Ολυμπιακός: Όσο έχει τον Μασούρα (vid)

Ολυμπιακός: Όσο έχει τον Μασούρα (vid)

Πιστός στρατιώτης του Ολυμπιακού και του Πέδρο Μαρτίνς. Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Νέφτσι Μπακού έπαιξε σε πέντε διαφορετικές θέσεις. Πάντα πρόθυμος να παλέψει και να τα δώσει όλα για να βοηθήσει την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Όταν ήρθε στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο του 2019 από τον Πανιώνιο λίγοι πίστευαν ότι θα μπορέσει να «κουμπώσει» τόσο καλά στο «ερυθρόλευκο» παζλ και να εξελιχθεί σε παίκτη – κλειδί για τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς. Ο λόγος φυσικά για τον Γιώργο Μασούρα.

Ο διεθνής άσος κατάφερε με σκληρή δουλειά να γίνει πρωταγωνιστής και να κερδίσει με το σπαθί του θέση βασικού στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Πιστός στρατιώτης βοηθάει σε κάθε παιχνίδι, σε όποια θέση του ζητηθεί από τον Πορτογάλο τεχνικό των Πειραιωτών.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Νέφτσι για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, λόγω των σημαντικών απουσιών που είχαν οι Ερυθρόλευκοι, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, έπαιξε σε πέντε διαφορετικές θέσεις.

«Όταν είμαστε μία γροθιά, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα όσες απουσίες και να έχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μασούρας μετά το τέλος του παιχνιδιού, θέτοντας τον εαυτό του για μια ακόμα φορά στη διάθεση του «στρατηγού» Πέδρο Μαρτίνς.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός στον αγώνα με τους Αζέρους ξεκίνησε αριστερός εξτρέμ στο 4-3-3, με το οποίο παρέταξε την ομάδα του ο Πέδρο Μαρτίνς. Έγινε κεντρικός χαφ μετά την αποβολή του Μαντί Καμαρά (44΄). Επέστρεψε μετά την ανάπαυλα με ρόλο στον άξονα και δεξιά όταν ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε 3-5-1. Πήγε δεξιά στην γραμμή μετά την αποβολή του Τσελίκ (63΄) όταν ο νέος σχηματισμός ήταν 4-4-1. Και τελικά έγινε σέντερ φορ από το 75΄όταν πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου ο Αχμέντ Χασάν.

Πραγματικά κρίμα που η UEFA σε αυτές τις προκριματικές φάσεις δεν περιλαμβάνει «heat map» στις στατιστικές μετρήσεις της. Διότι δεν είναι υπερβολή η εκτίμηση πως ο 27χρονος πάτησε σε όλα τα σημεία του αγωνιστικού χώρου. Η δική του ικανότητα και προσαρμογή έδωσε το δικαίωμα στον Πέδρο Μαρτίνς να ανακατέψει τόσες πολλές φορές την «τράπουλα» σε αυτό το δύσκολο βράδυ. Στη νύχτα που ο Ολυμπιακός δεν νίκησε μόνο τη Νέφτσι, αλλά και την ίδια την τύχη του που σχημάτισε ένα βουνό από εμπόδια.

Μόνο ο κόουτς ξέρει τι πέρασε μέχρι να σβήσουν τα φώτα του Καραϊσκάκης. Σε ένα σύντομο rewind; Τιμωρημένος ο Ουσεϊνου Μπα. Τραυματίες ο Κώστας Φορτούνης και ο Τικίνιο Σοάρες εδώ και εβδομάδες. Με covid (ευτυχώς ως ασυμπτωματικός) ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Σε καραντίνα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ως «κοντινή επαφή». Με θλάση πρώτου βαθμού ο Γιαν Εμβιλά. Με πρόβλημα τραυματισμού και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που αποχώρησε από την απογευματινή προπόνηση της Τρίτης. Τραυματίας στο 16΄της αναμέτρησης ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Με κόκκινη κάρτα από το 44΄ο Καμαρά. Σε ποιον να πεις ότι συνέβησαν όλα αυτά «γύρω» από το ίδιο ματς και να σε πιστέψει; Και μάλιστα ότι ο Ολυμπιακός μπόρεσε να αντιδράσει και τελικά να πάρει μια νίκη που προφανώς τον διατηρεί σε θέση φαβορί πριν την ρεβάνς της Τετάρτης (28/7, 20:00) στο Μπακού.

Δεν ήταν ποδόσφαιρο αυτό το πρώτο ματς της χρονιάς. Άσκηση χαρακτήρα ήταν, Και ο πρωταθλητής την πέρασε παίρνοντας βοήθεια από τους 18χρονους Κωνσταντίνο Τζολάκη (καθοριστικός ο νεαρός πορτιέρο στην πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή του) και Βασίλη Σουρλή. Από τον 21χρονο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς στην πρώτη του συμμετοχή –η προηγούμενη ήταν προ διετίας ένα ματς κυπέλλου με την Καλαμάτα-. Στο επίσημο ντεμπούτο του 20χρονου Αγκιμπού Καμαρά. Στην πρώτη φετινή συμμετοχή (δεν είχε παρουσία ούτε στα φιλικά) του Παπ Αμπού Σισέ που μπήκε στην ευρωπαϊκή λίστα από τη… χαραμάδα την τελευταία στιγμή. Στην σημαντική συμμετοχή του Μάριου Βρουσάι. «Είναι ενθαρρυντικό με τόσες αλλαγές και νέα παιδιά, το ότι ανταποκριθήκαμε σωστά τακτικά. Είχαμε κάποια προβλήματα, θα τα δούμε και θα είμαστε πιο καλοί στο δεύτερο παιχνίδι» διαβεβαίωσε ο Γιώργος Μασούρας. Τα δεδομένα της ρεβάνς όμως απλώνονται στο τραπέζι του… Ρέντη.

Με τιμωρημένο τον Μαντί Καμαρά, εκτός λίστας πλέον τον Γιαν Εμβιλά (όπως και οι Τιάγκο Σίλβα και Πέπε) και τραυματία τον Ανδρέα Μπουχαλάκη (υποβλήθηκε σε μαγνητική) το τεχνικό τιμ θα έχει σίγουρα πολύ δουλειά για να καλύψει το θέμα που προέκυψε στη μεσαία γραμμή. Αυτή τη στιγμή είναι «οκ» μόνο ο Πιέρ Κούντε και ο Βασίλης Σουρλής. Από την άλλη έχει σημασία πως θα εξελιχθεί η υπόθεση με την «καραντίνα» του Ελ Αραμπί και του Παπασταθόπουλου. Και βέβαια να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα ως το μεσημέρι της Τρίτης όταν ο Ολυμπιακός με πτήση τσάρτερ θα αναχωρήσει για το Μπακού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι Ερυθρόλευκοι θα κάνουν εδώ την προπόνηση τους εκείνη την ημέρα (αλλά και την διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου) και μετά θα ταξιδέψουν στην χώρα των Αζέρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ