Χαμός στο Παρίσι μετά τον αποκλεισμό της Παρί

Χαμός στο Παρίσι μετά τον αποκλεισμό της Παρί

Η νέα αποτυχία της Παρί για ευρωπαϊκή διάκριση έχει προκαλέσει νεά προβλήματα στην γαλλική ομάδα. Όλοι στράφηκαν κατά του Έμερι, ακόμα και οι παίκτες της ομάδας.

Η Παρί Σεν Ζερμέν αποκλείστηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης στην φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Πριν  από δέκα χρόνια κανείς δεν θα μπορούσε να σπείρει τον «πανικό» στην γαλλική ομάδα, στο άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης. Τώρα όμως; Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά λόγω των εκατοντάδων εκατ. ευρώ που έχει ξοδέψει η γαλλική ομάδα σε μεταγραφές, χωρίς όμως τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί να πιάνουν τόπο.

Και τι δεν έχει δώσει ο Νάσερ Αλ Κελαϊφί για την απόκτηση παικτών. Κι όμως η Παρί δεν καταφέρνει να βρει τον δρόμο προς την ευρωπαϊκή καταξίωση. Το γαλλικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να συγκριθεί με το Τσάμπιονς Λιγκ και ο νέος αποκλεισμός των Παριζιάνων, αυτή την φορά από την Ρεάλ, αποδεικνύει περίτρανα πως τα χρήματα δεν φτιάχνουν τις ομάδες. Είναι απαραίτητα για να πρωταγωνιστήσει μια ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο αλλά χρειάζονται κι άλλα στοιχεία για να επιτευχθεί ο στόχος. Στοιχεία που προφανώς λείπουν από την ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας, αν κρίνει κάποιος από τις ευρωπαϊκές πορείες της Παρί.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Παρί Σεν Ζερμέν στάθηκε άτυχη αντιμετωπίζοντας στο παρελθόν την Μπαρτσελόνα και τώρα την Ρεάλ Μαδρίτης. Από την άλλη πλευρά όμως είναι ξεκάθαρο ότι για να κάνει μια ομάδα την διαφορά σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, θα πρέπει να «σπάσει αυγά». Χωρίς να «σπάσει αυγά ομελέτα δεν γίνεται» κι αυτό σημαίνει πως η Παρί θα έπρεπε να είναι έτοιμη να κοντράρει τα μεγαθήρια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αποδείχθηκε όμως πως δεν ήταν.

Οφείλει βέβαια να σταθεί κάποιος και στην απουσία του Νεϊμάρ καθώς ο Βραζιλιάνος επιθετικός στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν η Παρί θα κατόρθωνε να ανατρέψει το εις βάρος της 3-1 στη ρεβάνς, αν ο Νεϊμάρ ήταν σε θέση να αγωνιστεί. Το σίγουρο όμως είναι πως απέναντι σε μια Ρεάλ που δεν είναι στα πάνω της, η Παρί δεν κατάφερε να εμφανιστεί ανταγωνιστική. Κι αυτό είναι μείζον θέμα που σίγουρα προβληματίζει την διοίκηση του γαλλικού συλλόγου.

Στο επίκεντρο της κριτικής έχει βρεθεί ο τεχνικός της γαλλικής ομάδας, Ουνάι Έμερι. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τα πρωτοσέλιδα του Τύπου ή τα «φαρμακερά» σχόλια στο διαδίκτυο. Έχει να κάνει και με την σκληρή κριτική από παίκτες της Παρί. Τα όσα είπε για παράδειγμα ο Ντράξλερ για τον προπονητή του, φανερώνουν το κλίμα που επικρατεί για τον Έμερι.

«Αυτό που έκανε ο Έμερι ήταν ακατανόητο. Με έβαλε αλλαγή στο 76’ και δεν παίζαμε επιθετικά. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε αλλά κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσαμε να ανατρέψουμε το σκορ του πρώτου αγώνα. Δεν είχαμε ένταση κι απλά γυρνούσαμε την μπάλα πίσω. Έτσι όμως δεν μπορεί να σκοράρει καμιά ομάδα, αποκλειστήκαμε δίκαια. Έχουμε ξοδέψει 400 εκατ. ευρώ για μεταγραφές αλλά δεν έχουμε πετύχει τίποτα», τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο Γερμανός άσος της γαλλικής ομάδας.

Το ερώτημα που κυριαρχεί πλέον στην πόλη του φωτός είναι αν ο Έμερι θα απομακρυνθεί άμεσα από την τεχνική ηγεσία του γαλλικού συλλόγου ή αν η διοίκηση της Παρί θα περιμένει το καλοκαίρι για να ανακοινώσει την αλλαγή στον πάγκο της ομάδας. Ο Έμερι έχει ευθύνες για την ευρωπαϊκή αποτυχία της Παρί τα δύο τελευταία χρόνια, ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος. Ούτε επίσης μπορεί να εγγυηθεί κάποιος στον Αλ Κελαϊφί πως με μια αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Παρί θ’ αλλάξουν όλα μονομιάς. Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα το καλοκαίρι που έρχεται αναμένεται να είναι γεμάτο εξελίξεις για την γαλλική ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ