Ολυμπιακός: Το «κλειδί» των 15 ημερών και ο Χοακίν Πικέρες

Ολυμπιακός: Το «κλειδί» των 15 ημερών και ο Χοακίν Πικέρες

Το ασφαλές μονοπάτι του Ολυμπιακού ως την 4η Αυγούστου και οι «ειδικές συνθήκες» με τον Ουρουγουανό μπακ της Πενιαρόλ.

Ανελλιπώς εκεί από το καλοκαίρι του ΄16. Άρα το κλαμπ Ολυμπιακός, προκαταβολικά, έμπειρο και υποψιασμένο πριν από τις «εισαγωγικές εξετάσεις» στο κυρίως μενού των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Διαβασμένο για τα προκριματικά και τις ιδιαιτερότητες του «καλοκαιρινού ποδοσφαίρου» όπου τίποτε δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σε κανονικές διαστάσεις. Δεν βρίσκεις τον μπελά σου από «καλύτερους» τέτοια εποχή. Ζημιές κάνουν εκείνοι που δεν πιάνει το μάτι σου.

Και αυτό δεν είναι για να το λες γενικώς στη σφαίρα των «κλισέ». Είναι για να το πιστεύεις.

Το απέδειξε πρώτος ο Πέδρο Μαρτίνς, στις δηλώσεις του έπειτα από την πρόβα με τον Άρη: «Δεν θα είναι εύκολη η πρόκριση με τη Νέφτσι» είπε ο Πορτογάλος, δημόσια. Δεν το έκανε τόσο για να τον ακούσει το «κοινό», αλλά οι ποδοσφαιριστές του. Εκείνοι που την Τετάρτη θα παίξουν το επόμενο 15ήμερο της εξέλιξης του Ερυθρόλευκου πλάνου.

Η αναμέτρηση στο Φάληρο μπορεί να σχηματίσει δύο μονοπάτια. Το ένα εκείνο που θα οδηγήσει την ομάδα εκ του ασφαλούς στον 3ο προκριματικό και την 4η Αυγούστου που αρχίζουν οι… εχθροπραξίες με θέα στα playoffs. Το άλλο; Εκείνο που θα κρατήσει λογαριασμό ανοιχτό και θα μετατρέψει τη ρεβάνς του Μπακού (28/7) σε κάτι μεγαλύτερο από εκείνο που τις αξίζει.

Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη λοιπόν δεν πρέπει να κάνει «πρώτο βήμα». Πρέπει να καθαρίσει τη μπουγάδα μια ώρα αρχύτερα. Για να πάει παρακάτω. Για να κερδίσει δύο «καλές» εβδομάδες. Και για την συνέχεια της προετοιμασίας του. Και για τα μεταγραφικά του που όπως άπαντες παρατηρούν ξαφνικά μετά τον Τόμας Βατσλίκ υπάρχει σιγή ασυρμάτου. Μόνο δημοσιεύματα από το εξωτερικό. Τα περισσότερα ευφάνταστα.

Με την ευκαιρία: Δεν είναι ότι δεν συμβαίνουν πράγματα. Αντίθετα. Και κουβέντες γίνονται. Και νέοι… ορίζοντες ανοίγονται με ότι αυτό συνεπάγεται. Είναι όμως ότι πέραν του Χοακίν Πικέρες τίποτε άλλο -αυτή τη στιγμή- δεν είναι συγκεκριμένο.

Και για τον 23άχρονο αριστερό μπακ όμως υπάρχει μια ειδική συνθήκη που εκ των πραγμάτων μεταθέτει τις εξελίξεις από την Παρασκευή (23/7) και πέρα.

Έτυχε έπειτα από 10ετίες στο Sudamericana ντέρμπι Superclasico της Πενιαρόλ με την Νασιονάλ. Σα να λέμε Μπόκα-Ρίβερ, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός κλπ. Συζητά λοιπόν την μεταγραφή του Πικέρες η Πενιαρόλ. Ακούει με προσοχή όσα έχει να τις πει ο Ολυμπιακός. Με την προϋπόθεση όμως ότι στο δια ταύτα οι δύο πλευρές μπορούν να φτάσουν μόνο όταν κλείσει αυτός ο κύκλος.

Μέχρι την Παρασκευή λοιπόν; Αναμονή για τον αριστερό μπακ. Για τον winger; Μάλλον θα χρειαστεί περισσότερη. Εκτός αν αλλάξει κάτι θεαματικά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ