Τα «βαριά χαρτιά» και τα όνειρα θερινής νυκτός

Τα «βαριά χαρτιά» και τα όνειρα θερινής νυκτός

Οι προκρίσεις τη Ρεάλ και της Γιουβέντους και τα όνειρα που δεν εκπληρώθηκαν για την Παρί Σεν Ζερμέν και την Τότεναμ.

Το βράδυ της Τρίτης η Ρεάλ Μαδρίτης προσγείωνε την Παρί Σεν Ζερμέν στην πραγματικότητα του Τσάμπιονς Λιγκ. Μιαν ακόμα ζόρικη προσγείωση για την ομάδα του Παρισιού. Το βράδυ της Τετάρτης η Γιουβέντους έβαζε τέλος στα όνειρα πρόκρισης της Τότεναμ. Με εμφατικό μάλιστα τρόπο. Δύο διαφορετικά ζευγάρια που όμως μοιάζουν τόσο πολύ, τόσο σε ότι αφορά τις ομάδες που συνεχίζουν στα προημιτελικά όσο κι αυτές που δεν κατάφεραν να προκριθούν.

Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Τότεναμ γνώριζαν από την μέρα της κλήρωσης πως είχαν μπροστά τους μια πολύ δύσκολη αποστολή. Ήξεραν πολύ καλά πως είχαν απέναντι τους μια τεράστια πρόκληση και σε περίπτωση που πετύχαιναν τον στόχο της πρόκρισης θα δημιουργούσαν νέα δεδομένα. Τόσο οι Παριζιάνοι όσο και οι Λονδρέζοι ήθελαν να κάνουν την υπέρβαση, με την υποσημείωση βέβαια ότι τα πράγματα ήταν σαφώς πιο δύσκολα για την γαλλική ομάδα, η οποία κοντραρίστηκε με την Ρεάλ.

Οι φιλοδοξίες της Παρί και της Τότεναμ δεν επιβεβαιώθηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Τα όνειρα πρόκρισης πήγαν περίπατο απέναντι σε δυο πολύ «βαριά χαρτιά» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, την Ρεάλ Μαδρίτης και την Γιουβέντους. Τα αμέτρητα εκατ. ευρώ που έχει δαπανήσει τα τελευταία χρόνια η Παρί αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετά για να γίνει η υπέρβαση ενώ σε ότι αφορά την Τότεναμ, η ομάδα του Λονδίνου δεν κατάφερε να διαχειριστεί ούτε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στο Τορίνο (2-2) αλλά ούτε και το προβάδισμα που πήρε στο χθεσινό ματς.

Οφείλει εδώ να επισημάνει κάποιος ότι Παρί και Τότεναμ είχαν πολύ διαφορετική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε Ρεάλ και Γιούβε αντίστοιχα. Και δεν χωρά αμφιβολία πως η προσπάθεια που κάνει μια ομάδα για την επίτευξη του στόχου της, παίζει ρόλο. Το αποτέλεσμα όμως στο φινάλε ήταν το ίδιο για Γάλλους και Εγγλέζους, αποκλεισμός από δύο τεράστιους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Τουλάχιστον όμως οι οπαδοί της Τότεναμ θα έχουν να λένε πως η δική τους ομάδα, σε αντίθεση με την Παρί, πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Από την άλλη όμως γνωρίζουν πολύ καλά πως Τότεναμ δημιούργησε συνθήκες πρόκρισης ανοίγοντας το σκορ λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου αλλά δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την πίεση ενός ευρωπαϊκού αγώνα. Ίσως αν το συγκεκριμένο ματς ήταν για την Πρέμιερ Λιγκ, η Τότεναμ να μην το είχε χάσει.

Πάμε όμως και στις δύο πολύ μεγάλες ομάδες που κατάφεραν να προκριθούν. Κατάφεραν να επιβεβαιώσουν το «εγώ» τους κι αυτό το έχουν ανάγκη οι κορυφαίοι σύλλογοι. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Το αντίθετο μάλιστα.

Οι μερένχες έχουν χάσει την κούρσα του τίτλου εδώ και μήνες στην Ισπανία, αποκλείστηκαν στο Κύπελλο από την Λεγανιές και γενικά δεν πείθουν με τις εμφανίσεις τους. Κατάφεραν όμως να στα δύο σημαντικά ματς με την Παρί να αποδείξουν πολλά ενισχύοντας το πληγωμένο τους γόητρο.

Η Γιουβέντους από την άλλη πλευρά δεν είναι αυτή την περίοδο στα καλύτερα της αλλά βρήκε τρόπο να καλύψει τις αδυναμίες της και να πάρει μια παλικαρίσια πρόκριση. Παλικαρίσια και δύσκολη γιατί απέναντι της βρέθηκε μια ομάδα που παίζει (πολύ) ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ