θέση και κινείται μεταξύ των γραμμών. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα; Ο Τόμας Μίλερ φυσικά.

Ένας «ανορθόδοξος» ποδοσφαιριστής, με κινήσεις σε όλο το επιθετικό τρίτο της Μπάγερν. Δεν είναι και δεν ήταν ποτέ ένας φορ περιοχής, ούτε ένα «ψευτοεννιάρι», ούτε ένα δεκάρι και φυσικά ούτε εξτρέμ.

Αλλά έχει εδώ και χρόνια στο… σπίτι του τη φανέλα του βασικού, με την ποιότητα του να ξεχειλίζει. Το ίδιο ακριβώς μονοπάτι φαίνεται πως έχει ξεκινήσει να διασχίζει εδώ και χρόνια και ο Κάι Χάβερτς.

Μπορεί να πασάρει, να ντριμπλάρει, να δημιουργήσει χώρους (για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του) και να σκοράρει. Όλα με την ίδια άνεση, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Και αυτό αποδεικνύεται από τις συμμετοχές του, τόσο με τη Λεβερκούζεν, όσο και με την Τσέλσι και την Εθνική Γερμανίας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ακόμη και στην ομολογουμένως κακή του σεζόν, ο Χάβερτς είχε την ουσία, καθώς ολοκλήρωσε με εννιά γκολ και εννιά ασίστ σε 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ένα από τα εννιά τέρματα του αποδείχτηκε και εν τέλει «χρυσός».

Ο Χάβερτς έκλεισε οριστικά τα «στόματα» των πολλών επικριτών του και έδειξε σε όλους στο… big stage, γιατί θεωρείται το next big thing των Γερμανών. Γιατί οι άνθρωποι της πατρίδας του πιστεύουν πως είναι ο επόμενος ηγέτης της «Μάνσαφτ».

Ο Γερμανός άσος της Τσέλσι, μοιάζει ωστόσο να έρχεται από το… μέλλον. Ο Χάβερτς είναι πολύ πιο γρήγορος από τον Μίλερ και αυτό φτάνει για να τον κάνει πιο επικίνδυνο ποδοσφαιριστή στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Εξαιρετικός και με το κεφάλι, τρομερός και στο ποδόσφαιρο μιας επαφής και ικανότατος finisher. Ένας ευέλικτος ποδοσφαιριστής που μπορεί να αποδώσει το ίδιο καλά σε όλες τις θέσεις του επιθετικού τρίτου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μόνο τα highlights του από τον μεγάλο τελικό με τη Σίτι, αρκούν για να καταλάβει κάποιος την ευκολία που έχει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής στο να δημιουργεί χώρους για τον ίδιο και για τους συμπαίκτες του.

Να παίζει παντού. Από οχτάρι, μέχρι και φορ. Να μοιράζει παιχνίδι και να σκοράρει και το νικητήριο γκολ. Ένας ποδοσφαιριστής από το μέλλον ή καλύτερα ένας… Raumdeuter του μέλλοντος!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ